Hamam böceğinden kurtulmak için, böceklerin aç bırakılması gerekir. Eğer ev içerisinde hamam böceği varsa, evlerin her bir köşesi detaylı olarak temizlenmeli ve gıdalar ortadan kaldırılmalıdır. Hamam böcekleri aç kaldığında yemek aramak için daha görünür mekanlarda gezecektir.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Çöpler ve pis bulaşıklar hamam böceklerinin hızlı bir şekilde evinize yerleşmesine neden olabilir. Bunların dışında dışarıdan gelen koliler, poşetler, bacalar, mutfak ve banyolardaki çatlaklar, kapının ya da camın açık kalması evinize hamam böceklerinin girmesine neden olabilir.
Hamam böceklerini öldürebilen birtakım yemler mevcuttur, farklı çeşitlerde hamam böceği yemleri kullanılmalı böylece hamam böceklerinin yok edilme ihtimali arttırılmalıdır. Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır.
Hamam böceklerinin büyük bir kısmı giderden gelmekte ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Ortama girebilecekleri farklı yerler de olabilir ancak giderden gelen hamam böceklerini yok etmek için böcek ilacı kullanılsa bile bu kısa süreli bir çözüm olacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Hamam böcekleri ahşapların, kağıtların veya çöplerin altına da yuva yapmaktadır. Bu bölümleri kontrol ederek, hamam böceklerinin yuvasını keşfedebilirsiniz. Hamam böceklerinin hızlı bir şekilde yok olması için etrafta yiyecek bırakmamanız gerekmektedir.
Defne yaprağı: Hamam böcekleri defne yaprağı kokusunu sevmezler. Bu yüzden defne yapraklarını ufalayarak hamam böceği yuvalarına serpiştirin.
Hamam böceği, yumurtasını genellikle nemli, sıcak, kuytu ve ışık almayan yerlere bırakır. Yumurtalar Ootheka denilen, dışı protein ile kaplı koruyucu keselerin içinde bulunur.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Karbonat ve şeker: Bir kap karbonat ve bir kap şekeri karıştırıp bunu evinize serpiştirin. Hamam böcekleri şekere doğru çekilir ve karışımı yer. Karbonat da içlerinde baloncuklar oluşmasına sebep olup onları öldürür. Boraks: Bu doğal malzeme giysileri yıkamak için yapılan sabunlarda kullanılan doğal bir malzemedir.
Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Temiz bir ev tüm haşereler için olduğu gibi hamam böcekleri için de elverişsiz bir yaşam alanıdır. Atılmayan çöpler, kurumuş bulaşıklar, düzenli olarak silinip süpürülmeyen ev, yere düşen yemek kırıntıları hamam böcekleri için davetkar birer unsurdur.
Alışverişte dışarıdan aldığınız poşetli ve kutulu ürünleri kontrol edilerek açmadığınız takdirde hamam böceklerini kendi eliniz ile eve sokmanız kaçınılmaz olabilir.Buna örnek verecek olursak; halı yıkamaya verilen halılar, alışveriş poşetleri, kargo ile gelen eşyalar, hamam böceklerinin çok sevdiği karton kutularla ...
Imidacloprid aktif maddesi ile tüm hamam böceği türlerine karşı etkilidir. Her bir damlacık binlerce hamam böceğini öldürebilecek güçtedir.Uygulama yapılan alanın boşaltılmasına gerek yoktur.
Termit akkarınca olarak da bilinen bir hamam böceği türüdür. Bazen beyaz karınca olarak da adlandırılırlar. Daha çok tropik bölgelerde yaşarlar. Bu hamam böcekleri ışığı sevmez ve hemen kaçarlar.
Bazı insanlar çürük meyve kokusunun bu böcekleri kaçıracağını düşünmektedir. Lavanta yağını da hamam böceklerini yok etmek için kullanabilirsiniz. Narenciyeler, sarımsak, kırmızı biber, biberiye yağı gibi keskin kokular kalorifer böceklerinin en haz etmediği kokulardır.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Hamam böceklerinin bazı ilginç özellikleri de vardır. Hamam böcekleri kafaları olmadan yaşayabilirler. Bir hamam böceği kafası olmadan bir haftaya kadar hayatta kalabilir. Çünkü hamam böceği vücudundaki küçük deliklerden nefes alıp verir ve açık bir dolaşım sistemine sahiptir.
Bir hamam böceği bir hafta, başı olmadan yaşayabilir. Açık dolaşım sistemlerine bağlı olarak ve her bir vücut parçasındaki küçük deliklerden nefes aldıklarından, nefes almak için başlarına ve ağızlarına bağımlı değildirler. Ağzı olmayan bir hamam böceği, sadece su içemediği için susuzluktan ölür.
Yer altı da havanın sıcaklığıyla birlikte ısınarak, böceklerin gün yüzüne çıkmasına neden olur. Bu sebepten dolayı hamam böceklerini yaz aylarında görmek daha mümkündür. Hamam böcekleri caddelerde, evlerde veya iş yerlerinde görülebilir.
Hamam böceği, nemli ve sıcak ortamlarda yaşamayı seven haşere olması nedeni ile ev ve işyerlerinde en çok görülen böcek türüdür. Yiyeceğin bol olduğu ev, fırın, mutfak, pastane, çöplük ve lokanta gibi alanlarda çok sık görülen bu haşereler, hamam böceği ilaçlama yapılmadığı sürece hızlı şekilde üremeye devam eder.
Hamam Böceği'nin ömrü ortalama 1 yıl olmakla birlikte bazı türleri kanatları olmasına rağmen uçamazlar.Bazı türleri ise kısa mesafelerde kanatlarını kullanabilirler. Hepçil olan hamam böcekleri başları vücutlarından ayrılmadığı sürece kolay kolay açlıktan ölmezler.Başları olmadan da 1 hafta kadar hayatta kalabilirler.
Örneğin oryantal hamam böcekleri çöpten ve çürümüş yiyeceklerden beslendikleri için bacakları ve vücutlarıyla buralardan aldıkları mikropları temiz bir yüzeye de taşırlar. Amerikan hamam böcekleri ishal, dizanteri, cüzzam, veba gibi bulaşıcı hastalıkları bulaştırır. Alerjilere ve astıma dahi yol açabilirler.
Böcekler ve Çekirgeler
Hamam böcekleri kedileri etkileyebilecek parazitler taşıyabilmektedir. Bu nedenle kedilerin parazit aşılarının asla atlanmaması gerekmektedir.
Hamam böceği insana yaklaşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri