Bir hesap makinesini kullanmak yerine, matematiksel bir Microsoft Excel kullanın! İki veya daha fazla sayı değerini eklemek, bölmek, çarpmak ve çıkarmak için basit formüller girebilirsiniz.
Dört tür hesaplama işleci vardır: Aritmetik, karşılaştırma, metin birleştirme ve başvuru.
Dosya sekmesini tıklatın, Seçenekler'i ve sonra da Formüller kategorisini tıklatın. Excel 2007, Microsoft Office düğmesi'ne tıklayın, Excel Seçenekleri'Ne ve sonra da formüller kategorisine tıklayın. Hesaplama seçenekleri bölümünde Yinelemeli hesaplamayı etkinleştir onay kutusunu seçin.
Yüzdeler, tutar / toplam = yüzde denklemi kullanılarak hesaplanır. Örneğin, bir hücrede =10/100formülü varsa, bu hesaplamanın sonucu 0,1 olur. Daha sonra 0,1'i yüzde olarak biçimlendirin, sayı %10 olarak doğru görüntülenir. Yüzde hesaplama hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz.
Formül hesaplama yapmıyor
Otomatik hesaplamayı kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin. Dosya sekmesini seçin, Seçenekler'i seçin ve ardından Formüller kategorisini seçin. Hesaplama seçenekleri bölümündeki Çalışma Kitabı Hesaplaması altında Otomatik seçeneğinin belirlendiğinden emin olun.
İlgili 26 soru bulundu
Excel'i iyi bilmek, verileri analiz etmek, raporlamak ve işletme performansını izlemek için önemlidir. Bu nedenle, işletmelerde çalışan herkesin Excel'i etkili bir şekilde kullanabilmesi, işletmenin başarısı açısından kritik bir öneme sahiptir. 1. Excel sadece tablo yapmak için kullanılan bir program değildir!
A sayısının %B'sini bulmak için, (AxB)/100 formülüne başvurulabilir. Bunun dışında A sayısını 100'e bölünüp B ile çarparak da aynı sonuca ulaşılabilir. Örnek verilecek olursa, 300'ün yüzde 50'si hesaplayabilmek için, 300 sayısını 50 ile çarpmak ve daha sonra 100'e bölmek gerekmektedir.
Basit formüller için, yalnızca eşittir işaretini yazıp ardından hesaplamak istediğiniz sayısal değerleri ve kullanmak istediğiniz matematik işleçlerini ekleyin; toplama için artı işareti (+), çıkarma için eksi işareti (-), çarpma için yıldız (*) ve bölme için de eğik çizgi (/) kullanın.
Hangi sayının yüzdesi alınacaksa o sayı üzerinden işlem yapılmalıdır. A sayısının %B'sini bulmak için, (AxB)/100 formülüne başvurulabilir.
Eşittir işareti (=) yazın. Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar.
İngilizce Excel kullanıyorsanız =SUM(A2:A10) formülünü kullanmalısınız. Eğer hem A2:A10 hem de C4:C50 aralığını toplamanız gerekirse Topla formülünü =TOPLA(A2:A10;C2:C50) olarak kullanabilirsiniz.
Excel formülleri, hücre içine yada formül çubuğuna yazılarak veya formül çubuğuna yazıldıktan sonra hücreye sürüklenerek kullanılabilir. Excel formülleri, matematiksel işlemleri, mantıksal kararları ve metin işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılabilir.
Online olarak Excel öğrenmek diğer iki seçeneğe göre daha kolaydır. Online alınabilen Excel eğitimleri, belirli bir sırada ve başlangıçtan ileri düzeye doğru gittiği için, istediğiniz konudan başlayıp, uygulama dosyaları üzerinden adım adım ilerlersiniz. İş dünyasının kuşkusuz ki vazgeçilmez programı Microsoft Excel.
Workshopers'ın Excel eğitimi 8 saatte size temel ve orta seviyede excel'i harika bir şekilde öğretiyor. Eğitimler canlı ve interaktiftir ancak öğrendiğiniz bilgileri uygulamazsanız asla öğrenemezsiniz. Ancak öğrendiklerinizi tam olarak anlamak ve sindirmek en az 3 ayı bulacaktır.
microsoft word, bir kelime işlemcidir, yani yazı yazmak için yapılmıştır. excel ise tablo işlemcidir. yani tablo yapmak, hesap yapmak için yapılmıştır.
VE işlevinin yaygın bir kullanımı, mantıksal sınamalar gerçekleştiren diğer işlevlerin kullanım alanını genişletmektir. Örneğin, EĞER işlevi mantıksal bir sınama yapar ve sınama DOĞRU olarak değerlendirilirse bir değer ve YANLIŞ olarak değerlendirilirse başka bir değer verir.
Hesap Tabloları ve Yazılımlar
Hesap tablosu olarak adlandırdığımız İngilizce “spreadsheet” kavramının geçmişi çok eskilere dayanıyor. Bu kavram muhasebe terminolojisinde satır ve sütunlardan oluşan geniş bir sayfada organizasyonun tüm işlemlerini göstermek ve incelemek için kullanılan belgeye verilen addır.
ÇARPM işlevi bağımsız değişken olarak verilen tüm sayıları çarpar ve ürünü döndürür. Örneğin, A1 ve A2 hücreleri sayı içeriyorsa, bu iki sladırı çarpmak için =ÇARPI( A1, A2) formülünü kullanabilirsiniz. Çarpma ( * ) matematiksel işleci kullanarak daaynıişlemi gerçekleştirin; örneğin, =A1 * A2.
Yüzde (%) 25 Nasıl Hesaplanır? Bir sayının %25'i o sayının çeyreğine yani 4'te 1'ine tekabül eder. Herhangi bir sayıyı 25 ile çarpıp 100'e böldüğünüz takdirde o sayının %25'ini hesaplayabilirsiniz.
Yüzde ifadesi, bir sayı ile birlikte kullanıldığında; o sayının yüz eşit parçaya bölündükten sonra elde edilen birimlerden bir tanesini tanımlar. Örnek vermek gerekirse; yüzde 10 olarak okunan %10 ifadesi, ilgili sayının 10 ile çarpılıp 100'e bölünmesi durumunda elde edilen sayıyı ifade eder.
Bir oran, basitçe iki oranın eşit olduğunun bir ifadesidir. İki şekilde yazılabilir: iki eşit kesir olarak a / b = c / d; veya iki nokta üst üste kullanarak, a: b = c: d biçiminde yazılabilir. Aşağıdaki oran "yirmi bölü yirmi beş, dörde bölü beşe eşittir" şeklinde okunur.
Excel öğrenmek başlangıçta zor görünebilir, ancak doğru kaynaklar ve eğitimlerle birlikte öğrenme süreci kolaylaşır. Vidoport Online Excel Eğitim Sitesi gibi platformlar, size Excel'in temellerini, formüllerini, grafiklerini ve veri analizini adım adım öğretirken öğrenmeyi eğlenceli hale getirir.
10 Maddede Excel İleri Seviyede Neden Öğrenilmeli? :
- Excel'i ileri seviyede öğrendikten sonra yaptığınız işler, sizler için oldukça kolaylaşacaktır. - İş alana başvuruda kendinize olan güveninizi artırır. - Daha iyi iş fırsatlarını ayağınıza getirir. - Aranan eleman olma imkânını sizlere tanır.
Excel, bir Hesap Tablosu programıdır. Bu programın kullanımındaki temel amaç, çeşitli türdeki tablolarımızı ve hesaplamalarımızı yapmak, tablolarımızdaki sayısal verileri grafiğe dönüştürerek yazıcıdan kağıda döküm almaktır. Ayrıca Excel, diğer hesaplama tablolarından alınmış olan verileri işleyerek kullanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri