Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır. Bir Word belgesinde, seçili olan bir metin üzerinde Shift tuşuyla birlikte kullanılırsa (Shift+F7) metin üzerinde sözlük taraması gerçekleştirir ve eş anlamlılar sözlüğünü açar.
FN+F7 tuşlarına devamlı basmak arka ışığın parlaklığını artırır. Tuşlara basmaya devam ederseniz arka ışık kapanacaktır. Not: İşlev tuşu kilitleme ayarlarına göre F1-F12 tuşlarına basarak ya da FN+F1-F12 kombinasyonlarını tuşlayarak kısayol tuşu işlevini etkinleştirebilirsiniz.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
İşlev (Fn)/Küre tuşunu basılı tutarken bir işlev tuşuna basın. Örneğin, Fn ve F12 (hoparlör simgesi) tuşlarına birlikte basmak hoparlörlerin ses düzeyini yükseltmek yerine F12 tuşuna atanmış olan eylemi gerçekleştirir. Klavyenizde Fn tuşu yoksa bir işlev tuşuna basarken Kontrol tuşunu basılı tutmayı deneyin.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Ctrl + M: Topla.
Microsoft Word'de farklı kaydet özelliğini açar. CTRL + F12 word'de yeni bir belge açmanıza olanak sağlar. Ayrıca tarayıcıların geliştirici panelini açmak için bu tuşu kullanmanız yeterli olacaktır.
Ekran parlaklığını azaltma (fn+f9)
Ekran parlaklığını azaltmak için fn+f9 tuşlarına basın.
Küçük ve zarif tasarımlı klavyelerde bulunan fn tuşu kısayol tuşlarını verimli kullanmak için vardır. Fn tuşu ne işe yarar sorusuna cevap olarak; FN tuşu F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılır.
Bilgisayarı uçak moduna alma ya da uçak modundan çıkarma. Uzun komutları ekrana sabitleme. Dizüstü bilgisayarları hazırda bekletme. Bilgisayar üzerinde yer alan dahi mikrofonu açma ya da kapatma.
Etkin: İşlev tuşları üzerine basılmış olan eylemlerin kullanılması için fn tuşuna basılması gerekmez. Örneğin, f8 tuşuna basılması, tuşun üzerine basılmış olduğu gibi, sesi azaltır. Alternatif olarak, fn + f8 tuşlarına beraber basılması, bir web tarayıcısını küçültür ve büyütür.
Türkçe: Fonksiyon Tuşu (Laptop klavyelerinde bulunan bir tuş)
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır. Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı
Laptop fanlarını doğrudan kontrol eden bir uygulamamız yok ancak Lenovo Vantage uygulaması ve FN+Q kısayolu ile Performans, Dengeli ve Sessiz modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu modlar size fanlar üzerinde doğrudan kontrol sağlamayabilir, ancak bilgisayarınızın kullandığı termal modu değiştirmenize izin verir.
Belgeyi açtıktan hemen ardından Shift+F5 tuşlarına basın. Metin kutuları veya resimler gibi kayan şekiller arasında geçiş yapma. Kayan şekil gezintisinden çıkma ve normal gezintiye dönme.
Varsayılan ayarlarda, Fn1 düğmesi beyaz dengesi için, Fn2 düğmesi ise netlemeyi ve AF alanı modlarını seçmek için kullanılır.
Ctrl+J: Ekranı iki yana yaslamak için seçili metni veya satırı hizalar. Ctrl+K: Bir köprü ekler. Ctrl+L: Satırı veya seçili metni ekranın soluna hizalar. Ctrl+M: Paragrafı girintiler.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri