4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor. Mevsim meyvelerine göre tarifi değiştirebilirsiniz.
Hazırladığınız püreleri, dilim dilim kestiğiniz etleri ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda cam kavanozları kullanmayın, özel buzdolabı poşetleri ve saklama kapları daha uygun olacak. Çünkü camlar aşırı soğuktan patlayabilir.
Elma püresi kavanozun boğum yerini geçmemeli. Kapağını sıkı kapatın ve ters çevirin. 24 saat sonra düz çevirip bu şekilde en az 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Derin dondurucuda 3-4 saat bekletilen püre ve et suları donduktan sonra buzdolabı poşetlerine de konulabilir. Hangi şekilde muhafaza edilirse edilsin sakladığınız kabın üzerine içeriğinin ne olduğunu ve saklama tarihini yazmalısınız. Bunun için dondurucuda ıslanmayan ve bozulmayan etiketler mevcut.
Organik meyve püreleri, uzman doktora danışarak ek gıdaya geçiş sürecinde bebeğin meyvelerle beslenmesi için uygun olurken, sebzelerle hazırlanan püreler de bebeğinizin ağız tadına oldukça uyacaktır. Kavanoz mamaları zararlı mı sorusuna bir yanıt arıyorsanız organik olduğu sürece bir zararı bulunmamaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor.
Eğer patates püresi yaptıysanız püreyi uygun bir saklama kabına alıp buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık 4 günü geçmeden tüketmelisiniz.
Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
Bu şekilde bebeğinizin katı gıdaya geçişini destekleyebilirsiniz. 6. ayda yoğurt, çorba, meyve püresi ile başlayacağınız ek gıdaya, 7. ayın sonu itibarıyla pütürlü gıdaları yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. 7-8 ay arası dönem pütürlü besinlere geçiş oldukça uygun. Parmak gıdalara başlamak için de 8. ay idealdir.
İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Elmalar yıkanır, soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Tencereye konulur ve 200 ml su ve 3 yemek kaşığı şeker eklenir, limon suyu da eklenerek pişmeye bırakılır. 15 dakika gibi bir sürede elmalar yumuşamaya başlar. Sonra püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
Elmanın kabukları soyulur küçük küçük doğranır. Tencereye su ve elmalar eklenir. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra irmik de eklenir. İrmik yumuşadıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve blenderdan geçirilerek püre haline getirilir.
Meyve püresi ara öğün olarak yedirilmelidir. Bazen yoğurt içerisine veya kahvaltısına karıştırılarak da kullanılabilir. İlk olarak verilebilecek meyveler mevsimine göre elma, armut, şeftali, kayısı ve muzudur. Allerjik olmaları nedeniyle portakal ve mandalina 7 aydan sonra çilek ve kivi 1 yaştan sonra başlanmalıdır.
Yemeğin muhafaza edilmesi: Armut püresi havası alınmış bir kabın içinde buzdolabına konularak, en fazla 3 gün ya da küçük parçalara ayrıldıktan sonra paketlenip dondurucuya koyularak, en fazla 3 ay muhafaza edilebilir.
Meyve püreleri, özellikle de otelcilik, restoran ve kafeterya sektöründe smoothie, frozen, milkshake, meyve kokteyli gibi meyve bazlı soğuk içeceklerin hazırlanmasında kullanılan, meyvelerin tazeyken pürelenip içecek ve karışımlarda kolayca kullanılmaya hazır olması için paketlenmesinden ve soğuk şekilde saklanmasından ...
1- Meyve: Doğal şeker içeren ve bu yüzden bebeklerin en sevdiği başlangıç gıdaları olarak meyveler görülebilir. Özellikle muz, elma, armut, şeftali gibi meyvelerin püresi yapılarak ilk kez ek gıdaya başlayan bebeklere günde bir kez ara öğün olarak verilmesi önerilir.
Ek gıdaya geçişte verilmemesi gereken besinler
Çilek, kiraz, ahududu, portakal, kivi gibi meyveler ve yumurta beyazı alerji riski nedeniyle küçük bebeklere verilmemelidir.
Bir tatlı kaşığı enerji
Bebeğiniz için ek gıdaya başladığınızda ve sıra sebzelere geldiğinde vitaminlerin emilimi için mutlaka zeytinyağı kullanın. Sebze yemeklerine veya pürelerine eklenen zeytinyağı, hem bebeğe enerji verir hem de lezzet açısından da tüketimi kolaylaştırır.
Ara öğünlerini atlamayın. ½ küçük kase kadar meyve püresi; elma, armut, şeftali, kayısı, havuç, erik, muz, mandalina gibi meyveleri cam rendede rendeleyip verebilirsiniz. ½ meyveli kavanoz püresi ya da 50 ml kadar taze sıkılmış meyve suyu da verebilirsiniz.
Açıldıktan sonra kapağı kapalı olarak buzdolabında saklanmalı ve 24 saat içerisinde tüketilmelidir.
Meyve püresi gün içerisinde vücut enerjisinin artmasına ve metabolizmanın güçlenmesine de zemin hazırlar. Aynı zamanda içeriğindeki doğal vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış aylarında kullanıldığında grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı korur.
2. Tereyağı ve pavlaka ekleyin, daha fazla nem ve yağ, pürenin kalıntılarını yeniden ısıtmak için iki gizli bileşendir. Bu yüzden patateslere bir çorba kaşığı tereyağı ve 100 mililitre ekşi krema ekleyin. 3. Tavayı kapatın ve yaklaşık 180-20 dakika boyunca yavaşça 30 dereceye ısıtın.
İdeal olarak, öğle yemeğinde 4 ile 6 küçük kaşık püre haline getirilmiş sebze ile başlayabilirsiniz (örneğin; HiPP Organik Havuç). Bunun sonrasında bebeğiniz, daha tok hissetmek için anne sütü veya süt formülü alacaktır. Sebze miktarını her gün birkaç kaşık artırabilirsiniz.
Püre halindeki gıdayı boğazın arkasına geçirmeyi ve gıdayı geri çıkarma refleksini gene bu aylarda kazanır. Bu yüzden 6 aydan önce sulu gıdalardan bazıları (meyve suyu, sebze suyu) tadlarıyla tanıştırmak için verilebilir ama püre ya da katı kıvamda şeyler asla verilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri