Bunlardan bir tanesi, sabit disklerdir. Hafıza kartları da bu amaçlar için kullanılır. Eğer bilgisayar için daha büyük bir depolama cihazı arıyorsanız NAS server beklentilerinizi karşılayacaktır.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Özellikle bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlar için tasarlanan birçok taşınabilir depolama seçeneği vardır. Bunlar; SD kart, optik sürücü, USB bellek, bulut depolama ve DVD türleri şeklinde sıralanabilir.
Flash bellek çeşidi olarak Compact Flash, SD (Secure Digital), MultimediaCard, Memory Stick, Smart Media örnek verebiliriz. Ayrıca hem taşına bilir özelliği hem de bilgilerimize hızlı erişimi sayesinde çok tercih edilen veri depolama aracıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Ayarlar menüsünde ki 'Mobil Erişim Noktası ve Internet Paylaşımı' seçeceğine giriyoruz. ( menü ismi telefondan telefona farklılık gösterebilir. ) Buradan 'Usb Bağlantısı' kısmını aktif hale getiriyoruz.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
Flaş bellek (bilgisayar)
Android flash bellek, mobil cihazlarda veri depolama kapasitesini genişletmek ve dosya transferini hızlandırmak amacıyla kullanılan taşınabilir bir depolama cihazıdır. Flash belleklerin temel özelliklerinden biri taşınabilirlikleri ve hafif yapılarıdır.
RAM'de sadece işlemcide çalışan program parçaları tutulur ve elektrik kesildiği anda RAM'deki bilgiler silinir. Bilgilerin kalıcı olarak saklandığı yer disktir.
Bir terabaytlık depolama alanı (1.024 GB) genellikle dizüstü bilgisayarlarda, masaüstü bilgisayarlarda ve oyun konsollarında bulunur. Günümüzde, 1 TB depolama alanı yaklaşık 16 (64 GB) iPhone veya Samsung Galaxy akıllı telefona eşdeğerdir.
Bilgisayarda kullanılan en küçük ölçü birimi BIT'dir. BIT sadece iki değer alabilir: 1 ya da 0. 8 BIT = 1 Byte Örneğin A harfi 00001001 şeklinde 8 BIT'den oluşmaktadır ve 1 Byte'ı meydana getirir. Ondalık düzenden farklı olarak 1024′ün katları kullanılır. Küçükten büyüğe birimler bu şekildedir.
ROM (Read Only Memory – Salt Okunur Bellek)
Standart ROM üzerindeki bilgiler hiçbir yol ile değiştirilemez veya silinemez. ROM birimine bilgi kalıcı olarak yerleştirilmiştir ve içerik kesinlikle değiştirilemez. Bilgisayarınızı kapatsanız bile üzerindeki bilgiler gitmeyecektir.
Aynı kapasiteye sahip bir Flash bellekle karşılaştırıldığında, SSD USB genellikle daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Özellikle büyük dosyaları sık sık transfer ediyorsanız veya yoğun veri işleme gereksinimleriniz varsa, SSD USB bellek bu senaryolarda kesinlikle avantajlıdır.
USB flaş belleği direkt olarak bir USB girişine takın. 2. Bilgisayarınızın dosyalarındaki kopyalamak istediğiniz verilere gidin. 3. Çıkarılabilir disk üzerine kopyalamak istediğiniz veri üzerine sağ tıklayın.
1 TB flash bellek modelleri sahip olduğu geniş depolama alanı ve avantajlı özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilir. 1 TB bellek modelleri birçok farklı teknik ve yapısal özellik doğrultusunda birbirlerinden ayrılır. Bu özelliklerden ilki kullanılan USB versiyonudur.
Şarj portu aracılığıyla telefona takılan flash bellekler, pratik kullanım imkânı verir. Bu ürünler, standart ve küçük olmak üzere iki uca sahiptir. Mini USB bellekler bu sayede telefonlar ve telefon ile bilgisayar arasında aktarım sağlar.
İçerisinde basit bir devre ile hafıza çipi bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde hassasiyet değerleri yüksek değildir ve mobilite açısından avantaj sağlamaktadır. Yapısal olarak RAM'lere benzerler. Bu birimlere depolanan veriler de USB bellek gibi daha sonra silinerek tekrar yazılabilmektedir.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Telefonunuzun ayarlar menüsüne gidin ve 'Geliştirici Seçenekleri'ne erişin. Açılan menüde 'USB Hata Ayıklama' seçeneğini bulun; eğer pasifse, bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.
Seçenek: Dosyaları USB kablosuyla taşıma
Bir USB kablosu kullanarak cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Cihazınızda "Bu cihaz USB'den şarj oluyor" bildirimine dokunun. "USB'yi şunun için kullan:" bölümünün altında Dosya Aktarımı seçeneğini belirleyin. Bilgisayarınızda bir dosya aktarma penceresi açılır.
Düzeltmek için lütfen usb diski takın, ardından Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Disk yönetimi'ni seçin. Diskin görünür olup olmadığını doğrulayın. Evet ise, lütfen disk bölümünün üzerine sağ tıklayın ve atanan sürücü harfini değiştirin. Bundan sonra disk tekrar çalışacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri