Hazır çorbanın ilk örnekleri ise 17. ve 18. yüzyıllarda özellikle yolcular tarafından kullanılan cep çorbası şeklinde görülür. Et artıklarından konsantre olarak sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbası, senelerce dayanırmış. Parça parça koparılarak kullanılan bu çorba, sıcak suyun içinde eritilirmiş.
Bu çorba Çankiri/çerkeş te meşhurdur. Aşurelik buğday dan hepimiz çorba yapıyoruz fakat bu çorba buğdayın değirmende bulgurdan daha ufak hale getirilmesiyle yapılır.
Anadolu'ya özgü bir lezzet olan pirinç çorbası; et suyu ve pirinç ile karıştırılarak hazırlanır.
Leblebi çorbası Denizli sevilen lezzetlerden, kurabiye gibi çorba.
İlgili 36 soru bulundu
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Fransız mutfağından dünyanın birçok yerine yayılan soğan çorbası, özellikle kış aylarında vücut direncini arttırmak için tüketilir. Enfeksiyon hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır.
Gulaş (Macarca: gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir.
Tarihçe. Mercimek, Yunanistan'daki Franchthi Mağarası'nın Paleolitik ve Mezolitik katmanlarında (9.500 ila 13.000 yıl önce), Suriye'deki Mureybet ve Tell Abu Hureyra'da Mezolitik'in sonunda ve Eriha'da MÖ 8000'e tarihlendirilen bölgelerde ortaya çıkarıldı.
Püşürük Çorbası (Püşürük Aşı) (Van, Artvin Yöresine Ait) Tarifi.
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.
Fransız mutfağının klasikleşmiş çorbalarından biri olan pırasa çorbası, artık yavaş yavaş Türk mutfağında da yerini almaya başladı.
Türkiye'nin favori çorbası mercimek oldu. 3.4 milyon siparişin yüzde 50'sini mercimek çorbası oluştururken onu ezogelin izledi.
Öncelikle ince yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz, ardından salçaları da ekleyerek salça kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Haşlanmış mercimeği, erişteleri, tereyağını ve tuzunu ekleyip karışıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
1. Banga | Nijerya. Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır. Nijerya'nın Nijer Deltası bölümünde, özellikle Urhobo etnik grubunda popüler bir çorbadır.
Şifa deposu sarımsak çorbası en çok kış aylarında tercih ediliyor. İspanyol mutfağından dünyaya yayılan sarımsak çorbası, 'sopa de ajo' ismiyle de biliniyor.
Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası, lif bakımından oldukça zengindir.
Domates çorbası nereye ait? Edirne İli Çorbaları: Domates çorbası, Durme çorbası, Ommaç (sütlü) çorbası.
Osmanlı mutfağında tavuk suyu ile yapılan bir çeşit çorbadır.
Fındık Unu Çorbası - Giresun
Tencerede beyaz un, yağ ile kavrulur. Üzerine fındık unu, salça ilave edilir, biraz daha kavrulur, baharatları ilave edilir. Su ve süt ilave edilerek 8-10 dakika daha kaynatılır. KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. Ayrıca içine mantılar hazırlanıp nohutlarla birlikte pişirilir.
Sıkıcık Çorbası - Kütahya. Kütahya Sıkıcık Çorbası Nasıl Yapılır? Bu çorbanın bir de hikayesi vardır.
Heybeli çorba Ege bölgesinde ve daha çok İzmir Ödemiş-Tire mutfaklarında çok önemli bir yeri olan, malzemelerinin ve görüntüsünün vaadettiğinden çok daha lezzetli yöresel bir çorbadır. Ana malzemeleri kuru börülce ve kalın bulgurdur.
Tekke Çorbası - Kütahya
Malzemesi; Hamur için: Un, tuz, su. Çorba için; 100 gr. kıyma ,1 tatlı kaşığı domates salçası ,1 çay kaşığı biber salçası ,kuru nane ,tuz ,Karabiber, küçük soğan rendesi Hazırlanış: Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri