Açık yaralar ve muköz membranlar ile temasından kaçınılmalıdır.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız.
Fusidik asit ve tuzlarına veya diğer bileşenlerden herhangi birine alerjik (aşırı duyarlı) iseniz, • Pseudomonas aeruginosa gibi duyarlı olmayan organizmaların oluşturduğu enfeksiyonlarda kullanılmamalıdır. Açık yaralara uygulanmaz, aksi halde alerjik reaksiyonlara neden olur.
Cilt üzerine haricen uygulanır. Uygulamayı takiben, eğer yara ellerde değilse, eller her seferinde mutlaka yıkanmalıdır. Hastalık iyileştiği anda FUCİCORT tedavisi sonlandırılmalıdır. Hasta tekrar değerlendirilmeden FUCİCORT tedavisi 2 haftadan uzun sürmemelidir.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
İlgili 31 soru bulundu
Pfizer Dcr Teramycın Krem, Iltihaplı Sivilceler Yara,akne Lekeleri Böcek ve Arı Sokmaları Kesin Etkili.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Bu kremi kesinlikle açık yaralarınıza uygulamamalısınız. Aksi taktirde yaralar sulanarak iltihaplanma olmasına sebep olacaktır. Madecassol Krem Nerelerde Kullanılır?
Günde en az iki kez olguların önem derecesine, yayılımlarına ve durumlarına göre, hafifçe masaj yaparak uygulanır. Uygulama şekli: Cilt üzerine haricen kullanılır. FİTO bir spatül ve başka uygun bir alet kullanılarak yara bölgesine sürülür.
FUCİTEC PLUS, deri hastalıklarına ve inflamasyona (yangıya) karşı kullanılır. 30 g'lık tüplerde sunulur.
Genellikle enjeksiyon yoluyla antibiyotiğe ihtiyaç duyan bireyler ağır enfeksiyon geçirdikleri için hastaneye kaldırılmış olan bireylerdir. Bunlara ek olarak belirli cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için cilde uygulanacak tarzda hazırlanmış antibiyotik kremler, merhemler veya losyonlar olarak da mevcuttur.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Yapılması gereken; yara temizlendikten sonra, kirli bir yara ise antibiyotikli pomat da sürülerek pansumanla kapatılması ve günlük olarak pansumanın değiştirilmesidir. Yanma, kızarma, ağrı, şişme fark edildiğinde doktora başvurulmalıdır.
Ayrıca enfekte ekzematoid dermatit, enfekte kontakt dermatit ve enfekte kesikler/sıyrıklar gibi ikincil cilt enfeksiyonlarında da endikedir.
Fusidik asit kullanımı ile ilişkili bakteriyel direnç bildirilmiştir. Tüm antibiyotikler ile olduğu gibi, aşırı ve tekrarlı kullanım direnç gelişme riskini artırabilir. Açıldıktan sonra 28 (yirmi sekiz) gün içinde kullanılmalıdır. Herhangi bir bilgi yoktur.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
- Kurumuş çatlamış, yıpranmış cilde bakım yapar ve onarır, - Cilt renk tonunu eşitler, - Yatak yaraları, açık yaralar ve ameliyat yaralarına iyi gelir, - 1. ve 2. derece yanıkların tedavisinde kullanılır.
Fito Krem Kaç Günde Etki Eder, Etkisini Ne Zaman Gösterir? Fito krem, ilk kullanımdan itibaren etki etmeye başlar. Ancak en iyi sonuç için düzenli kullanmaya dikkat etmelisiniz.
NORMAL DOĞUM SONRASI DİKİŞ YERİ BAKIMI
Örneğin; hiçbirşey sürülmeyebilir, Sulandırılmış Baticon veya Rivanölle pansuman, Enfeksiyon riski varsa Rif ampül, bactroban krem, fucidin kremler pansuman, Ağrı hisseden ve derin kesisi olan hastada vaginorm krem veya madegassol krem.
Yara steril bir spançla örtülmelidir. Gereğinde hastaya oral amoksisilin-klavunat ve yaraya sürmek için TERRAMYCİN DERİ MERHEMİ (antibakteiryel) yazılabilir.
Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra temiz kuru bir pansuman bezini yaraya kapatarak yapıştırırız.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır. İdeal nemli ortamda iyileşme hızlanır ve ve ideal nem, kabuk ve çatlak olusumunu engelleyerek derinin en iyi düzeyde iyilesmesini saglar ve yara izi kalma riskini azaltır.
Yara her gün temizlendiği sürece antibakteriyel merhem kullanmaya gerek yoktur. Yarayı temizledikten ve vazelin veya benzeri bir merhem sürdükten sonra cildi bir bandajla örtün. Büyük sıyrıklar, yaralar, yanıklar veya inatçı kızarıklık için hidrojel veya silikon jel tabakaları kullanmak faydalı olabilir.
Yara, batikonla silindikten sonra yüzeyine yaradan biraz büyük ve yarayı tamamen kapatacak steril gazlı bez konup yapışkan bantla kapatılır. Bu işlem için ortasında değişik büyüklükte gazlı bez bulunan hazır paketlenmiş steril yapışkanlı bantlar vardır ve bunların kullanılması daha kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri