Turşu suyunun düzenli tüketimi ile kasların güçlenmesi sağlanır. Kas arasında zaman içinde toksinler birikir. Tuşu suyu da bu toksinleri atmanıza yardımcı olur. Turşu suyu tüketimi ile vücutta meydana gelen sıvı kaybı dengelenir.
Turşu ve suyu, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve çinko gibi vücut için çok önemli olan mineralleri barındırıyor. Düzenli olarak sebze ve meyve tüketemiyorsanız bu ihtiyacınızın bir kısmını turşu suyu içerek de karşılayabilirsiniz.
Günde 1 fincan turşu suyu ile, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken midenizin sindirim faaliyetini de düzene almış olacaksınız. İçeriğindeki sirke ve limondan ötürü, kabızlık sorunlarına en doğal ilaçtır. Sindirim sistemi sorunlarınızı turşu suyu ile yok edebilirsiniz. Üstelik Alzheimer önleyici özelliğe sahiptir.
Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerine elma sirkesi gibi daha düşük asitli bir malzeme tercih ederseniz, 1 litre suya 1,5 çay bardağı sirke kullanabilirsiniz.
Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. - Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez.
İlgili 26 soru bulundu
Turşu suyu güçlü bir probiyotik ve antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir.
Özellikle kış aylarında tükettiğimiz turşunun suyu da besin değeri açısından zengin olduğu için, kişinin sağlık durumuna yönelik doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklara karşı vücut direncinin artmasınadestek sağlamaktadır. Sodyum, potasyum, a vitamini ve c vitamininden zengindir.
Turşumuzun üzerine doldurdumuz sirkeli suyu bir tencereye boşaltıyoruz. Her lt. İçin 1 silme yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı tuz (en irisinden değil), 1 çay kaşığı kadar limon tuzu koyarak hazırladığımız turşu suyunu ocağa alıyoruz.
Temiz olmayan bir su ile hazırlanan turşuda zararlı bakteriler üreyebileceği gibi gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Bu nedenle turşu hazırlarken kullandığınız suyu içme suyundan ya da kaynatıp soğuttuğunuz sudan kullanın.
Suyun içme suyu olması önemli bir nokta. Altın oran denen su, sirke ve tuz oranı ise 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu şeklinde olmalı.
Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor. Sezon öncesi, sezon başında ve oyuncular sakatlıktan döndüğünde kullanıldığı da bildirildi. Kramp anında kaybedilen tuz oranını turşu suyu ile tamamlanıyor ve vücutta rahatlama meydana geliyor.
Sirke ayrıca ağız kokularının giderilmesine yardımcı olur, bu nedenle turşu suyunun da tertemiz bir nefes yaratacağını söyleyebiliriz. Son olarak, turşu suyu kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Bulanık turşu suyunu düzeltmek için en olay yol turşunun üzerine 1 bardak kadar mor lahana eklemek olacaktır bu basit yöntemle hem turşunuz daha lezzetli hale gelecek hem de turşu suyunuz pembe bir renkte olacaktır. Dürüst olmak gerekirse bulanan turşu suyu su gibi şeffaf bir renge dönmez.
Turşu bütüncül olarak bağışıklık sistemini koruyup güçlendirir. Bu koruyucu etkinliği hem içeriğindeki probiyotik bakteriler hem de turşuyu oluşturan sebze ve meyvelerin kendi özellikleri ile yapar. Fermente bir yiyecek olduğu için bakteri açısından zengin.
Bağırsaklar için oldukça faydalı olan turşu iyi bir probiyotik olarak yer almaktadır.
Kavanozun kapağını kapattıktan sonra kavanozu hemen ters çevirip, vakumlanmasını sağlayın. 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Hazırladığınız sıcak suyla kornişon turşusunu süre sonunda düz çevirin. Güneş almayan serin bir yerde 1 hafta kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
2 hafta içinde Kaynar (Sıcak) Su İle Karışık Turşumuz yenmeye hazır. Arzu ederseniz serin bir yerde kış için uzun süre muhafaza edebilirsiniz..
Turşu Suyu Kaç Kalori ve Turşu Suyu Tekrar Kullanılır mı? Turşu bittikten sonra kalan su, eğer bir bulanıklaşma yoksa tekrar kullanılabilir.
Turşunun uzunca süreler dayanmasını da lezzetinin güzelliğinin de temel sebebi turşu suları. Ancak kimi zaman bu suların renkleri bulanıyor ve turşuların bozulmasına neden oluyor. Emekleriniz ziyan olmasın, turşu sularınızı hazırlarken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlık giderici özelliği vardır. Oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. Balgam söktürücü özelliği vardır.
Turşu suyu içerisinde E ve C vitaminleri yer almaktadır. Bununla beraber çeşitli antioksidanlara sahip olan turşu suları, bağışıklık sistemini desteklemektedir. Turşu suyu içerisinde asetik asidin yağ azaltma özelliği bulundurmaktadır. Bu sayede metabolizma daha hızlı çalışmaktadır.
Sirke ve limonu önermiyorum. Çünkü o zaman probiyotik bir ürün olmuyor. Fermantasyonu sağlayan ana maddemiz tuzdur. Probiyotik olmasını istiyorsanız da peynir altı suyu kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri