Fren hidroliğinin kaynama noktası 200°C'nin altına inmeden, ortalama 2 yılda bir veya her 40.000 kilometrede yenilenmesi gerekir. Ayrıca fren hidroliği yağının miktarını aracınızın gösterge panelinde yer alan ışığı takip ederek öğrenebilirsiniz. Yağın azalması durumunda panelde uyarı ışığı yanar.
Balatalardan yüksek ses geldiğini duyuyorsanız veya balataların düzgün çalışmadığını hissediyorsanız, bu fren hidrolik yağı eksikliğinden kaynaklanabilir. Fren sisteminizden tırmalama veya gıcırtı sesleri geliyorsa hidrolik fren yağı azalmış olabilir.
Fren hidroliğinin seviyesinin azalması oldukça tehlikeli bir durumdur. Hidroliği önemli ölçüde azalmış olan otomobilin fren sistemi ile durması mümkün olmaz. Bu nedenle fren hidroliği seviyesinin düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir.
Fren hidrolik yağı, fren sisteminin temel bileşenlerinden biridir ve zamanla özelliğini kaybeder. Eğer fren hidrolik yağı seviyesi düşerse, fren sisteminin etkinliği azalabilir ve güvenli sürüşünüz tehlikeye girebilir. Dolayısıyla, fren hidrolik yağı seviyesini düzenli olarak kontrol etmek çok önemlidir.
Fren Hidroliği Değişmezse Ne Olur? Fren hidroliği seviyesi kontrolü sonrası örneğin Dot 4 Fren Hidroliği yağıının değişmesi gerektiği tespit edilirse ve değiştirilmeden araç kullanılırsa durma mesafesi artabilir veya araç hiç frenleme yapmayabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Fren hidroliği kullanılan yağın türüne bağlı olarak her 12 ila 24 ayda bir kontrol edilerek değiştirilmelidir. Fren hidroliği uyarı ışığı, fren hidrolik haznesindeki yağ seviyesinin düşük olduğunu ve DOT 3 veya DOT 4 özelliklerine uygun fren hidrolik yağının ilave edilmesi gerektiğini gösterir.
Fren sistemindeki borularda ya da hortumlarda çatlak ya da yırtık varsa yağ buradan sızar. Fren ana merkez silindirinde hidrolik yağı kaçağı olabilir. Yine fren sistemindeki bağlantı noktaları gevşemişse buralardan yağ sızabilir. Tekerlek fren silindiri ya da balatalar aşınmış olabilir.
Dolayısı ile Fren Hidrolik Yağlarının her sene mutlak surette değiştirilmesi şarttır. ÖNEMLİ UYARI: 1 ARAÇ İÇİN EN AZ 500 ML FREN HİDROLİK YAĞI GEREKMEKTEDİR.
Bahar bakımı, kış bakımı ve periyodik olan tüm bakımlarda fren hidroliği kontrol edilir ve aracın yola güvenle çıkması sağlanır. 10 bin km bakımı ya da ağır bakım çalışmalarında yine uzmanlar bu kontrolü yapar ve aracın fren sisteminin iyi çalışıp çalışmadığından emin olurlar.
Fren hidroliği deposundaki sıvının hareketini gözlemleyin. Fren hidroliğinde hafif bir çalkalama, işi doğru yaptığınızı gösterir . Bununla birlikte, önemli bir sıvı püskürmesi fark ederseniz , fren sisteminde hala bir miktar hava kabarcığı vardır. Bu durumda, fren hava alma prosedürünü tekrarlamanız gerekecektir.
Frene bastığınızda pedal, hidrolik sıvısını değil içerdeki gazı sıkıştırırsa bir boşalma hissi oluşur. Bu durumda ya fren hidroliği eskimiştir ve değişmesi gerekiyordur ya da kullandığınız fren hidroliği kalitesi yeterli değildir.
Fren hidroliği olarak bilinen bu malzeme, fren sisteminin sağlıklı çalışmasına her zaman destek verir. Yağ eksilmesi durumunda sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun, frende bir yumuşama olur ve frene bastığınız zaman aracınızın durması mümkün olmaz.
DOT 4 fren hidroliğini önde disk fren ve arkada kampana fren olan araçlar için öneriyoruz. DOT 4 aynı zamanda tümü disk fren olan araçlar ile birlikte ABS bulunan araçlar için de uygundur.
Atf yağlar araçların vites kutuları ve transfer kutularında kullanılan yağ çeşididir. Bu yağlara aynı zamanda hidrolik direksiyon yağı da denir. ATF, hidrolik direksiyon sistemlerinde yüksek performans elde etmek için tasarlanan yüksek kaliteli mineral bazlı bir yağdır. Aynı zamanda şanzıman yağı olarak da anılır.
Bu tip yağların seçiminde esas olarak kullanılacak kriter, sistemde yüksek basınç ve yükte çalışan pompaların, silindirlerin ve motorların bulunmasıdır. Bu tip hidrolik sistem uygulamalarında kullanılacak hidrolik sistem yağının en az 900 ppm seviyesinde olması gerekir.
Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır. Aracın performansı düşer ve zorlanan motor aşırı yakıt tüketimine başlar.
Fren hidroliği eskidikçe, açık veya açık kahverengiden daha koyu bir renge geçme eğilimi gösterir.
Fren hidroliği eksik olursa aracınızın fren sistemi aracınızın durma işlevini yerine getiremez. Fren hidroliği olması gereken seviyenin altına düşerse fren sisteminde hava sorunları oluşur. Aracınızın hidrolik deposunda bulunan seviye sensörü tarafından sinyal gönderilerek gösterge panelindeki ikaz lambası yanar.
DOT 3 standardında fren ve debriyaj sıvısı kullanılması gereken araç sistemleri için formüle edilmiştir. Tüm binek otomobiller ve ticari araçların fren ve debriyaj ünitelerinde güvenle kullanılabilir.
Hidrolik değişimleri gelmiş araç sahiplerinin sıklıkla merka ettiği konulardan biri de fren hidroliği ve debriyaj hidroliği aynı mı? sorusudur. İki hidrolik de aynıdır ancak diĞer hidrolikler farklıdır.
Hidrolik fren ve kavrama sistemleri için. SAE J 1703, SAE J 1704, FMVSS 116, DOT 4 spesifikasyonlarına uygundur.
Malzeme bileşimi ve performansı, araç fren sistemlerinin güvenli ve güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlar. Araç üreticilerinin DOT-5.1 fren hidrolik sıvı kullanımını önerdiği tüm yüksek performanslı modern araçların fren ve debriyaj ünitelerinde güvenle kullanılır.
Hidrolik yağların ömrü sınırsız değildir. Hidrolik yağ üreticileri ürettikleri yağlarını aşırı basınç ve sıcaklık ortamında deneme ve testlere tabi tutarlar ve makul sürelerde bu koşullara dayanım sağlanması beklenir. Ancak müşteriye yağ ömrünü belirleyen genellikle makina üreticileri olur.
Cevap: Fren Hidrolik kabının kapağı açılıyor.
Döndürme uygulanmadığı sürece asla açılmaz.
ATE Dot 4 500 ml fren hidrolik yağı, motorlu taşıtlarda hidrolik fren ve debriyaj tertibatları için uzun yıllardır kendini kanıtlamış bir üründür. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Yapı: Homojen, duru Renk: Sarı Kaynama sıcaklığı: min. 260° C Islak kaynama sıcaklığı: min. 165° C Viskozite –40° C: maks.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri