Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Elma, portakal vb. 3. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
Bol miktarda C vitamini içeren meyvelerin grip, soğuk algınlığı, halsizlik gibi hastalıklara iyi geldiğini söyleyen Pazarcılar, “Portakal, grip, soğuk algınlığına iyi gelir. Cilt güzelliğinde etkilidir.
İlgili 27 soru bulundu
Uzmanlar, portakal suyunun öksürüğe iyi geleceğini belirtiyor. İşte, öksürüğü geçirmek için evde yapabileceğiniz doğal karışım tarifleri; Ilık süt-bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır.
Sağlıklı bir sindirim sistemi için gün içinde 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu içebilirsiniz. Taze portakal suyunda bulunan antioksidan maddeler ve C vitamini, vücut fonksiyonlarının daha sağlıklı işlemesine katkıda bulunacaktır. Böylece vücuttaki asitler dengelenecek ve zararlı olan maddeler kolayca atılacaktır.
Evet, C vitamini deposu. Ancak portakalı ya da suyunu, grip olmadan önce tüketmekte yarar var. Çünkü hastayken yerseniz, içindeki yoğun asit boğazınızı yakacaktır.
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Nezleye iyi gelen ilk meyvelerden biri portakaldır. Portakal c vitamini bakımından oldukça zengindir. C vitamini nezleyi keser ve nezleden dolayı şikayetlerinizi hafifletir.
Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.
Akşam geç saatlerde içilen portakal suyu geceyi uykusuz geçirmenize ve hatta kâbus görmenize neden olabilir. Oysa portakal suyunu içmeden önce bir dilim ekmek yemeniz, bu tür şikâyetlerinizi ortadan kaldırmış olur. Taze sıkılmış meyve suları fazla bekletilmeden içilmelidir.
Soda, kola ve portakal suyu gibi asitli içecekler de mide asiditesini değiştirdiği için penisilin grubu antibiyotiklerin emilimini azaltabiliyor. Greyfurt suyuyla birlikte içildiğinde ise ilaçların bağırsaklardan kana geçmesi engelleniyor.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Üşütme rahatsızlığında sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Başta su olmak üzere adaçayı, nane-limon, ıhlamur gibi şifa olacak bitki çayları ve C vitamini içeren meyve suları içmek oldukça önemlidir. Vücudun direnç kazanabilmesi için yemek yemek çok önemlidir.
Nezle(soğuk algınlığı) belirtilerinin COVID-19'dan farkları nelerdir? Nezlede burun akıntısı ve hapşırma ön plandadır. COVID-19 hastalığında ise burun akıntısı ve hapşırma sık gördüğümüz semptomlar değildir. Nezlede ateş çok yükselmez, hafif seyreder veya yoktur.
Banyo yapın: Banyo yapmak ağrıları azaltmaya yardımcı olur, vücut sıcaklığının düşmesini sağlar. Banyo suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır, eğer su çok sıcak olursa vücut sıcaklığınız yükselebilir. En ideali suyun ılık olmasıdır.
Parol ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar grubundandır. Etken maddesi parasetamol migren, diş ağrısı, adet krampları gibi ağrılarda ve grip, soğuk algınlığı kaynaklı ateşin tedavisinde kullanılır. Parol kısa süreli kullanıma uygun bir ilaçtır.
Günde en az üç litreye yakın miktarda sıvı tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde et suyu ve tavuk suyuna çorbaların yanında bol yeşillikli, bol limonlu salata ve sebze yemekleri tercih edilmelidir. C vitamininden zengin kivi-mandalina-portakal gibi meyvelerden günde iki porsiyon tüketmeye özen gösterilmelidir.
Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenmektedir.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Portakal suyu, soğuk algınlığı ile birlikte öksürüğe neden olan enfeksiyonlarla savaşmanın ve vücudunuzda balgam birikmesini önlemenin etkili bir yolu olan C vitamini ile doludur.
"4 portakaldan yaklaşık 1 bardak (250 mL) portakal. suyu çıkmaktdr. bir kilogram portakalda ortalama 6 tane portakal olduğuna.
Çok fazla portakal suyu içen kişilerde taşikardi yani hızlı kalp atışı gözlenmiştir. Portakaldaki asit zamanla diş minesini aşındırarak dişlerde hasara yol açar. Yüksek oranda şeker içerdiğinden aşırı meyve tüketen kişilerde diyabet tarzı hastalıklar daha fazla görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri