Yedekle ve senkronize etmek, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Bu fotoğraflara ve videolara, hesabınıza giriş yaptığınız tüm cihazlardan erişilebilir.
Fotoğraflarınızı yedeklediğinizde ne olduğunu öğrenme
Otomatik senkronizasyon: Oturum açtığınız cihazlardan, çektiğiniz fotoğrafların ve yaptığınız düzenlemelerin tümüne erişebilirsiniz. Telefonunuzda düzenleyip kaydettiğiniz fotoğraflar, Google Fotoğraflar'da da aynı şekilde görünür.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır. Fotoğraflarınızı bulmanın diğer yollarını öğrenin. Önemli: Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir işlem yapmazsanız içerikleriniz silinebilir.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Android'te yedekleme
1.Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın. 2.Sol üstteki menü simgesine dokunun. 3.Ayarlar > Yedekle ve senkronize et'i seçin.
İlgili 37 soru bulundu
Yedekle ve senkronize etmek, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Bu fotoğraflara ve videolara, hesabınıza giriş yaptığınız tüm cihazlardan erişilebilir.
Cihazınızın Google hesabı ayarlarından Senkronizasyon ve Yedekleme ayarlarını kapatırsanız resimleriniz Google fotoğraflara aktarılmayacaktır. Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz.
Google fotoğraflardan silince hem google hesabınızdan hemde galeriden silinir. Google Fotoğraflar'dan sildiğiniz öğeler aşağıdaki yerlerden de kaldırılır: photos.google.com ve senkronize edilen tüm cihazlar. Google Fotoğraflar albümleri.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Yedekleme diğer adıyla Backup, kullanılan bilgisayar, laptop telefon ya da tablet gibi elektronik cihazların, olası bir arıza veya hasar ile tüm verilerin silindiği bir durumda tamamen kaybolmasının önüne geçmek için yapılan işlemler ve bulundurulan dosyaların tümüne verilen genel addır.
Aile üyeleri, Google One planınızla sunulan depolama alanını paylaşır. Ancak, özellikle Google Drive, Gmail veya Google Fotoğraflar'dan paylaşmadığınız sürece aile grubunuz depoladığınız öğeleri göremez. Google Drive dosyalarını paylaşma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Yedekleme yani backup (genellikle veri yedekleme olarak adlandırılır), herhangi bir veri kaybı durumunda orijinal veriyi geri yüklemek için başka bir bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanan verilerinin dijital bir kopyasıdır.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
15GB ücretsiz depolama alanı sunmasıyla, Android kullanıcılarının dosyalarını ve belgelerini saklamak için tercih ettiği platformlardan biri. Google Drive da Google Fotoğraflar gibi çöp kutusu içeriyor. Silinen fotoğraf ve videoları 30 gün içinde çöp kutusundan geri yükleyebiliyorsunuz.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
UYARI: iPhone, iPad ya da iPod touch için iCloud yedeğinizi silerseniz iCloud otomatik olarak aygıtı yedeklemeyi durdurur.
Ancak bu fotoğraflar silinmez ve iCloud Kitaplığında kalır.
Fotoğraflarınızı geri dönüşümden de sildiyseniz fotoğraflarınızı geri almanızın hiçbir imkanı yoktur. Aynı şekilde fotoğraflarınızı yedeklemeyip cihazınızdan sildiyseniz de geri alamazsınız. Olası durumlar yaşamamanız için fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemenizi tavsiye ederim.
Yedeklemeler, yalnızca cihazınızın verilerinin kopyalarıdır. Yerleşik programlar ve üçüncü taraf uygulamalar ve bilgisayar yazılımı bunları oluşturabilir. Bu programlar normalde verileri yedeklemek için bir cihazın dahili belleğine, SD kartına ve SIM kartına erişir. Yine de kendi sınırlamaları var.
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
Bu işlem 24 saat kadar sürebilir. Önemli: Daha yüksek bir Android sürümünden daha düşük bir Android sürümüne sahip cihaza yedekleme yapamazsınız. Android sürümünüzü nasıl kontrol edip güncelleyeceğinizi öğrenin. Yedeklemenize hangi verilerin ve uygulamaların dahil olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri