Özel Sbarro® hamuru üzerine nefis Sbarro pizza sosu, mozzarella peyniri, sucuk, siyah zeytin, mısır!
Markanın sunduğu Kampüs pizzaları da salam, sosis, mozzarella peyniri, mısır ve pizza sosundan oluşmakta.
İlgili 34 soru bulundu
Pizzanın tarihsel serüveni hakkında kısa kısa… Pizza kelimesinin tarihi bin yıl öncesine dayanıyor, ilk defa MS 997 yılında güney İtalta'da yazılan Latince bir metinde geçiyor. Pizza, anlamı “ateşle kabuğu karartmak” olan Latince Picea kökünden geliyor.
Pizzanın kenarları kabarık ve hafif yanık olmalı. Hamurda gözenekler bulunmalı ve bunlar farklı büyüklükte olmalı. Pizza ne hamur gibi olmalı ne de fazla ince ve çıtır... Elinize alıp dikey hale getirirseniz malzemeler tabağa dökülmemeli.
Açıklama. Yumuşak ve havalı bir hamur ve Çanakkale domatesi ile hazırlanmış özel sos + mozzarella peyniri + dana sucuk + en taze, en kaliteli malzemeler = Pizza Mix!
İnce hamurdan pizza değil, lahmacun olur
“Gerçek pizzanın kalitesi margaritadan anlaşılır. Çok kaliteli buğdaydan elde edilmiş un, asla ince olmayan, doğru ısıda pişirilmiş bir hamur; çok lezzetli domates, kekik, kaliteli zeytinyağından sos ve iyi bir mozzarella peyniri. Pizza budur!
Pasaport Pizza | Helal Sertifikalarımız.
1974'te Arjantin Buenos Aires'te Claudio Daniel Troglia adlı bir mucit, pizza kutusunun tam ortasına yerleştirilerek, kutu kapağının pizzanın üzerine çökmesini önleyen bu parçanın patentini alır. Buluşuna “Separador de pizza” ile “guarda pizza” isimlerini verir. Yani “Pizza ayracı” ve “pizza koruyucusu”.
Sizlere nam-ı diğer "gerçek" İtalyan pizzasının yani Neapolitan pizzanın tarifini sunuyorum. Gerçek İtalyan pizzasının kenarları kalın (çıtır çıtır) ve içi hava ile doludur. Ortası ise daha kenarlarına göre daha incedir. İtalyan pizzası, Amerikan pizzasına göre çok daha hafiftir, midenizi rahatsız etmez.
Özel Sbarro® hamuru üzerine nefis Sbarro pizza sosu, mozzarella peyniri, sosis, taze dilimlenmiş kırmızı ve yeşil biber, soğan, mantar ve özel tarifimize göre hazırlanmış pepperoni! * Ürün fotoğrafları restoranlara göre farklılık gösterebilir.
Pizza yapımında en çok kullanılan malzemeler kaşar peyniri, mozzarella peyniri, kırmızı biber, domates, mantar, siyah zeytin, sosis, sucuk, tane mısır ve kekiktir. İsteğe göre sarı biber, brokoli, karnabahar gibi sebzeler veya tavuk ve kuşbaşı et çeşitleri de eklenebilir.
Özel Pizza Sosumuz, Mozarella Peyniri, Enfes Pepperoni, Taze Mantar ve Mısır ile favoriniz olacak.
Özel pizza sosu, pizza peyniri, sucuk (Kampanyaya katılan şubelerimizde geçerlidir. Kampanya ve ürün fiyatları diğer online satış platformlarında ve salon servislerinde bölgesel olarak farklılıklar gösterebilmektedir.)
Domates, mozzarella peyniri, fesleğen ve zeytinyağının birleşimiyle bir lezzet bombasına dönüşen Margherita pizzası aynı zamanda Napoli pizzası olarak da biliniyor.
Genelde sodyum doludurlar ve bu nedenle tuza hassasiyeti olanlar için iyi değildirler. Özetle: Pek çok pizza türü, özellikle donmuş ve fast food çeşitleri, kalori, yağ ve tuz bakımından çok zenginler. Daha işlenmiş türlerinde sağlıksız bileşenler, renklendiriciler, şeker ve koruyucular bulunabilirler.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
Aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir un listesi olmasına rağmen, pizza yapmak için herkesin hemfikir olduğu tek bir tane var: Caputo tipo 00 unu. Diğer un türlerini kullanarak başarılı bir şekilde lezzetli bir pizza yapabileceğinize şüphe yok.
Küçük bir pizzaya bazen pizzetta denir. Pizza yapan bir kişi pizzaiolo olarak bilinir.
İtalyan mutfağından tüm dünya mutfaklarına yayılan pizza, her öğünde ve her saatte afiyetle tüketilmektedir. Ansızın gelen acıkmalarda bir telefon ile, keyifli eğlencelerde bazen ev yapımı, dışarıda olduğunuz anlarda ise soluklanacağınız anlarda pizza iyi bir kurtarıcıdır.
Pizza İtalya'nın meşhur yemeği olmasıyla birlikte Amerika'da da gelişen ve piyasası olan bir yemek türüdür. Pizza savaş yıllarında yapılarak bulunmuş bir İtalyan yemeğidir. Anavatanı İtalya olan pizzanın pek çok farklı çeşitleri de vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri