Fransız mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan peynir, şarap, hamur işi de aynı şekilde onların beslenme alışkanlıklarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Bunların yanı sıra farklı lezzetlere de alışık olan Fransızlar, öğünlerinde kurbağa bacağı, salyangoz, kaz ciğeri gibi lezzetlere de sıklıkla yer veriyorlar.
Peynir, şarap, tatlı ve hamur işleri kadar et çeşitliliği de fazla olan Fransız mutfağında kırmızı ve beyaz et, balık ve av etlerinin yanı sıra kurbağa, salyangoz ve at eti tüketimi de yaygın.
Julia& Julie filmi ile ünlenen Boeuf bourguignon, Fransa'nın çok bilinen ve en çok yapılan geleneksel Fransız yemeklerindendir. Ünlü et yemeklerinden olan Boeuf bourguignon, etin kırmızı şarap ve et suyu ile kısık ateşte pişirilmesi ile yapılıyor.
Fransız mutfağı 3 ana öğünden oluşur: Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği. Ara öğünlere yer verilmez.
Fransızlar genelde dengeli besleniyor. Bir Akdeniz ülkesi olmalarından ötürü Akdeniz beslenme tarzı onlarda da hâkim, yani zeytinyağı, balık, meyve, sebze, süt ürünleri günlük beslenmelerinin temel taşları.
İlgili 38 soru bulundu
Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Fransız kadınları şişmanlamazlar; ama hem ekmek, hamur işi ve şaraptan hoşlanırlar hem de öğünleri üç çeşitten oluşur. Mireille Guiliano, Fransız kadınlarının yemekten keyif alarak sağlıklı ve ince kalmayı başarmasının sırrını okurlarıyla paylaşıyor.
Fransa dünyanın en önemli şaraplarını üreten ülke olarak ün salmıştır. Böyle olunca da Paris'e yolu düşenler lezzetli Fransız şaraplarından tadabilirler. Zaten Fransızlar yemeğin yanına genelde şarap içmeyi tercih eder. Fransa'da 10 civarında belli başlı şarap üretim bölgesi vardır.
Fransız kadınlarının kıyafetleri büyük bir çoğunlukla siyah, beyaz, bej ve kahve tonlarından oluşan renk paletine sahiptir. Söz konusu nötr renklerden oluşan kıyafetleri, aksesuarlar ya da küçük parçalarla renklendirmeyi tercih ederler.
Fransa denince aklınıza ilk gelen nedir desek! Aşıkların Paris, gezmeyi sevenlerin Eyfel Kulesi, tarih tutkunlarının Louvre Müzesi, alışveriş düşkünlerinin moda, yeme-içme meraklılarının da peynir ve şarap dediklerini duyar gibiyiz.
Fransızlar; Fransa'da yaşayan, Fransa'nın vatandaşlığına sahip veya bir Cermen kavmi olan Frank (veya Frenk) kökenli bir halktır.
Bu genellikle günün ilk öğünü olurken, kahvaltı öğününde croissant (kruvasan), baguette (baget ekmeği), pain au chocolat (çikolatalı kruvasan) ya da çeşitli hamur işlerini tüketiyorlar.
Fransa laik ama kültür ve geleneği itibarıyla Katolik bir ülkedir. Çok sayıda romen veya gotik katedraller, en ücra yerlerde bile bulunan kilise ve şapeller bunun göstergeleridir. Dini inançların yerine getirilmesi serbest ve dini aidiyet veya dini inançlara dayalı ayrımcılıklar yasaktır.
Meşhur Paris Eyfel Kulesi, Montmartre ve Louvre'dan başka görülecek o kadar çok şey var ki saymakla bitiremeyiz. Bütün bunlar Paris'e, dünyanın en çok turist çeken şehri unvanını getirmiş ve yılda yaklaşık 45 milyon turistin yolunu bu şehirde kesiştirmiştir.
Soğan çorbası, istiridye & şampanya, kiş, salyangoz, kaz ciğeri, et tartar, Burgonya usulu et, çeşitli soslu biftekler gibi Fransız mutfağının klasiklerini Paris'te deneyebilirsiniz. Denemeniz gereken En Meşhur Fransız Yemekleri'ni buradan okuyabilirsiniz.
Pürüzyen, badem, şeker ve fıstık ile hazırlanan tatlı bir çörektir. Genellikle pastanelerde hazır olarak satılır. Asıl adı 'prüsyen'dir.
Profiterol, top şeklindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı bir tatlıdır. Profiterolün nereden geldiği bilinmemektedir. Nitekim Sahrap Soysal profiterolün bir Fransız tatlısı olduğunu belirtmiştir.
28 farklı kakao çeşidinin karıştırılması ile yapılan The Frozen Haute Chocolate şu ana kadar yapılmış olan dünyanın en pahalı tatlısı olarak biliniyor. Bir kasesinin fiyatı 25.000 dolar.
Unutulmaması gereken bir nokta;kadınların aylık periyotlarda yaşadığı adet dönemi öncesi vücudunun su tutmaya başlaması; bu da tartıda 0.5-2 kg gibi fark ettirebiliyor. Adet döneminin 4. gününden itibaren yavaş yavaş su tutumu çözülmeye başlar. Biz buna yalancı kilo diyoruz.
Anneler emzirme telaşına düşüp “Çocuğum doyuyor mu acaba?” diye düşünürken, aldığı kiloları vermeye çalışır. Doğumdan sonra ilk 4 ayda 0,5-1 kilo zayıflama normal kabul edilir. Ancak anne çok kilolu ise ayda 2 kilo kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kilodan daha fazla zayıflamak emziren anne için sakıncalı görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri