Eşin vefatı durumunda aylık bağlanması için çeyiz parasının bitiş süresi beklenmiyor. Evlenme ödeneğinin beş yıl içinde talep edilmemesi halinde hak düşüyor. Evlenme yardımları gelir vergisinden istisna olup vergiye tabi tutulmuyor. Evlilik yardımında herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor.
“Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının oniki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.
27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkılı Çeyiz Hesabı'ndan yararlanabilecektir. Çeyiz Hesabı 18 yaşından büyükler adına açılabilmekte olup, 18 yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından açılabilmektedir.
Ana-Babası vefat ettiği için onların üzerinden yetim aylığı alan kız çocuklarının evlenmeleri halinde maaşı kesileceğinden dolayı bir kereye mahsus olarak 24 aylık emekli maaşlarının peşin olarak verilmesine çeyiz parası yani evlenme ödeneği denmektedir.
Yeni evlilikleri teşfik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek.
İlgili 39 soru bulundu
Kredi kullanırken bankalar tarafından kefil talep edilebilir. Evlilik kredisinde herhangi bir yaş veya sicil şartı aranmaz.
Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin belediyeden alınan nikâh tarihli belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Kredi başvuru işlemleri sadece Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.
Evlenme yardımından nasıl yararlanabilirim? Evlenme yardımı alabilmeniz için, evlenme tarihinden önceki son bir yılda en az 120 günlük, toplamda ise en az 720 günlük sigorta priminizin yatırılmış olması gerekmektedir.
Evlilik tarihinden en az bir ay önce ilgili SYDV'ye başvuruda bulunmanız önemlidir. Evlilik belgesi, nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi gibi bazı belgeleri sunmanız gerekmektedir. Başvuru sonrası, SYDV tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başvurunuz onaylanırsa, evlilik yardımı almaya hak kazanırsınız.
Sandığımız, siz değerli üyelerine sunmuş olduğu hizmetlerden EVLİLİK yardımı başvurularını e-Devlet, Mebbis ve üye bilgi sistemi üzerinden Genel Müdürlüğümüze evrak gönderimine gerek kalmadan SMS onayı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş (karı veya koca) ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının on iki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.
Halk arasında devlet evlilik yardımı ya da çeyiz parası olarak bilinen evlenme ödeneği, annesi veya babası vefat etmiş ve ölüm geliri ya da aylığı alan kız çocuklarına verilen bir nakdî yardımdır. Hak sahipleri çeyiz parasını evlilik öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak alabiliyor.
Evlilik kredisiyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.
Halk arasında “çeyiz parası” olarak anılan evlenme ödeneği yardımı, evlilik öncesinde kız çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanıyor. 2022 yılında en düşük 21 bin TL olan çeyiz parası ödemesi 2023 yılında en az 33 bin TL olacak.
Aile yardımı 2 bin TL, Çocuk yardımı 500 TL. Doğum yardımı 5 bin 98 TL. Evlenme yardımı 24 bin 245 TL.
Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve kanun teklifi yasalaştı. Teklife göre, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek.
2023 yılı için açıklanan rakamlara göre düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 999,11 TL olarak uygulanırken üst sınır ise 9.991,25 TL olarak ilan edildi. 3 aylık ödemeyi tercih edenlerde ise, 2.997,37 olan alt sınır; üst sınır 94.578,20 TL'den 149.869,09 TL'ye yükselecek.
Bu yüzden en son aldığın aylığı 12 ya da 24 ile çarparak alacağın çeyiz yardım parasını hesaplayabilirsin. ►Eğer aldığın yetim maaşını 4/C (emekli sandığı) sigorta kolundan alıyorsan aylık maaşının 12 katı kadar çeyiz parası desteğinden yararlanabilirsin.
"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.
%25 Devlet Katkılı Çeyiz Hesabı Ziraat'te!
En az 3 yıl birikim yaparak 27 yaşınızı doldurmadan önce evlenmeniz durumunda toplam birikiminizin maksimum %25'i kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
150 bin TL evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz olarak yeni evlenecek çiftlere verilmesi bekleniyor. Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi kurulacak Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanıyor olacak.
Devlet kurumları ile çeşitli vakıfların iş kurmak isteyen ev hanımlarını desteklemesi dışında, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK'ya) kayıtlı olarak çalışılmadığı sürece birkaç istisnai durumun haricinde ev hanımlarının bankalardan kredi kullanma şansı yok.
Kredi Detayları
Evlilik Kredimizin üst limiti 250.000 TL olup, dilerseniz kredinizi; 50.000 TL'ye kadar olan tutar için aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretli, 50.001 TL ve üzerinde olan tutar için aylık %1,79 faiz oranıyla tahsis ücretli olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri