Türkiye'de 200 bini aşan fahri trafik müfettişi bulunmaktadır. Bu kişiler gönüllülük esasına dayalı olarak çalışırken herhangi bir maaş ya da ücret almamaktadır.
"Fahri trafik müfettişleri yaptıkları hizmet karşılığında bir ücret almıyor" diyen Kahraman, "Trafiğin düzenlenmesine katkı sağlıyorlar. Geçen yıldan beri yeni görevlendirme yapılmadı. Edindiğimiz bilgiye göre listeler onay için İçişleri Bakanlığı'nda bekliyor.
Fahri trafik müfettişlerine maaş verilmiyor. Gönüllülük esasıyla görev yapan fahri trafik müfettişleri, kural ihlallerine karşı tuttukları tutanakları elden trafik birimlerine ya da elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 gün içerisinde teslim ediyor.
Olaya baktığınız zaman bir trafik memurunun görevli olduğu yerler bellidir. Bunun haricinde bir yerde ceza kesemez. Fahri trafik müfettişi öncelikle nerede olduğunu ispat etmeden, suçun nasıl işlendiğini ispat etmeden ceza kesemez.
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) En az kırk yaşında olmak, c) (Değişik:RG-24/11/1999-23886) En az yüksekokul mezunu olmak d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, e) (Değişik:RG-3/9/2020-31233) Hakkında 2918 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre işlem yapılmamış olması veya düzenlendiği tarihten ...
İlgili 40 soru bulundu
“FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİNİN FOTOĞRAF ÇEKMELERİ YASAK”
Fotoğraf çekme zorunluluğu olmadan ceza yazılabiliyorsa fahri trafik müfettişlerine de aynı yetki verilmiştir. Güvenlik riski oluşturmaması nedeniyle fotoğraf çekmeleri de yasaklanmıştır.
Fahri trafik müfettişlerinin, Anayasa'nın 128. maddesi anlamında memur ya da diğer kamu görevlisi sıfatını taşımadıkları açıktır.
Yargıtay 7. Ceza Dairesi, fahri trafik müfettişlerinin başka ilde ceza kesemeyeceğine hükmetti. Emsal kararla birlikte, sürücüler, başka şehirde yaşayan fahri trafik müfettişlerinin kestiği cezaları iptal ettirebilecek.
Bu maddenin yayımı tarihinden önce basımı yapılmış olan Fahri Trafik Müfettişleri Trafik Suçu Tespit Tutanakları bitinceye kadar kullanımına devam edilir. Madde 14- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 15- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür. 1.
Fahri trafik müfettişleri tamamen gönüllülük esasına göre bu görevi yerine getiriyor. Tespit ettikleri kural ihlallerine karşı tutanak tutabiliyor, bu tutanakları elden trafik birimlerine ya da elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 gün içerisinde teslim ediyor.
Fahri trafik müfettişi olarak çalışan kişilerin düzenli bir geliri bulunmaz.
1 FTM için güncel değer $0,19 USD.
Fantom (FTM) için ödenen en yüksek fiyat $3,46 şeklindedir ve Eki 28, 2021 (neredeyse 2 yıl) kaydedilmiştir. Buna kıyasla, şu andaki fiyat tüm zamanların en yüksek fiyatına göre -94,32% daha düşüktür.
Devlet memuru olarak çalışan müfettişlerin maaşları, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenir. 2023 yılı itibariyle, müfettişlerin maaşları 30.000 TL ile 62.000 TL arasında değişebilir.
Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nden alınan verilere göre, Türkiye genelinde 33 binin üzerinde fahri trafik müfettişi görev yapıyor. Bilinenin aksine fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkileri yok.
Şu anda Samsun'da 580 civarında fahri trafik müfettişi var. Geçen yıl bu müfettişlerin sayısı 430 civarındaydı. 2022'de 150'ye yakın müfettiş aramıza katıldı.
Yanlış ve haksız yere yazıldığı düşünülen bir trafik cezasına itiraz; o ilde bulunan Trafik Mahkemesi'ne, bunların bulunmadığı yerlerde ise Sulh Ceza Mahkemesi'ne yapılmaktadır.
Nasıl Müraacat Edilir? Bu Yönetmelikteki şartlara haiz kişilerden müfettişliğe istekli olanlar, iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu il valiliğine bizzat müracaat ederler.
Olaya baktığınız zaman bir trafik memurunun görevli olduğu yerler bellidir. Bunun haricinde bir yerde ceza kesemez. Fahri trafik müfettişi öncelikle nerede olduğunu ispat etmeden, suçun nasıl işlendiğini ispat etmeden ceza kesemez.
Sayılı kararına istinaden fahri trafik müfettişince hazırlanan tutanak üzerinde yaptıkları kontrol sadece şekli unsurlarına ilişkin olup, tutanakta kayıtlı trafik suçunun gerçekten işlenmiş olup olmadığına ilişkin değildir. Bu sebeple de itiraz halinde söz konusu kabahat fiilinin işlendiğinin ispatı gerekecektir.
Tebliğ edilmediği sürece itiraz süresi başlamaz. Tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde trafik cezasının niteliğine göre Sulh Ceza Hakimliğine ya da 30 gün içerisinde İdare Mahkemesine Trafik cezasına itiraz dilekçesi ve aşağıda yazan belgelerle birlikte internetten veya ilgili adliyeden başvuru yapılır.
Müfettiş sorumlulukları çok çeşitlidir. Kurumlarda çalışan bütün personellerin görev ve sorumluluklarını denetleme yetkisine sahiptir. Yürütülen tüm işleri ve işleyişi de kontrol eder. Personel davranışlarının yönetmelik, yasa veya genelge gibi tüzüklere uygun olup olmadığını belirler.
Fahri trafik müfettişi ceza itiraz için önce yazılan cezanın adresine gönderildiğinden emin olun. Size ulaşan tebligat ve içerisinde yazan bilgiler ile edevlet üzerinden bu cezaya itiraz edebilirsiniz.
Madde 5 — Müfettiş olacaklarda aşağıdaki şartlar aranır: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) (Değişik:RG-15/3/2014-28942) En az yirmi beş yaşında olmak, c) (Değişik:RG-15/3/2014-28942) En az ilkokul mezunu olmak, d) Avcı eğitimi kurslarına katılmış olmak, e) Av ve yaban hayatı konusunda faaliyet gösteren avcı ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri