Fttx v1 yani gpon normal fiber altyapı yani saha dolabına kadar fiber gelir ordan evlere fiber kablo ile dağılır fttx v2 ise vdsl altyapıdır saha dolabına kadar fiber gelir ordan sonra bakır kablo ile dağılılır.
Hocam buradaki FTTX-V2 ifadesi VDSL altyapınız olduğunu belirtiyor. Santral mesafesi ise 91 metre imiş. Yani hattınızın bağlı olduğu saha dolabına uzaklığınız 91 metre. Fotoğraflarını attığınız TT kutusu bildiğimiz ankastre kutusu farklı bir şey yok yani.
VDSL internetin, ev ve iş yerlerine iletiminde bakır kablolar kullanılıyor. Bakır kabloların oluşturduğu sistemlerde, çıkabilecek problemlerin önlenmesi adına farklı sistemlere ihtiyaç duyuluyor. Fiber internet ise fiber optik kablolar aracılığı ile kullanıcılara ulaştırılıyor.
FTTX-v1 GPON satırında VAR görüyorsanız FİBER var demektir. Yok VDSL satırında VAR ifadesi var FTTX-v1'de bir şey yazmıyorsa henüz FİBER altyapınız aktif değil ya da aslında yok demektir. FTTX-v2 ve VDSL ; FTTN/C fiber kabinden çıkan bakır altyapı ile sunulan altyapıyı kast etmektedir.
Fiber internet fiber optik kablolar aracılığıyla iletilen internettir. Bu kablolar cam ve onu koruyan plastik bir kılıftan oluşmaktadırlar. Bu kablolarla ışık sinyalleri gönderilir. Böylece fiber internet daha hızlı ve veri kaybı olmadan iletilir.
İlgili 36 soru bulundu
Ayrıca eve gelen fiber sinyali 30 altında olmalı. Ne kadar az o kadar iyi demektir.
Fiber altyapı sorgulaması yapmak için servis sağlayıcınızla irtibata geçebilir ya da internet üzerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
GPON altyapısı, FTTH (Fiber to the Home) teknolojisi olarak da bilinir ve evlerinize kadar fiber kabloları kullanarak internet hizmeti sağlar.
GPON (Gigabit-capable Passive Optical Networks) Fiber optik internet bağlantılarında kullanılan bir teknolojidir. GPON teknolojisi, veri aktarımı için optik fiber kablolarını kullanır ve hizmet sağlayıcıları tarafından son kullanıcıya yönelik yüksek hızlı internet hizmetleri sunmak için kullanılır.
200 Mbps ve üzeri hızlar eve kadar fiber (FTTH) altyapıda kullanılabilir.
VDSL modemler fiber interneti desteklemez.
Fiber optik modemler kısaca FOM olarak isimlendirilir. Bu modemler fiber optik kablolar aracılığı ile gönderilen ışığı çok hızlı bir şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir.
Daha yüksek internet hızı elde etmek için ise tercih etmeniz gereken bağlantı türü elbette ki fiber. Fiber internet kullanmak için uygun bir modemi tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
FTTH (Fiber to The Home) terimine çok yakındır, ancak FTTF'nin fiber hattın zemin kattan daha yüksekte sonlandırıldığı ve daha sonra metalik bir ağda sonlandırıldığı ve birden fazla daireye dağıtıldığı anlamına gelir.
Fttx v1 yani gpon normal fiber altyapı yani saha dolabına kadar fiber gelir ordan evlere fiber kablo ile dağılır fttx v2 ise vdsl altyapıdır saha dolabına kadar fiber gelir ordan sonra bakır kablo ile dağılılır.
İSTANBUL (AA) - Huawei WTTx (hava fiberi) çözümü, fiber altyapının ulaşamadığı ve nitelikli internet hizmeti alamayan bölgelere yüksek hızda mobil internet sağlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Huawei WTTx çözümü, fiber altyapı gerekmeksizin kablosuz ve yüksek hızda internet bağlantısı imkanı sunuyor.
Merhaba gpon protokolü yaklaşık 2.488 gbps download 1.244 gbps upload kapasitesi sunar. Pasif optik ağlar (pon) spliterler ile bölünebilirler. Hız konusuna gelirsek ağ içinde kaydolmuş tüm alıcılar belli zaman aralıkları ile verici tarafla heberleşirler.
GPON, fiber optik kabloları kullanarak internet sağlar, ancak fiber internetden farklı olarak, bir fiber optik kablo, birçok kullanıcının internet bağlantısını paylaşır. GPON teknolojisi, internet hızını artırmak için verileri paylaştırır ve ayrıca daha ucuz bir maliyet sunar.
Bunu mümkün kılan bazı teknolojiler var ve GPON (Gigabit Passive Optical Network/Gigabit Pasif Optik Ağ) bunlardan biridir.
Fiber Optik Kablo Çeşitleri
Günümüzde multimod (çok modlu) ve singlemod (tek modlu) olmak üzere kullanılan iki çeşit fiber optik kablo vardır.
Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak şehirlerinde bulunmaktadır.
Dediğimiz gibi modemler iki bandı da destekliyor. Neden iki tane kablosuz ağ bandı var diye soracak olursanız, 5 GHz frekansını göremeyen cihazların da bağlanabilmesi için olduğunu söyleyebiliriz.
Fiber internet ve ADSL'in arkasındaki teknolojilere baktığımızda aralarındaki yıl farkı aslında temelde sorumuzun cevabını veriyor. ADSL ve fiber arasındaki fark, teknolojidir diyebiliriz. Fiber internet bir yüksek teknoloji ürünü. ADSL veya VDSL gibi altyapılar mevcut telefon altyapısı üzerinden sunulan hizmetler.
Türk Telekom, 175 yıllık deneyimiyle 81 ili adım adım örerek Türkiye'yi kapsayan dev bir fiber altyapı kurdu.
VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor. İnternet kullanımı sırasında hız testi yaparak, VDSL veya VDSL2 standardı ile maksimum hangi hız seviyesine çıktığınızı ölçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri