Özellikle kapatıcı ve fondöten üzerinde inatçı makyaj kalıntıları söz konusu olabiliyor. Bu inatçı kalıntılardan makyaj temizleme suyu ile rahat bir şekilde kurtulmak mümkündür. Kavanoz içerisine koyduğunuz fırçaları 10 dakika kadar baş aşağı bekletmeniz yeterli olacaktır.
Likit fondöten kullanıyorsan fondötenini sadece bir veya iki pompa elinin üzerine sık. Daha sonra fondöten fırçanı elinin üzerindeki fondötene dokundur ve yüzüne uygulamaya başla. Fondötenini her zaman tampon hareketlerle uygulamalısın. Fondöteni cildine sürükleyerek uyguladığında fırça izi kalabilir.
Fırçalarınızı ılık suyun altında baş aşağı şekilde tutun. Dik tuttuğunuzda fırça kıllarını fırçaya yapıştığı yer zarar görebilir, bu da fırçanızın ömrünü kısaltır. Temizleyicinin üzerine sıvı sabun ya da şampuan benzeri bir temizleyici ürün uygulayın. Islak fırçanızı temizleyicinin tırtıklı yüzeyine sürterek köpürtün.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Makyaj fırçalarını temizlerken en sık kullanılan yöntem, bebek şampuanı ile yıkamak. Nazik bir temizleme yapan bebek şampuanları sayesinde fırçalar yıkandıktan sonra yumuşacık oluyorlar.
İlgili 45 soru bulundu
Fondöten fırçası ile fondöteni saç çizgisine ve boyuna doğru yayarak, yüze eşit şekilde yayın. Daha doğal bir görünüm için fondöten uygulamasını çene çizgisinin altına doğru devam edin. Bölgesel kızarıklıklar ve siyah noktalar gibi sorunlu bölgelerde kapatıcı fırça kullanın. Kapatıcı, fondöten üstüne uygulanabilir.
Çok sıcak bir suyla yıkarsanız da süngerin yapısına zarar verebilir ve parçalanmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle en ideali ılık su ile temizlemektir. Makyaj fırçalarınızı daha uzun süre, hijyenik bir şekilde muhafaza etmek ve kullanmak için düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.
Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Fondöten söz konusuysa süngeri bir kenara bırakın ve fırça kullanın. Fondöteninizin yoğunluk derecesi hangi fırçayı kullanmanız gerektiğinin ipucunu verecektir.
Bir kabın içerisine antibakteriyel sabun veya bebek şampuanı dökerek ve yine talebine bağlı olarak zeytinyağı ekleyerek temizlik işlemine başlayabilirsin. Zeytinyağı fırçaların kurumasını engeller. Kaba batırıp nazik hareketlerle temizlediğin fırçalar için kalıntı kalmayana kadar bu işlemi uygulayabilirsin.
Fırçanızı yıkarken saçlarınıza olduğu gibi özen gösterin. Hassas yapılı özellikle el yapımı fırçalar ekstra dikkat gerektiriyor. Bunun için işe fırça yıkamak için formülize edilmiş bir şampuanla başlayın. Fırça şampuanınız yoksa doğal, içeriğinde ağır kimyasallar olmayan saç şampuanlarını da kullanabilirsiniz.
Sık sık kirlenen bu aksesuarı, farklı yöntemler ile temizlemek mümkün. Makyaj süngeri temizleme yöntemleri arasında en sık kullanılan, beyaz sabunla yıkama usulü olur. Bir sabun ile aksesuarı 1-2 dakika ovup ılık su ile durulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bebek yağı kullanarak ürünü temizleyebilirsiniz.
Fırça ve sünger dışında ürünün elle sürülmesi de mümkündür. Peki, elle fondöten nasıl sürülür? Elle sürme tekniğinde sadece parmak uçları kullanılır. Fondöten seçiminde ise yüz şekli kadar cilt tipi de önemlidir.
Fondöten uygulanmadan önce cilde ne sürülmeli sorusunun direkt cevabı, makyaj bazı olacaktır. Bir diğer adı astar olan bu ürünler cilt üzerindeki pürüzleri kapatmanızı destekler ve fondöten uygulamanız sonrasında pullanma ya da renk eşitsizlikleri gibi istenmeyen durumların önüne geçmenize yardımcı olur.
1) Cilt Alt Tonuna Göre Fondöten
Fondöten renklerine göz attığınızda sıcak ve soğuk ton ayrımını oldukça net bir şekilde görmeniz mümkün. Sarı tonlu fondötenler sıcak cilt alt rengi için uyumlu seçenekler sunarken, pembe tonlu fondötenler ise soğuk cilt alt rengi için uygun bir kapatıcılık sağlıyor.
9. "Yüzüm fondöteni kusuyor." diyorsan, doğru fondöteni seçememiş olabilirsin. Yüzün fondöteni kusması, aslında çok sık karşılaşılan bir durum. Cilt tipine uygun fondöten kullanmamak, makyaj öncesi cildi yeterince nemlendirmemek ve ihtiyaç olandan fazla fondöten uygulamak buna neden olabilir.
Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek. Güneş kreminizi evden çıkmadan en az 15-20 dk önce sürmüş olmaya çalışın ve üzerine makyaj yapacaksanız, filtrelerin oturup aktifleşmesi için sürdükten hemen sonra değil iyice emildikten sonra makyajınızı uygulayın.
Yoğun pigmentli pudralar, fondöten ve yüksek ısı ile bir araya geldiğinde bir süre sonra ciltte “cakey face” olarak da adlandırılan pürüzlü görünüme sebep olabiliyor. Bu nedenle fondötenden sonra ten makyajınızı sabitlemek için transparan pudra kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Yoğun yapılı fondötenlerin en sevmediğimiz yanı ciltte tabaka gibi görünmesidir. İşte nemli makyaj süngeri bu görüntüyü alıp, doğal ama kapatıcılığı yüksek bir ten makyajına dönüştürüyor. Kuru bir cildin varsa makyaj fırçasıyla fondöten sürmek yerine makyaj süngerleri cildinin daha canlı görünmesine yardımcı olacaktır.
FONDÖTEN FIRÇASI
Likit, krem, jel ve kompakt ürünlerle kullanmak için mükemmeldir. Uca doğru sivrilerek tepe oluşturan yoğun ve sık kıllar makyaj ürününüzün kapatıcılığının artmasını sağlar.
Çünkü fırçada kalan yağ ve makyaj artıkları, bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlar. Fırçalarda oluşan bakteriler de, ciltte sivilce ve gözenek oluşumuna neden olur. Bu nedenle temiz kalmalarını sağlamak hem de daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı olmak için düzenli aralıklarla makyaj fırçalarını yıkamak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri