Diş çürüğüne yatkınlığı fazla olan bireylerin florürlü diş macunu kullanması gerekliliği tüm dünyada bilimsel olarak kanıtlanmış bir bilgidir.
Florürün diş çürüklerine karşı koruyucu ve durdurucu etkisi bilinen bir gerçektir ve bu özelliği nedeniyle altın standart olarak kabul edilmektedir. Florür, diş çürüklerine karşı koruyucu etkisi nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır ve etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Florürlü diş macunlarının zararları uzun vadede ortaya çıkmaktadır. Ancak karşı panzehirleri kullanılırsa ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinilirse bu diş macunları kişilere zarar vermez. Aksine hem sağlıklı beslenmiş hem de sağlıklı dişlere kavuşulmuş olur.
Florür, su kaynaklarında doğal olarak bulunan bir mineraldir. Bazen, halkın içme suyuna ilave florür eklenebilir, çünkü diş çürüklerinin önlenmesine yardımcı olduğu belirtilmiştir. Florür, çürük oluşturan asitlere karşı dişleri daha güçlü ve daha dirençli hale getirir ve siz farkına bile varmadan diş çürümesini önler.
Florür tedavisi dişlerimizin belirli bir miktar florür içeren bir vernik ile kaplanmasıdır. Bu uygulama diş minesine yapılan bir kaplama uygulamasıdır. Bazı durumlarda sadece çürük etrafına veya belirli bölgelere yapılabildiği gibi tüm ağıza da yapılabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Dişin yüzeylerine yapılır, sistemik bir uygulamadır ve arta kalan flor tükürük emici ile ağızdan temizlenir. Dolayısıyla sağlığa herhangi bir zararı da bulunmaz. Dolayısıyla özellikle çocuklar için son derece faydalı bir uygulama olarak kabul edilmektedir.
Küçük yaşlardan itibaren florür tüketimine başlayan çocuklarda diş yapısının güçlenmesine, sağlıklı bir şekilde gelişmesine, daha sert olmasına ve sağlam olmasına büyük oranda etki eder. Ayrıca diş dokularının çürük oluşturan etkenlere karşı da dayanıklı olmasını sağlar.
Bu sebeple florürün insan sağlığı için olası bir tehdidinden korunmak amacıyla florürsüz diş macunları kullanılabilir. bBununla beraber vücuda giren florür miktarının kontrolde tutulması amacıyla florürsüz diş macunu tercih edilmesine ek olarak, kişilerin florür içeren paketli gıda ve gazlı içecek tüketiminden ...
Pek çok faydasından yararlanmak için florürsüz iyotlu diş macunu seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Üretiminde florür bulunmayan macun çeşitleri, gelişen teknolojinin ve araştırma gücünün de verdiği imkanlar ışığında, kullanmayı tercih eden kişiler için her geçen gün farklı seçenekler sunmaya devam eder.
Sodyum florür nörotoksik bir madde olup, en çok epifiz bezine zarar vermesine ilaveten tüm beyin ve sinir hücrelerini tahrip eden, beyinde düşük zekaya, algılama bozukluğuna neden olan, kişiyi aptallaştıran ve IQ'yu azaltan etkiye sahip olduğu, Alzheimer benzeri hafıza rahatsızlıklarına yakalandıkları gözlemlenmiştir.
İçerisinde farklı florür bileşikleri olabilir, ama konsantrasyonu aynıdır. Bu konsantrasyon diş çürüklerinin önlenmesinde etkili olduğu bilinen ve bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış florür konsantrasyonudur. Yani hemen hemen hepsi diş çürüğü önleyecek etken maddeleri içerir.
Florürün yüksek miktarda alınması beyni olumsuz yönde etkiler. Ezber, hafıza, düşünme gibi becerileri azaltır. Florürün bir diğer zararı ise hormonal dengeyi bozmasıdır. Örneğin Testosteron seviyesinin azaltıcı etkisi olabilir.
Birçok diş macunu, toprakta ve kayalarda doğal olarak bulunan bir mineral olan florür içerir. Ancak ideal kullanımda faydalı olan florür çok fazla kullanıldığında sağlık için risk oluşturabilir. Diş macunu hekimlerin önerdiği şekilde kullanılırsa içerdiği florür bakımından zararsızdır.
ÇÜRÜK DİŞ, SAĞLIĞI TEHDİT EDER
Buna “bakteri plağı” denir. Bu bakteriler yediğimiz şekerli yiyecekleri parçalayarak asit oluştururlar. Belirli bir süre dişlerimizi fırçalamazsak bu asitler dişlerimizin sert dokularını eritmeye başlar ve dişlerimiz çürür.
Florür Tedavisi Kaç Yaşında Yapılır? Flor işlemine 3 yaşından itibaren başlanmalıdır. Dişlerde oluşan çürükleri engellemek için flor işlemi gerçekleştirilir. Bilhassa çürüklere karşı diş mineleri kuvvetlenen çocuklar için çok yararlı bir tedavidir.
Tedavi topikal olarak fırça ile dişi boyamak veya ağız gargarası ile çalkalamak şeklinde yapılabilir. Uygulama oldukça basittir ve sadece birkaç dakikada tamamlanabilir. Fluoridin dişler tarafından tamamen emilebilmesi için tedaviden sonra, genellikle 30 dakika boyunca, yemekten veya içmekten kaçınmanız istenebilir.
Sensodyne diş macunu florür içerir mi? Tüm Sensodyne diş macunları florür içermektedir.
Dişlerinizin doğal beyazlığına kavuşmasına . Colgate® Çürüklere diş macunu, kalsiyum ve florürlü formülü ile çürüklere karşı savaşarak dişlerinizi korumaya . Nane tadı nefesinizi ferahlatır. Dişlerinizin doğal beyazlığına kavuşmasına .
Stanöz florürlü Sensodyne diş macunları, dişin dentin adı verilen açıkta kalan iç kısmını korumak için bir kalkan görevi görür. Bu kalkan, soğuk, sıcak, tatlı veya ekşi yiyecek ve içecek gibi tetikleyicilerin ağrıya neden olmasını önlemeye yardımcı olur.
parodontax Orijinal Diş Macunu
Diş etini güçlendirmeye ve plak oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Florür içermez.
Farklı gıdalarda doğal olarak eser miktarda florür bulunsa da bireyler florürü genellikle florlu su ve diş macunlarından alır. Florür içeren besinler arasında karides ve mavi yengeç gibi kabuklu deniz ürünleri, patates, kuru üzüm, yulaf ezmesi, demlenmiş çay ve kahve sayılabilir.
Altı yaşından büyük kişilerin florürlü diş macunu kullanması iyi bir fikirdir. Ayrıca daha yüksek çürük riski taşıyorlarsa daha küçük hastalar için de iyi bir fikir olabilir.
Pek çok hayvanın etinde ve iç organlarında önemli oranda flor bulunabilir. Bunun yanı sıra yumurta da flor elementi içeren bir besindir. Deniz suyunda bulunması nedeniyle balık ve diğer deniz ürünleri flor açısından zengin besin kaynakları olarak gösterilebilir.
Diş macunlarındaki florür içeriği ortalama 1-1.5 mg/g. İnsan vücudunda ağırlıklı diş ve kemikte olmak üzere toplam 2-3 gr. florür var. FDA'nın tavsiye ettiği günlük florür alımı erkekler için 4, kadınlar için ise 3 mg. Erişkinlerde toksik doz 5 mg/kg iken, çocuklarda toksik doz 0.1-0.3 mg/kg olarak kabul ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri