Zeminde çukur ve çıkıntılar bulunmamalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzeyler ıslak ve nemli olmamalı, yeterli priz alma süresi tamamlanmalıdır. Ayrıca uygulama yapılacak yüzeyin yanı sıra yakın çevresi de toprak, çamur gibi etmenlerden arındırılmalıdır. Öncelikle zemine bitüm esaslı astar uygulanması tavsiye edilir.
Uygulamanın gerçekleştirileceği beton yüzeyler, fazla nemli ve ıslak da olmamalıdır. Rulo halinde temin edilen membran, tamamen açılarak zemine serilir.
Bu uygulamalar genellikle şap üstü yapılan su yalıtım uygulamalarıdır. Islak hacim su yalıtımı genellikle elastomerik reçine esaslı veya çimento esaslı su yalıtımı ürünleri ile yapılmaktadır. Elastomerik reçine esaslı ve çimento esaslı su yalıtımı ürünleri fırça veya rulo ile sıva, şap gibi yüzeylere uygulanmaktadır.
Su yalıtımında kullanılan malzemeler, suyun yüzey ile temasını engelleyen özel formüllerle üretilmektedir. Membran ve su yalıtım bantları bu malzemelerden bazılarıdır. Banyolarda su yalıtım projelerinin doğru bir şekilde uygulanması, uzun vadede oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olur.
Alt tabaka yüzeylere uygulanabilir. Sıvı membran, beton, galvanizli kaplama, eski fayans ve kereste sızdırmazlığı için elverişlidir.
İlgili 23 soru bulundu
Birçok farklı kimyasala karşı dayanıklı olan levha membran sistemlerimiz zararlı gazlara ve hatta deniz suyu içeren yeraltı sularına karşı betonda yüksek koruma sağlar.
Uzun ömürlü binaların adeta sırlarından biri olan membran, es geçilmemesi gereken bir uygulamadır. Bu özel malzeme, ısı ve su yalıtım süreçlerinde başarıyla uygulanır. Isı yalıtımlarında kullanılması sayesinde binayı kış aylarında soğuktan yaz aylarında ise sıcaktan korur.
Bu nedenlerle membran yalıtım, binalar için olmazsa olmazdır. Membran yalıtım uygulamalarının amacı, binada hem ısı hem de su yalıtımını sağlamaktır. Membran, su yalıtımı özelliği ile binaları neme ve su sızıntısına karşı korurken, ısı yalıtımı yönüyle ise binaları kışın soğuktan, yazın sıcaktan korur.
Membran, genellikle pencerelerde kullanılan PVC malzemesiyle kaplandığı için sararma, solma yapmaz.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Islak zeminde kullanılacak bantlar arasında kaydırmaz bantlar bulunmaktadır. Islak zeminde kullanılan kaydırmaz bantlar, genellikle banyo ve duş teknelerinde kullanılmaktadır. Bu bantların kullanımı oldukça basittir. Ayrıca dış etkenlere karşı dayanıklılık göstermektedir.
b) Islak Zemin Yüzeylerinin Astarlanması
Astar rulo fırça yardımı ile istenilen duvar yüksekliğine kadar sürülerek uygulanır. Astar henüz kurumadan kuvars ve / veya silis kum elle serpilir. Astar genellikle 8 saat içerisinde kuruyacaktır. Astar Kurduktan sonra kalan kumlar vakumlu bir süpürge ile temizlenmelidir.
Islak hacimlerde su yalıtımı, banyo, tuvalet, mutfak, çamaşırhane ve diğer ıslak zeminlerde suyun zararlı etkilerini önlemek için yapılan bir işlemdir. Islak zemine uygulanan izolasyon, suyun yapı elemanlarına nüfuz etmesini önleyerek, yapıların suya dayanıklılığını arttırır.
Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği'nde su etki sınıfı ve alt yüzeye göre su yalıtım malzemesinin seçimine yönelik bazı hükümler yer almaktadır. Yönetmeliğe göre toplu duşlar gibi yoğun su kullanılan ıslak hacimlerin döşemelerinde akrilik esaslı yalıtım malzemeleri kullanılamamaktadır.
Kullanım Alanları Bütün yatay ve düşey yüzeylerde, temel, mahzen ve bodrumların pozitif yönden (dıştan) yalıtımında, banyo, mutfak, tuvalet gibi kapalı ıslak hacimlerde sızıntı sularının izolasyonunda kullanılır.
ISLAK ZEMİN YALITIMI
Sıcak kaynak ile uygulanan ürünler, sağlık, yaşlı bakımı, eğitim, okul, spor yapılan merkezler ve konut gibi birçok kullanım için dayanıklı, uzun ömürlü ve su geçirmez zemin yalıtım uygulamaları sağlar.
Membran mutfak desen ve renk çeşitliliği bakımından çok zengin, parmak izi ve leke tutmayan ve ekonomik bir ürün olarak karşınıza çıkar. Lake ise membran mutfağa göre daha parlak, istediğiniz rengi oluşturabileceğiniz, buhar ve nem gibi etkenlere karşı dayanıklı ve uzun ömürlü bir ürün olarak ön plana çıkar.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Son yıllarda giderek artan mutfak dekorasyonu trendlerinin baş rolü olması da dolayısıyla estetik çekiciliği ve kolay temizlenebilen, uzun ömürlü ve dayanıklı özelliklerinin bir sonucu olarak akrilik yüzeylerden imal edilen hazır mutfak dolapları membran mutfak dolaplarına göre daha pahalıdır.
Rutubet için en net çözümlerden birisi sprey köpüklerdir. Strafor köpüğe oranla daha etkili olan sprey poliüretan köpük, bina yapım aşamasında şap altına uygulandığında nem ve rutubet yalıtımı sorununa kökten çözüm olacaktır. Sprey poliüretan köpük, püskürtülerek uygulanır ve çok kısa bir süre içinde kurur.
Havalandırma ve İzolasyon
Evinizin alt katlarını doğru bir şekilde havalandırmak, rutubet sorununu azaltmada yardımcı olabilir. Pencerelerinizi düzenli olarak açarak taze hava akışını sağlayın. Zemin seviyesinde uygun havalandırma delikleri oluşturarak yer altı nemini azaltabilirsiniz. Aynı şekilde, yalıtım önemlidir.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Su izolasyonunda kullanılan membranlar yapıların su geçirmeye ve rutubete karşı korunmasında önemli bir rol üstlenirler. 1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Membran üzerine ISI YALITIMI yapılır mı? Evet yapılır.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri