Hayır. Başvuruya mutlaka birlikte gelmeniz gerekiyor. Ancak, evleneceğiniz kişinin gelemeyecek durumda ise, evlilik işlemlerini yapabilmeniz için noterden vekaletname düzenletebilir. Vekaletname, evlilik için alınan fotoğraflı sağlık raporu ve fotoğraflarını size gönderir.
Özel bir hastaneye müracaat etmen halinde gerekli testler hemen yapılabilir. Bu durumda sonuçları aynı gün içinde bile alabilirsin. Devlet hastanelerinde ise yoğunluktan dolayı bu süre uzayabiliyor.
Aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz bir şekilde yaptırılması mümkün olan bu tarama testi, bireylerden kan hücresi alınması ve bunların incelenmesi şeklinde gerçekleştirilir. Evlilik öncesi sağlık raporu alınmasının yanı sıra SMA tarama testi de zorunludur. Bu test için öncelikle erkekten kan örneği alınır ve incelenir.
Nikâh için sağlık raporu raporun alındığı sağlık merkezinin yoğunluğuna göre farklı süreçlerde alınabilir. Fakat bu süreç genel olarak 24 saat içerisinde alınabilir.
Sağlık raporunu almak için çiftlerin Aile Hekimlerine başvurmaları gerekmektedir. Sağlık raporunun geçerlilik süresi altı ayı (180 Gün) geçmemelidir.
İlgili 37 soru bulundu
Her özel sağlık kuruluşunda evlilik raporu ücreti değişmektedir. Bu ücret kişi başı 400-1200 TL arasında değişmektedir. Ücret çiftlerden her ikisi için de ayrı ayrı ödenmektedir.
Bu durumda evlilik için sağlık raporu nereden ve hangi bölümden alınır sorusu çok sık araştırılmıştır. Sağlık raporu, kişilerin cinsel yolla bulaşan hastalıklarının olup olmadığını saptamak için büyük öneme sahiptir. Sağlık raporunu sadece aile sağlık merkezleri düzenlemeye yetkilidir.
Evlilik için sağlık raporu doğrudan bağlı bulunulan Aile Hekimliği üzerinden alınır. Bu rapor için sadece hafta içi 5 gün içerisinde randevu alınabilir. Çünkü Aile Hekimliği resmi bir sağlık birimi olduğundan hafta sonları aktif değildir.
Siz de kendi aile hekiminizden ya da yukarıda belirtilen diğer hastanelerden sağlık raporunu alabilirsiniz.
Ayrıca SMA testi de çiftlere zorunlu kılınıyor. Evlenmeye engel bir rahatsızlığın olmadığının anlaşılması için yapılan evlilik için sağlık raporunda nelere bakılacağı ve hangi testlerin yapılacağı açık bir şekilde belirtiliyor. Yaptıracağınız evlilik için sağlık raporunu aç karnına verebilmeniz mümkün oluyor.
Türkiye'de evlenmek isteyen kişiler, bağlı oldukları aile hekimlerine başvurarak evlilik raporu almak zorundadırlar. Başvurdukları aile sağlığı merkezinde aile hekimi tarafından muayeneleri ve bazı testleri yapılmaktadır. Bu testler cinsel veya kalıtsal yolla bulaşan hastalıkları belirlemeye yöneliktir.
AS, AC, SS ve SC genotiplerini içerirler. Daha önce cinsel olarak aktif olan çiftlerin, frengi, bel soğukluğu, uçuk, klamidya, bakteriyel vajinozis, maya enfeksiyonu dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere olası cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar için tarama yapılması her zaman önerilir.
Nikah Günü Kaç Gün Sonraya Verilir? Nikah başvurusu için gerekli belgeleri tamamlayan çiftlerin evlendirme dairesine başvurmasından sonra en erken 24 saat sonrasına nikah tarihi veriliyor.
Bu gün evlilik öncesinde yaptırılan testler;
Hepatit B taraması için :HbsAg Testi. Hepatit C taraması için : Anti HCV Testi. Sfilis (Frengi) için : VDRL Testi. Kan Grubu Analizi ve Hemogram(Tam Kan Sayımı) Testleri.
Evrakların tamamlanması, evliliğin ilk adımını oluşturur. Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nda evlenmeye engel olan bulaşıcı hastalıklar sıralanmıştır. Bunlar bel soğukluğu, frengi, yumuşak şankr, cüzzamdır. Bu hastalıkların geçme tehlikesi olduğu raporlandırılması halinde evlilik engeli ortaya çıkacaktır.
Sağlık Raporu Herhangi Bir Sağlık Ocağından Alınır Mı? Herhangi bir sağlık ocağından sağlık raporu alınamaz. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin aile hekimlerinin bulunduğu sağlık ocağına giderek sağlık raporu talebinde bulunmaları gereklidir.
Nikâh tarihi için ilk müracaatı erkek ya da kadın tek başına giderek de yapabilmektedir. NİKÂH İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER? Aile Hekiminden Onaylı Evlilik İşlemleri İçin Sağlık Raporu. (ASM Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Polikliniği, İlçe Sağlık Müdürlükleri.) alınabilir.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Evlenme başvurusu tek kişi olarak yapılabilir mi? Evlenme başvuruları mutlaka çift olarak yapılmalıdır. Eş adaylarından birinin gelememesi halinde konuya özel düzenlenmiş noter vekaletnamesi ile başvuru kabul edilebilmektedir.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL. DIŞ NİKAH ÜCRETİ 400,00 TL. 420,00 TL. 2.
Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir. Kan testleri ile beraber kan grubu belirlenir ve hepatit, frengi ve AIDFS gibi hastalıkların var olup olmadığı kontrol edilir. Ayrıca çiftlerin kan uyuşmazlığı olup olmadığı da kan testleri ile belirlenmektedir.
Bu testler; Kan grubu, Viral Hepatitler ve Hemogram bakılırken bakılması gerekli olan genetik testlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri