Yapılan araştırmalar, doğru oranda Omega-3 tüketmenin bu iltihaplanmayı engellediğini gösterse de çok fazla fıstık ezmesi tüketmek, sağlıksız bir birikime neden olarak bedeninizi riske sokabilir.Bu nedenle vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltmak için ceviz, somon, keten tohumu gibi gıdalardan daha fazla yemeniz önemlidir ...
Yer fıstığının sindirim sürecinde sindirim sisteminden su çekmediğini ve bağırsak aktivitesini artırarak tahliyeyi desteklediğini bilinmektedir.
Yüksek lif içeriği sayesinde mideyi geç terk eden fıstık ezmesi, uzun süre tokluk hissi yaratır. Özellikle zayıflama diyetlerinde ara öğünlere fıstık ezmesi eklenerek açlık hissinin bastırılması sağlanabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Destek Verir
Bağışıklık sistemi hücrelerinin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olan fıstık ezmesi vücudun enfeksiyonlara karşı mücadele etmesini destekler. Ayrıca E vitamini ve B kompleks vitaminler içeren fıstık ezmesi beyin fonksiyonlarının güçlenmesine yardımcı olur.
En iyi fıstık ezmesi markaları arasında yer alan Fitnut, içerisinde ekstra yağ, şeker, tuz ve katkı maddesi bulundurmaz. Saf fıstık ezmesi tadı arıyorsanız ürünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde güvenle tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ürün, yerli fıstıklardan üretilir ve içinde domuz yağı ve türevleri yer almaz.
Besin değeri yüksek olan yer fıstığı, bağışıklık sisteminizi korumanız için önerilmektedir. Hastalıklardan uzak, daha enerji dolu, daha sağlıklı bir cilt ve mutlu bağırsaklar için yer fıstığını tercih edebilirsiniz.
Çiğ taze ve kavrulmuş fıstık bazı kişilerde gaz problemlerine neden olmaktadır. Bu nedenle bu problemleri yaşayan ve emziren annelerin yer fıstığı tüketmesi bebeklerde gaz yapabilmektedir. Bunlarla birlikte yer fıstığının bazı araştırmalarda bebeklerde alerji yaptığı da gözlemlenmiştir.
Kabızlıktan korur, beyin gelişiminde etkilidir. Yer Fıstığı Nasıl Tüketilmelidir? Ülkemizde yer fıstığı genel olarak kuruyemiş şeklinde tüketilir.
Kilo kaybı, meme kanseri önleme, uykusuzluk azaltma ve çok daha fazlası ile fıstık ezmesi, vücutta birçok olumlu değişikliği teşvik edebilen doğal bir hazinedir! Vücudunuzun istediği kadar yararlı vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar ve elementlerle doludur.
Fıstık ezmesini uzun süre ve sık tüketmek sağlığa zararlı olabilir. Yüksek kolesterole sahip olan kişilerin fıstık ezmesi tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir.
Kahvaltınıza eklediğiniz fıstık ezmeniz gün içerisinde de canınızın tatlı çekmesini engelleyecektir. Bu da demek oluyor ki gün sonunda enerjinizi tüketip şekerlemelere sarılmayacaksınız. Yer fıstığı aynı zamanda çok iyi bir magnezyum ve E vitamini kaynağı olup, içerdiği yağlar vücuda yararlı yağlar olarak bilinir.
Yalnızca diyette değil kalp sağlığına da birebir iyi gelen fıstık pek çok uzman tarafından her gün tüketilmesi gereken bir besin kaynağı olarak gösteriliyor. İçerisinde yoğun miktarda trans yağ bulundurmaması özelliğiyle öne çıkan fıstık ezmesi, sağlıklı yağ içeren bir besin kategorisi olarak nitelendirilebilir.
Günde 2-3 yemek kaşığına kadar tüketilebilir. Fıstık ezmesi günde 3 yemek kaşığını geçmeden tüketildiği taktirde kişiyi uzun süre tok tutar, şekeri dengeler ve abur cubur yeme isteiğini azaltır. Bu nedenle fıstık ezmesi kontrollü tüketildiği sürece kilo aldırmaz.
Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir.
Yani fıstık ezmesi için rahatlıkla sağlıklı yağ deposudur diyebiliriz. Kalp sağlığına iyi gelen doymamış yağ kaynağı olan fıstık ezmesi, aflatoksinsiz olduğu sürece sindirip sistemi gibi diğer organlarınıza da iyi gelecektir.
Yerfıstığı yağı sıkça karşılaşılan sorunlardan olan kabızlığa iyi gelir. Gastrit, mide yanması ve ekşimesi şikayetlerini azaltır.
Pirinç, sarımsak, muz, fesleğen, hint safranı, nane, muz, keten yağı gibi besinler gaz yapmayan yiyecekler arasında başta gelir ve sindirim sistemimi rahatlatır.
Yer fıstığı alerjisinden başka bu gıdaya ilişkin sorulardan birisi de yer fıstığı gaz yapar mı konusudur. Bu soruya verilebilecek cevap bu ürünün bağırsak faaliyetlerini düzene sokucu etkisi bakımından gaz yapmayacağı yönünde olacaktır. Özellikle gaz sorunu olan kişiler gönül rahatlığıyla yer fıstığı tüketebilirler.
Damar esnekliğini koruyarak kan akışının artmasını desteklemektedir. Bitkisel protein nedeniyle antioksidan flavonoidler, doymamış yağ asitleri ve içeriğindeki posa sebebiyle karbonhidrat toleransını iyileştirdiği ve tokluk kan şekerini dengelediği için tüketimi şeker hastalarına önerilmektedir.
Her gün fıstık yersek ne olur? Yer fıstığını normalden azla tüketmek, doymuş yağ alımına neden olur. Bu durumda kalp krizi, inme, damar tıkanlıklığı, sindirim problemleri, ishal, tansiyon yükselmesi gibi sağlık komplikasyonlarına yol açabilir.
Fıstık Ezmesi Protein Oranı Analiz Edilmeli
Sporcular fıstık ezmesi satın alırken çoğu zaman fıstık ezmesini içindeki protein oranının yüksek olması nedeniyle tercih ediyor. Fakat her fıstık ezmesi aynı protein oranına sahip olmayabilir. Bazı ezmelerde yağ oranı daha yüksek olabilir.
Badem ezmesi nispeten fıstık ezmesine göre daha sağlıklıdır. Hem badem ezmesi hem de fıstık ezmesi, tekli doymamış yağ bakımından zengindir, bu yağ türü, kalp hastalığında azalma ve daha iyi kan şekeri kontrolü sağlar. Bir porsiyon fıstık ezmesi ayrıca bir porsiyon badem ezmesinin iki katından fazla doymuş yağ içerir.
Fıstık ezmesinin bozulup bozulmadığını anlamanın en iyi yolu kokudur. Keskin, acı ve ekşi bir kokuya sahipse fıstık ezmeniz muhtemelen bozulmuştur. Bunun yanı sıra bozulmuş ezmeler, kuru ve sert bir yapıya sahip olacaktır. Fıstık ezmesinin tadında yaşanan değişiklikler de bozulup bozulmadığını anlamanıza yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri