Fırçalarınızı ılık suyun altında baş aşağı şekilde tutun. Dik tuttuğunuzda fırça kıllarını fırçaya yapıştığı yer zarar görebilir, bu da fırçanızın ömrünü kısaltır. Temizleyicinin üzerine sıvı sabun ya da şampuan benzeri bir temizleyici ürün uygulayın. Islak fırçanızı temizleyicinin tırtıklı yüzeyine sürterek köpürtün.
Bir kabın içerisine antibakteriyel sabun veya bebek şampuanı dökerek ve yine talebine bağlı olarak zeytinyağı ekleyerek temizlik işlemine başlayabilirsin. Zeytinyağı fırçaların kurumasını engeller. Kaba batırıp nazik hareketlerle temizlediğin fırçalar için kalıntı kalmayana kadar bu işlemi uygulayabilirsin.
Evde makyaj fırçası temizleme için sadece su ve sabun yeterlidir. Ancak kullanacağınız sabunun doğal içeriklere sahip olması gerekli hijyeni sağlama adına önemli olacak. Örneğin renklendirici ya da paraben gibi içerikler olmamalıdır.
Fırçanızı yıkarken saçlarınıza olduğu gibi özen gösterin. Hassas yapılı özellikle el yapımı fırçalar ekstra dikkat gerektiriyor. Bunun için işe fırça yıkamak için formülize edilmiş bir şampuanla başlayın. Fırça şampuanınız yoksa doğal, içeriğinde ağır kimyasallar olmayan saç şampuanlarını da kullanabilirsiniz.
3- Katı beyaz sabunla makyaj fırçalarını temizlemek
El yıkarken kullandığımız katı beyaz sabunlar da makyaj fırçalarını temizlemek için çok sık kullanılıyor. Fırçaları katı sabuna sürterek köpürtmek, inatçı fondöten ve far kalıntılarının kolayca çıkmasını sağlıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Bu da cilt sağlığınız ve bakımınız açısından oldukça önemli bir durumdur. Bu yüzden, gün sonunda makyajınızı temizleme suyu ile temizlemeniz, cildiniz için seçebileceğiniz en önemli seçenek. Nemlendirir ve Onarır: Makyaj temizleme suyu, yalnızca makyajınızı temizlemenize yardımcı olmaz.
Yüz temizleme cihazları kişinin her zaman kullandığı temizleyici jel, köpük veya sabunla birlikte kullanılabilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanılan ürünün kişinin cilt tipine ve cilt ihtiyaçlarına uygun olmasıdır.
Her kullanımdan sonra ürünü sıcak su ile yıkayıp dezenfekte etmeyi unutmamalısın. Böylece bakteri oluşumunun önüne de geçebilirsin. Fırça temizliği esnasında kokulu sabunlar ve şampuanlar kullanmaktan kaçınmalısın. Temizlik, yalnızca su ile olmalı.
Fondöten ve kapatıcı fırçalarınızı haftada en az bir defa, pudra ve allık fırçaları haftada bir, eyeliner ve ruj fırçaları her kullanımdan sonra ve far fırçaları haftada en az 2 defa yıkanıp temizlenmelidir.
Fondöten söz konusuysa süngeri bir kenara bırakın ve fırça kullanın. Fondöteninizin yoğunluk derecesi hangi fırçayı kullanmanız gerektiğinin ipucunu verecektir.
Kaş fırçası ılık su ve sabun yardımı ile kolayca temizlenebilir. Fırça temizlendikten sonra bir havlu veya peçete yardımı ile fazla suyu alınabilir ve kurumaya bırakılabilir. Maskara formundaki ürünlerde kaş fırçasının temizlenmesi gerekmez.
Maskara fırçasını temizlemek için, tıpkı göz makyajı için kullandığın yağ bazlı temizleyicileri tercih etmelisin. Makyaj pamuğuna biraz temizleyici dök ve rimel fırçasının aralarını detaylıca temizle.
Haftada bir kere fırçalarınızı yıkamak yeterlidir. Ancak hassas bir cildiniz varsa makyaj fırçalarınızı haftada iki kere yıkamalısınız. Antibakteriyel sıvı el sabunu ya da Bebek şampuanı veya bulaşık deterjanı + Saf zeytinyağı karışımı ile haftada 1 kere fırçanın gövdesini ıslatmadan fırçalarımızı yıkamalıyız.
Çünkü fırçada kalan yağ ve makyaj artıkları, bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlar. Fırçalarda oluşan bakteriler de, ciltte sivilce ve gözenek oluşumuna neden olur. Bu nedenle temiz kalmalarını sağlamak hem de daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı olmak için düzenli aralıklarla makyaj fırçalarını yıkamak gerekiyor.
KULLANIMI: Makyaj fırçanızı ve sabunu biraz ıslatın. Fırçanızı sabunun üzerinde dairesel hareketlerle temizleyin. Daha sonra kapakta yer alan temizleme silikonundan yardım alın. Silikonu parmaklarınızın arasına alarak suyun altına koyun ve fırçanızı silikon üzerinde su ile sabundan arındırın.
Sık sık kirlenen bu aksesuarı, farklı yöntemler ile temizlemek mümkün. Makyaj süngeri temizleme yöntemleri arasında en sık kullanılan, beyaz sabunla yıkama usulü olur. Bir sabun ile aksesuarı 1-2 dakika ovup ılık su ile durulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bebek yağı kullanarak ürünü temizleyebilirsiniz.
Çalışma bittikten sonra da ılık su altında sıvı sabun ile birlikte yumuşakça köpürtülerek boya izleri fırçadan temizlenmelidir. Ardından kağıt havlu ile kurulayarak güneş görmeyen bir alanda fırça kısmı yukarıda kalacak şekilde saklamaya dikkat etmelisiniz.
Her gün kullanılan taraklar ayda bir kere olmak üzere sirkeli suda bir gece bekletilebilir. Sirkeli suya biraz da karbonat eklemek çok daha etkili bir temizlik sağlayabilir. Bu işlem sonrasına tarak temiz suyla yıkanabilir ve ince uçlu küçük bir fırça yardımıyla detaylı bir şekilde temizlenebilir.
“Yedirme fırçası olarak bilinen buffing fırça, toz formdaki ürünleri cilde yedirmek için kullanılır. Pudra, fondöten, bronzer ve allık uygulamalarında buffing fırçaları tercih edebilirsiniz. Buffing Fırça sayesinde fondöten uygulamanızda mükemmel ve tam kapatıcı bir sonuç elde edebilirsiniz.
Fırçalarınızı ılık suyun altında baş aşağı şekilde tutun. Dik tuttuğunuzda fırça kıllarını fırçaya yapıştığı yer zarar görebilir, bu da fırçanızın ömrünü kısaltır. Temizleyicinin üzerine sıvı sabun ya da şampuan benzeri bir temizleyici ürün uygulayın. Islak fırçanızı temizleyicinin tırtıklı yüzeyine sürterek köpürtün.
Makyaj yapma ya da temizleme amaçlı kullandığınız fırçaları, ayda bir kez de olsa bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkadığınız fırçaları, iyice kuruduktan sonra kullanın.
Yüz temizleme fırçası kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk kural, fırçayı yüze çok bastırmamaktır. Fırça kullanırken her zaman nazik hareketlerle cildinize uygulama yapın. Bu şekilde uygulama yaptıktan sonra her gün fırça kullanmanızda sakınca yoktur.
Yüz sabunu satın almadan önce ilk olarak cilt tipinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yağlı bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız yağsız sabunları kullanabilirsiniz. Yağsız ciltler için özel olarak tasarlanan yüzü kurutmayacak nemlendirici özellikli sabunlarla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Fırçayı yağlı cilde uygulamadan önce jel kullanmanız gerekir. Jeller ve yüz temizleyiciler, cildinizin üzerindeki tıkalı gözenekleri açarak yaptığınız uygulamanın daha iyi sonuç vermesini sağlayabilir. Yağlı cilt üzerine jel uygulandıktan sonra fırça hafif bir biçimde yüz bölgesinde gezdirilerek kullanılabilir.
Sabunlar parfüm ve diğer elementler içermekte bu sayede kokuyu baskılayabilmeyi hedeflemektedir. Yüz temizleyiciler ise sadece cilt temizliği için tasarlanmıştır. Sabunlar yüksek pH değeri içermekte ve ciltte iritasyona sebebiyet verebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri