Arıların özellikle çiçeklerden derlediği bütün tabii ballar, kovanlardan çıkarıldıktan birkaç saat ya da gün içerisinde veya sene içerisinde mutlaka GRANÜLLEŞİR yani şekerlenir. Bu tamamen doğal bir olaydır.
5. GERÇEK BAL ŞEKERLENİR Mİ? Balın şekerlenmesi, sanılanın aksine balın gerçekliği ve kalitesi üzerine bir çıkarım ortaya koymuyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi balın şekerlenmesi, sadece ürünün doğal yapısal özelliklerinden kaynaklanıyor. Özetle; gerçek, doğal ve kaliteli bal şekerlenebiliyor.
En iyi kestane balı rengi koyu kahverengi olur. Koyu renkli bal çeşitlerinde genellikle şeker, demir, bakır, potasyum, kalsiyum gibi mineraller çok daha fazla bulunur. Kestanenin içeriğindeki mineral, protein ve enzim arttıkça rengi de koyulaşır. Hakiki kestane balı, en çok tat ve renk bakımından farklılık gösterir.
Bu durum balın elde edildiği çiçekle alakalıdır ve balın kalitesini etkilemez. Örneğin Çam balları Çiçek ballarına göre daha geç kristalize olurken, Kestane balları ise çok zor kristalize olur.
- Şekerlenme testi: Bilinenin aksine gerçek bal durdukça şekerlenir. Şekerlenmeyen bal için sahte yorumunu yapabilmek mümkün.
İlgili 17 soru bulundu
Kristalleşmenin başlıca sebepleri; balın oluşmasında yararlanılan çiçeklerin türü, balın içerdiği hava kabarcıkları, polen ve diğer partiküllerin miktarı, balın depolandığı yerin nem ve sıcaklığı ile ambalaj kaplarının çeşididir. Balın kristalleşmesi tabii bir olaydır.
Şekerlenme
Bal özellikle uzun süre beklediğinde kristalize olur. Buna şekerlenme denir. Buzdolabınızda beklettiğiniz bal yaklaşık 30 gün sonra tereyağı kıvamına gelip kristalize oluyorsa doğaldır. Bilinenin aksine doğal bal şekerleme yapar.
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Balı soğuk bir ortama ya da buzdolabına koyduğunuzda eğer donmuşsa sevinebilirsiniz; çünkü hakiki balın en belirgin özelliklerinden birisi de soğukla temas ettiğinde krem ya da tereyağ kıvamına gelir ve donar.
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
Düzenli bir şekilde tüketmek için kestane balını sadece günde en fazla 1 yemek kaşığı şeklinde tüketilmesi önerilmektedir. Kahvaltı sofralarında tüketilmeye uygun olup, çeşitli gıdalar için de tatlandırıcı olarak tüketilebilir.
Uzun yıllar hakiki balın donmadığı düşünülmekteydi. Ancak gerçek bal yemek isteyenlerin bal donar mı sorusunun cevabı: hakiki bal donar.
Balı Buzdolabına Koymak Doğru mu? Bal buzdolabında düşük sıcaklıkta serleşeceği ve ekmeğe sürmek zorlaşacağından, balın buzdolabında saklanması tavsiye edilmez. Buzdolabında balın kristalleşmesi de çok hızlanacağından gene balın şekerlenmesine yol açar. Sonuç olarak buzdolabında balı saklamak doğru değildir.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
10-KAN DOLAŞIMI: Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı organik kestane balı alınız sabah aç karnına aynı işlemi tekrarlayın faydaları: Kan akışını kolaylaştırır damar sertliğini önler kandaki pıhtılaşmayı önler damarların tıkanmasını önler kolestrolü düşürür kalbin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Yoğun ve etkili bir bal olduğu için kişiye özel ölçülerle tüketilmesi önemlidir. tüketmek mümkündür. Vücudumuza yararı saymakla bitmeyen Balparmak kestane balı Migros Sanal Market'te!
Kestane Balının Genel Özellikleri
Halk arasında acı bal olarak tanımlanmaktadır.
Kestane balı, genellikle ülkemizin denize bakan bölgelerinde kestane ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu kesimlerde, kestane ağaçlarının içine yerleştirilen arı kovanları sayesinde elde edilen baldır. Kestane balı, koyu kahve renginde, çiçek balına göre tatlılık oranı daha az, kendine özgü yoğun bir kokusu vardır.
· Organik kestane balının viskozite değeri ve pH değeri yüksektir. Bunun sebebi yoğun kıvamlı ve ağır akışkan bir bal olmasıdır.
Balın şekerlenmesi bal için normal bir süreçtir. Balın kristalleşmiş olması, balın tüketimi için engel olmadığı çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bal kristal şekilde de tüketilebilmektedir. Ancak balı normal sıvı haline çevirerek tüketmek de mümkün olmaktadır.
Bal %80 farklı tip şeker, %17 su ve geri kalan %3 ' lük kısımda enzimler olmak üzere değerli maddelerden oluşmaktadır. Balın kuru maddesinin %95'i karbonhidratlardan oluşmaktadır. Karbonhidratların büyük kısmını sakkaroz, glikoz, fruktoz, laktoz, maltoz, oligo ve polisakkritlerden meydana gelmektedir.
Glikoz katkılı ballar ise daha açık tonda beyaz renkte olur. 6. Gerçek bal , kekik , keven , katır tırnağı , sığır kuyruğu çiçeklerinin çeşitlerine göre açık mor , sarı , hafif kırmızı veya buzlu cam renklerinde veya bu renklerin değişik tonlarında olabilir. Glikozlu ballar ise açık cam renginde ve daha şeffaf olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri