İlkokul üçüncü sınıf düzeyinde verilmeye başlanan derslerden biri de Fen Bilimleri'dir.
İlköğretimde okutulan Fen Bilgisi dersinin temel amacı, günlük yaşamda karşılaşılan olayları, neden-sonuç ilişkisi içinde inceleyen, düşünen ve olaylar arasında mantıklı ilişkiler kurabilen bireyler yetiştirmek olarak açıklanmıştır.
7. sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu dersler; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor dersleridir.
6. sınıf dersleri; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden oluşmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri ve Yazımı, Beden Eğitimi ve Spor öğrencilerin 5. sınıfta göreceği derslerdir.
4. sınıf dersleri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Oyun ve Fiziki Ekinlikler, Trafik Güvenliği ve İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi derslerinden oluşmaktadır.
Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Serbest Etkinlikler 3. sınıfın ders programını oluşturmaktadır.
1. sınıf ders isimleri Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Oyun gibi temel derslerin yanında Serbest Etkinlikler dersinden oluşmaktadır. Zorunlu derslerle birlikte öğretilen Serbest Ekinlikler dersiyle öğrencinin tam anlamıyla bir donanıma sahip olması amaçlanmaktadır.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
7.SINIF 100 YAPRAKLI KARELİ BÜYÜK BOY DEFTER MAKAS ,CETVEL YAPIŞTIRICI 20 ADET POŞET DOSYA RENKLİ BOYA KALEMLERİ RENKLİ FON KARTON(İHTİYACA GÖRE SENE İÇİ SAYI VE RENKLER ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILACAKTIR.
İmam hatip ortaokullarında okutulacak zorunlu ders saati, her sınıf için toplam 36 saat olacak. Diğer ortaokullarda ise zorunlu ders saati 5-6. sınıflar için 28'şer saat, 7-8. sınıflar için ise 29 saat olarak belirlenmişti.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızda öğretilen Fen Bilimleri dersleri, 3. Sınıf düzeyinden itibaren verilmeye başlanır ve 8. Sınıfın sonuna kadar sürdürülür.
Liseye giden öğrenciler 9. sınıf itibarıyla biyoloji dersleri almaya başlar. Özellikle YKS sınavına hazırlanan öğrencilerin karşına çıkan alanlardan bir tanesidir. Biyoloji ders konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir.
Fen bilimlerinin en önemli işlevi, bireyleri bilim okur-yazarı olarak yetiştirmektir. Bunu başaran bireyler doğayı ve doğal olayları anlama noktasında daha başarılıdırlar. Bu nedenle fen bilimlerinin öğrencilere etkili ve verimli olarak öğretilmesi büyük önem taşır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi her sınıf düzeyinde 1 saatten 2 saate çıkarıldı. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 12. sınıfa alındı. Tarih dersi 11. sınıflarda da 2 saat zorunlu oldu.
EBA ortaokul ders saatleri ve programı
10:30-11:30 saatleri arasında 6. sınıfların dersleri, 11:30-12:30 saatleri arasında 7. sınıfların dersleri olacak.
Gelecek yıl ilkokul 3. sınıf olacak öğrenciler de Fen Bilimleri dersi okuyacak. Bu ders ilkokul 3 ve 4. sınıflarda 3'er saat, ortaokul 5-8. sınıflarda ise 4'er saat verilecek.
3. Sınıfta verilmeye başlanan Fen bilimleri dersi öğrencilerin ileriki yıllarda karşılaşacakları fen kavramlarının temelini oluşturmaktadır.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Yabancı Dil gibi derslerdir.
İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda haftada 18 saat yoğun İngilizce (Intensive English) ile öğrenciler İngilizceyi akıcı bir biçimde konuşabilir ve İngilizce kullanarak etkili biçimde iletişim kurabilir bireyler olarak yetişiyorlar.
4. sınıftan itibaren hayat bilgisi dersi yerine öğrenciler, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleriyle öğrenme yaşamlarını sürdürürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri