Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacaksan gerekli pasaport başvuru belgelerinin yanında yeni kimliğinin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edebileceğin geçici kimlik belgesinin olması yeterli.
4-Pasaportun Sayfalarının Dolması, Kaybolması, Çalınması, Hasar Görmesi, İsim Soy isim Değişikliğinde Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir.
BOŞANMA DAVASI DEVAM EDERKEN SOYADI DEĞİŞİKLİĞİ
Kadın, boşanma süreci tamamlanana kadar soyadını değiştirebilir. Türk Medeni Kanunu'na göre, kadın evlilik sürecinde evlendirme memuruna veya daha sonraki bir tarihte nüfus idaresine yazılı başvuru yaparak kocasının soyadından önceki soyadını alabilir.
Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Evlendikten Sonra Pasaport Yenileme
Zira kanunlara göre pasaport, aynı zamanda kimlik görevi görüyor ve nüfus cüzdanı ile aynı bilgileri taşıması gerekiyor. Bu nedenle evlilik sonrasında nüfus kimliğinde herhangi bir değişiklik yapılması halinde, pasaportun da aynı değişiklikler için yenilenmesi gerekiyor.
Evlendikten sonra pasaport değişimi yurt dışına çıkma planı olan çiftler için önemli. Bu konuda önemli olan kimlik bilgilerin, biletteki ismin ve pasaporttaki kimlik bilgilerinin tutarlılık gösteriyor olması. Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir.
Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Yeni Tip Ehliyet İçin Yenileme Ücretinin 345₺ Olması Yeni tip sürücü belgem soyadım değiştiği için yenilenmesi gerekiyordu. Eski tip ehliyetin yenilenmesi için 15₺ ücret alınırken, yeni tip ehliyetin yenilenme ücreti 345₺!
Evlendikten sonra kimlikte yenileme yapmak kadınlar için zorunludur. Ancak erkekler için bir yükümlülük yoktur. Evlendikten Sonra Kimlik Değiştirme Süresi Ne Kadar? Evlenen kişiler özellikle kadınlar evlendikten sonra soy adı değişikliğinden dolayı kimliklerini yenilemek zorundadır.
Dijital Vergi Dairesi. T.C. Kimlik Kartı bedelinizi 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. İlinizde bulunan vergi dairelerinden / malmüdürlüklerinden sadece harç ve değerli kâğıt bedeli tahsilatına yetkili olan vergi daireleri / malmüdürlükleri listelenmektedir.
Pasaport Soyadı Değişikliği Nereden Yapılır? Pasaport soyadı değişikliği yapacak kişiler, bunun nereden yapıldığı hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. Evli çiftler pasaport değişimi için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden ya da alo 199'u arayarak kolaylıkla randevu oluşturabilir.
Bankada soyadı değişikliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını açık şekilde belirtecek olursak; Bu işlemin yapılması oldukça kolaydır. Geçerli kimlikle bankaya giderek, bankadaki bilgilerin güncellenmesi talep edilir ve soyadı değişikliği gerçekleşmiş olur.
Şifre aldıktan sonra T.C kimlik ve şifrenizle birlikte e devlet uygulamasına giriş yaparak soyadı değişikliği gibi işlemlerinizi buradan daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. E-devlet vatandaşların işlemlerini daha kolay bir şekilde yapması için geliştirilmiş olan bir sistemdir.
Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
Pasaport işlem süresi yaklaşık 6 haftadır, bu süreye gönderim (kargo) süresi dahildir. Pasaport kart işlem süresi yaklaşık 8 haftadır.
Bu sorunun yanı sıra evli çiftler ehliyeti değiştirmezsek ne olur gibi kafa kurcalayan sorulara da cevap aramıştır. Kimlik değişiminde olduğu gibi evlenen kadınların soyadlarını değiştirmesi durumunda sürücü belgelerini de değiştirmesi resmi olarak yapılmalıdır. Bu tür işlemler ise nüfus müdürlüklerinde yapılmaktadır.
Evlendirme Memurları akit tarihinden itibaren bir ay içerisinde evlenme evraklarını o yer nüfus idaresine bildirmekle yükümlüdür. Ülkemizde, evlilik işlemleri Türk Medeni Kanunu ve Evlendirme Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.
Soyadı Değişikliği: Evlenme, boşanma veya diğer nedenlerle soyadı değişikliği yaşayan kişilerin araç ruhsatlarında da bu değişikliği yansıtması gerekir.
İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı bir şekilde yerine getirildiğinde ilk celsede veya en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.
Kimlik numaranı ve şifrenizle e-devlet kapısına giriş yapın. Ardından “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” başlığına gidin. Yeni Başvuru seçeneğine tıklayın.
Seyahat dokümanlarındaki pasaport, kimlik ve bilet bilgileri aynı olmalıdır. İsim değişikliklerinde pasaportun yenilenmesi ya da değişikliğe dair resmi yazının (evlilik cüzdanı, boşanma ilamı vs.) seyahat sırasında görevliye sunulması gereklidir.
Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim? Merhabalar, Evlilikten dolayı soyadınız değiştiği zaman evlilik cüzdanı gibi kanıtlayıcı belgeler ile seyehat edebilirsiniz. Seyehat ile alakalı bir sorun yaratmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri