Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
Virüslü flash bellekten, flash diskten, usb'den veya bilgisayardan dosya kurtarmak için iki çözüm yolunu deneyebilirsiniz: Disk virüs temizleme sonrası cmd ile virüs bulaşan dosyaları kurtarmayı deneyin veya virüslü diskten dosya kurtarmanızı sağlayan profesyonel bir veri kurtarma programı kullanın.
Flash bellekte virüs var ise bunu birkaç şekilde anlayabiliriz. Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.
Bulaşan virüsleri başarılı bir şekilde kaldıramaz. Flash belleklerdeki virüs dosyalara da bulaştığı için programlar flash bellek içerisindeki dosyaları da virüs olarak algılamaya başlar. Antivirüs programlarında başlatılan temizleme işlemleri ile birlikte bellek içerisindeki dosyalar da silinecektir.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
İlgili 20 soru bulundu
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Evet. Dilerseniz disk yönetimi üzerinden birim sil- yeni birim oluştur da yapabilirsiniz.
Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
Güvenli Mod'da başlatıp gpedit.msc'den Görev Yöneticisi ve kayıt defterini etkinleştirip regedit üzerinden virüsü (Özel dosyalar ve Musallat.exe) adlarıyla aratıp sil sonrasında bir temiz format atarsan kurtulursun.
Tüm dünyada büyük şirketlerin uyarısıyla flash belleklerin kurum içerisinde kullanımı yasaklanıyor, hatta yok edilmesi bile talep ediliyor. Uzmanlar; virüsleri çok iyi kamufle edebilen, uzun süre saklayabilen ve temizlenmesi oldukça zor flash belleklerin bilgisayarlardan uzak tutulması öneriyorlar.
Bu bir sistem dosyası virüs falan değil.Çözümü çok kolay tek yapmanız gereken Araçlar>Klasör seçenekleri>Görünüm>Çubuğu aşağı indirip Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle(Önerilen) kutucuğunu işaretleyin.Gizli klasörleri göster deseniz bile korunan bir sistem klasörü oldugu için(virüs değil)görünmeyecektir ..
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
USB bellekler ne kadar sık kullanılırsa dayanıklılık süresi o kadar kısalır ve buna bağlı olarak bu taşıyıcılara 2-10 yıllık bir dayanıklılık süresi biçilebilir.
USB bellek biçimlendirmek, bellekteki tüm verileri silerek, dosya sistemi ve dosya biçimini ayarlamak için bir işlem yapmaktır. Biçimlendirme işlemi, belleğin kullanıma hazır hale getirilmesine yardımcı olur ve bellekteki tüm verileri silerek, bellek alanını tamamen temizler.
Mümkün, fakat performans artışı olmaz.
USB'yi Medya Oluşturma Aracı ile oluşturduysanız, PC'nize virüs bulaşmadığından emin olabilirsiniz, endişelenmenize gerek yoktur.
Virüsler bilgisayarların önce RAM belleğe yerleşirler ve oradan da diğer ortamlara geçerler. Dolayısıyla virüs RAM bellek üzerinde çalışmış iken silinemez. Virüsler bilgisayarlardaki yazılım ve donanımlara zarar verirler.
Hocam genellikle, PDF dosyaları virüs içermez, ancak kötü niyetli dosyaların varlığı söz konusu olabilir. Güvenilir kaynaklardan indirilen ve güncel antivirüs yazılımlarıyla taranan PDF'ler kullanıldığında risk azalır. Ancak, dikkatsiz indirmeler ve açmalar potansiyel güvenlik tehditlerini artırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri