İki Excel çalışma kitabını karşılaştırma
Giriş > Dosyaları Karşılaştır'a tıklayın. Dosyaları Karşılaştır iletişim kutusu görüntülenir. Çalışma kitabınızın önceki sürümünün bulunduğu konuma gitmek için Karşılaştır kutusunun yanındaki mavi klasör simgesine tıklayın.
Excel calısma sayfasında giriş tabında koşullu biçimlendirme açılan menuden hücre kuruallarını vurgula açılan menude yinelenen değerler tıkladıgınız zaman mükerrer olan sutunlar kırmızı olarak çıkacaktır karşınıza.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Bir aralık seçmek için önce bir hücre seçin, ardından farenin sol tuşuna basılı tutarak diğer hücrelerin üzerine sürükleyin. Aralığı seçmek için Shift + ok tuşlarını da kullanabilirsiniz. Bitişik olmayan hücreleri ve hücre aralıklarını seçmek için Ctrl tuşunu basılı tutarak hücreleri seçin.
İlgili 17 soru bulundu
Bu makaledeki bir kısayolu hızlı bir şekilde bulmak için Arama'yı kullanabilirsiniz. Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
Ctrl + M: Topla.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar. Bu video, İleri düzey EĞER işlevleri adlı eğitim kursunun bir bölümüdür.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
İkiden fazla açık çalışma kitabınız varsa, Excel Yan Yana Karşılaştır iletişim kutusunu görüntüler. Bu iletişim kutusunda, Yan Yana Karşılaştırılacak ifadesinin altında, etkin çalışma sayfanızla karşılaştırmak istediğiniz çalışma sayfasının bulunduğu çalışma kitabını tıklatın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
A:B==> Arama yapılacak liste. 2==> Listede veri bulunduğu zaman, kaçıncı sütündaki verinin yazdırılacağını belirtiyoruz. 0==> Formülün birebir eşleştirme yapmasını sağlar. Eğer bunu belirtmezseniz, benzer bir veriyi bulur ve karşılığında gelen veriyi döndürür.
Açıklama. BUL ve BULB ikinci bir metin dizesi içinde bir metin dizesi bulur ve ikinci metin dizesinin ilk karakterinden ilk metin dizesinin başlangıç konumuna ait sayıyı verir. Önemli: Bu işlevler tüm dillerde sağlanmıyor olabilir.
Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır.
Excel'de bir tablo içinde aradıklarımızı kolay şekilde bulmak için DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanırız. İngilizce karşılığıyla VLOOKUP olarak kullanılan bu işlev, Excel'in bir sütunda belirli bir değeri aramasını sağlar.
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar.
pys60. Bildiğiniz büyüktür ">" ve küçüktür "<" işaretlerinin her iksini de kullanıyorsunuz yani ne büyük ne küçük o değere eşit olmayan değer demektir.
Açıklama. Birden çok ölçüte uyan tüm hücrelerin ortalamasını (aritmetik ortalama) hesaplar.
Bir aralıkta hesaplanan koşullu toplamı döndürür.
#DEĞER, Excel'in "Formülünüzün yazımıyla veya başvuruda bulunduğunuz hücrelerle ilgili bir hata var." anlamında kullandığı bir ifadedir. Hata çok geneldir ve tam nedenini bulmak zor olabilir. Bu sayfadaki bilgiler, yaygın sorunları ve hata çözümlerini gösterir.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Bilgisayar kullanıcıları tarafından en çok kullanılan fonksiyon tuşlarından biri olan F5 tuşu; bütün internet tarayıcılarında, sayfayı yenilemenin kısa yolu olarak kullanılmaktadır.
Dolayısıyla Ctrl + Y kısayolunun görevi, yazılan kelimelerin tekrar edilerek yazılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri