Aşağıdaki suçların işlenmesi ehliyet almaya engeldir. Suçlar şunlardır: Uyuşturucu madde suçları TCK 188, 190 ve 191. maddeleri (Uyuşturucu kullanma, bulundurma, üretme ve ticareti) Kaçakçılık Suçları
Hükümlü denetimli serbestlik kurumuna geldiğinde ehliyetine el koyulur ama kurum infaz süresini başlatmaz. Çünkü kişi daha hapis cezasını bitirmemiştir. Bitirmiş olsa dahi bihakkın süresi dolmamıştır. Tamamen cezanın infazında ise ehliyetin geri iade süresi daha yeni başlayacaktır.
Bu noktada bilmeniz gerekenler ise sürücü belgesine el konan sürücüler, el koyan trafik birimine veya en yakın trafik denetleme şube müdürlüğüne, alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
arasında imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar, “Adlî Sicil Belgesini” e-Devlet kapısı'ndan alabileceklerdir. www.turkiye.gov.tr internet adresindeki e-Devlet kapısı'ndan alınan adlî sicil belgeleri üzerinde güvenlik için barkod numaraları bulunacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
İlgili talimatın “Başvuruda istenilen veya elektronik sistemden kontrol edilmesi gereken belgeler” başlıklı 14. Maddesine göre ilk defa ehliyet alacak kişilerin veya ehliyet sınıfını değiştirecek kişilerin veyahut da ehliyetine el konulup geri alacak kişilerin Adli Sicil Kaydı Belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.
Yaşları 18-55 arasında olan eski hükümlüler, C. Savcılığından aldıkları hükümlülük belgesi ile İş ve İşçi Bulma Kurumuna müracaat etmeleri gerekir. Başvurular isteklilerin meslekleri olup olmamasına göre sınıflandırılır.
Sürücü belgesi ekiplerimiz tarafından alındıktan 6 ay sonra, sürücü belgesi alınan vatandaşımız Maliye Bakanlığı kayıtlarında bulunan tüm Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarına ait cezaları ödedikten sonra sürücü belgesini teslim alabilir. ( sürücü belgesi teslimi sırasında ceza yapılandırması kabul ...
Alkolden Alınan Ehliyet Nereden Geri Alınır 2023? Alkolden alınan ehliyet bulunduğunuz yer trafik tescil şube müdürlüğünden 2023 yılında geri alınır.
Süresi dolduğunda ödenmiş cezanın makbuzu ve ehliyet alınma tutanağı ile birlikte bağlı bulunan bölgenin trafik bürosuna başvuru yapılır. Ehliyeti 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler, İLK SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ, SÜDGE (Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi) Biriminde başvurarak ilgili eğitimi almak zorundadırlar.
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun (İK) m. 105/A'da düzenlenen denetimli serbestlik (DS) tedbirlerinden yararlanabilmeleri, denetim süresi boyunca Türkiye'de bulunmaları koşuluna bağlıdır. Konsolosluklarda imza ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi olanaksızdır.
Hükümlü sosyal yaşamın içinde denetim altında tutulurken bu şekilde cezasının infazı sağlanır. Bu süreçte hükümlü yükümlülükleri de yerine getirmekle sorumlu olur. Kural olarak denetimli serbestlik süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir. Bazı suçlar için geçerli olan süre 3 yıldır.
Kişi hakkında başka bir suçtan dolayı mahkeme veya hâkim tarafından yurt dışına çıkamama adli kontrol tedbiri verilmediyse ve denetimli serbestlik kararı kapsamında belirlenen yükümlülüklerini aksatmaması koşuluyla kişinin yurt dışına çıkmasına engel bir durum bulunmamaktadır.
Mahkeme alkollü araç kullanma cezası alan sürücünün ehliyetine el konulması durumunda ne kadar süreyle el konulacağına karar verir. Kararda belirtilen sürenin sonunda ehliyet geri verilir.
Araç sürücüsünün tekrardan cezaya tabii tutulmaması için ehliyete ilk el konulduğu tarihten itibaren 5 yıl süresince alkollü araç kullanmaktan işlem görmemesi gerekmektedir. Bu durumda ehliyet sicilinden alkollü araç kullanma cezası kaydı silinmektedir.
İlk kez ehliyetine el konulan kişi 6 ayın sonunda para cezasını ödeyerek ehliyetini geri alabilir. İkinci kez ehliyetine el konulan kişi 2 yıl sürenin sonunda idari para cezasını ödediğini gösteren belgeyi ibraz ettikten sonra ehliyetini geri alabilir.
Stajer sürücülerde ehliyet iptal olmaktadır. Belgesi iptal edilenlerin tekrar sürücü belgesi alabilmeleri için; sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekir.
Ehliyet affı; alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki trafik cezalarını kapsıyor. Ehliyet affı yile aklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek.
Bu nedenle, aracın üzerindeki trafik cezalarının ödenmesi gereklidir. Ceza e-devlete ne zaman düşer 3 ve 7 gün arasında bu işlem gerçekleşmektedir. Aracın satış işlemlerinde araçtaki trafik cezaları ödenmek durumundadır.
Yapılandırma kanunu resmen yürürlüğe girdi. Milyonlarca sürücüyü de yakından ilgilendiren kanun ile 31 Aralık 2022'den önceki 2000 TL'nin altındaki trafik cezası borçları silinecek.
Ayrıca hükümlülerden; 7 yıl hapis cezası alanlar 6 ay, 8 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl, 9 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl 6 ay, 10 yıl hapis cezası alanlar 2 yıl, 15 yıl hapis cezası alanlar 4 yıl 6 ay cezaevinde kaldıkları takdirde tahliye olma hakkı kazanırlar.
5510 sayılı Kanunun 60. maddesinde genel sağlık sigortalı sayılanlar düzenlenmiş, maddenin 3. fıkrasında, “ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde bulunan hükümlü ve tutukluların” genel sağlık sigortası kapsamı dışında olduğu belirtilmiştir.
Hükümlü Olup Olmadığını Nasıl Öğrenebilirim? Cezaevi mahkum sorgulamalarınızı e-Devlet'in resmi sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hükümlü olan kişi sizin birinci derece yakınınız ise, e-devlet uygulaması üzerinden tutuklu ya da hükümlünün T.C. kimlik numarasına ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri