Fren pedalının düzgün bir şekilde geri dönmesi, fren hortumlarının doğru çalıştığının bir işaretidir. Ses veya titreşimler: Fren hortumlarında hasar veya sızıntı olduğunda, tekerleklerin kilitlenmesi veya frenlerin hafifçe çekişmesi gibi istenmeyen sesler veya titreşimler oluşabilir.
www.trwaftermarket.com Fren hortumu gösterildiği gibi yıpranmış veya hasar görmüş olsun veya olmasın, TRW hortumların her 50.000 km'de bir veya en geç 5 yıldan sonra değiştirilmesini önerir.
TRW, herhangi bir noktada güvenlikten ödün vermemek için Fren Hortumlarının her beş yılda veya 50.000 km'de bir değiştirilmesini önerir.
Fren hortumu, fren balatalarının sıkıştırdığı fren kaliperine giden fren sıvısını tutmak için kullanılır.
fren borusundaki deformeler, Westinghouse arızası, emme manifoltundan gelen emiş yapan hortumun kırılması, yırtılması sonucu frenin şişmesi gibi nedenlerle patlayabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Fren Hortumları: Hafif Kusurlu Sayılır. Arka Fren Boruları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Ses veya titreşimler: Fren hortumlarında hasar veya sızıntı olduğunda, tekerleklerin kilitlenmesi veya frenlerin hafifçe çekişmesi gibi istenmeyen sesler veya titreşimler oluşabilir.
İki pistondan oluşan fren merkezisinin arızalanması durumunda aracınızda görülecek belirtileri şu şekildedir; Fren pedalı takılı kalır ve ileri doğru gitmeyebilir. Fren hiç tutmayabilir. Fren pedalına bastığınızda zemine değecek kadar aşağı inebilir.
Hidrolik yağ sıvısı çok azalır veya tamamen biterse fren mekanizmasında sorun yaratabilir. Bu tür bir durumda otomobilin gösterge panelinde uyarı lambası yanar. Eğer yağ en kısa sürede yenilenmezse fren silindirleri, fren pompası, fren hortumları ve diğer parçalar zarar görebilir ve onarım veya tamirat gerektirebilir.
Aracın kaputunda yer alan ana fren merkezinde, fren hidrolik deposu bulunur.
Pedalda yumuşakça bir his olması da fren hidrolik yağının azaldığının veya bittiğinin bir göstergesi olabilir. Fren hidroliği, fren balataları da dahil olmak üzere fren sisteminin parçalarıyla birlikte çalışır.
Cildiniz veya gözlerinizle temas etmesini önlemek için önlemler alın. Sonuç olarak, tüm fren hidroliği sıvıları zaman geçtikçe eskir ve performansı düşer.
Freni patlayan araba durmak için gerekli etkilere tepki vermekte zorlanıyorsa el freni yöntemi gerekli yavaşlamayı sağlayabilir. Dikkat etmemiz gereken nokta el freni sonuna kadar çekmeyeceğimiz olmalıdır. Sonuna kadar çekmemiz tekerleklerin kitlenmesine ve sonrasında kaymasına neden olur.
Fren sistemindeki borularda ya da hortumlarda çatlak ya da yırtık varsa yağ buradan sızar. Fren ana merkez silindirinde hidrolik yağı kaçağı olabilir. Yine fren sistemindeki bağlantı noktaları gevşemişse buralardan yağ sızabilir. Tekerlek fren silindiri ya da balatalar aşınmış olabilir.
Normal şartlarda ortalama iki yılda bir fren hidroliğinin değiştirilmesi önerilmektedir.
Fren hidroliği deposundaki sıvının hareketini gözlemleyin. Fren hidroliğinde hafif bir çalkalama, işi doğru yaptığınızı gösterir . Bununla birlikte, önemli bir sıvı püskürmesi fark ederseniz , fren sisteminde hala bir miktar hava kabarcığı vardır. Bu durumda, fren hava alma prosedürünü tekrarlamanız gerekecektir.
Fren hidroliği olarak bilinen bu malzeme, fren sisteminin sağlıklı çalışmasına her zaman destek verir. Yağ eksilmesi durumunda sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun, frende bir yumuşama olur ve frene bastığınız zaman aracınızın durması mümkün olmaz.
Hidrolik Yağı Biterse Ne Olur? Hidrolik yağı aracın frenlemesi ve vites geçişlerinin yapılabilmesi için önemlidir. Hidrolik yağı biterse aracın sarsılması, uğultuların gelmesi veya aracın çalışmayı durdurması söz konusu olabilir.
Fren müşürünün arızalandığı durumda, arabanın fren ya da stop lambaları devamlı yanmaktadır veya hiç yanmamaktadır. En basit olarak bu biçimde anlaşılabilmektedir. Fren müşürü ya da sensörü arızalandığı zaman, motor kontrol ünitesi mevcut yakıt enjeksiyonunu azaltmaktadır ve motorun çekişi düşmektedir.
Fren müşürü arızası halinde ilk olarak stop lambalarında sürekli bir yanma söz konusu olacaktır. Aynı zamanda ECU yakıt enjeksiyon durumunu azaltır ve bu duruma göre motor çekiş sistemi düşer. Hız sabitleme sistemi araç içerisinde bulunuyorsa, çalışmaz.
Fren boşalması ya da fren patlaması olduğu zaman, motor devrini fren gücüne çeviren 'Motor freni' yapmak gerekir. Motor freni yaparken, vitesi sırasıyla alt vitese almak gerekir. Beşinci vitesten bir anda ikinci vitese almak çok yanlış olur. El frenini kullanacaksak, el fren pedalını iki-üç diş yukarı almak gerekir.
Hortumu Yıka.
Biraz çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı koyunuz. Elektrikli süpürge hortumunuzu bu solusyonun içerisine batırınız. İçerisinden suyun geçmesi için dairesel döndürünüz. Bez ile dışarısını ovunuz.
Vakum hortumu, fren servosuyla emme manifoldunu birbirine bağlar. Benzinli araçlarda fren servosunun vakumu, emme manifoldundan sağlanır. Dizel araçlarda ise emme manifoldunda vakum gerçekleşmediği için ayrı bir vakum pompası bulunur. Buna da mekanik vakum pompası veya elektrikli vakum pompası denilir.
Fren servosu arızasını anlamanın en basit ve hızlı yolu motor çalışırken ve stop konumundayken fren sertliğini kontrol etmektir. Araç stop halindeyken daha sert olan fren, çalışır halinde iken yumuşamaz ise fren sertleşmesi diğer bir deyiş ile fren servosu arızası bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri