FUCİDİN H, emzirme sırasında uygulanabilir fakat meme bölgesine uygulamadan kaçınılmalıdır. Araç ya da makine kullanımı üzerine herhangi bir etki bildirilmemiştir. FUCİDİN H, içeriğinde bulunan butil hidroksianisol (E320) ve setil alkol lokal cilt reaksiyonlarına (kontakt dermatit) yol açabilir.
Emzirme döneminde kullanımına, risk/ yarar oranı değerlendirilerek doktor tarafından karar verilmelidir. Kortikoid içeriği nedeniyle emzirme döneminde fazla miktarda ve uzun süreli kullanılmamalıdır. FUCİDİN® H, emzirme sırasında uygulanabilir fakat meme bölgesine uygulamadan kaçınılmalıdır.
Klinik olarak gerekli görülürse FUCİDİN H hamilelik döneminde kullanılabilir. Sistemik kortikosteroidler hakkında genel bilgi göz önünde bulundurularak dikkatli olunmalıdır.
Eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazın yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmelerinde. 'Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin FUCİDİN'e karşı ciddi alerjiniz var demektir.
FUCİCORT'un gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Gerekli olmadıkça gebelerde kullanılmamalıdır. FUCİCORT tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır. FUCİCORT'un emziren annelerde memeye uygulanması önerilmemektedir.
İlgili 43 soru bulundu
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
FUCİCORT uzun süreli kullanımında yüzde, genital bölgelerde, kolların ve bacakların iç yüzlerinde ve daha az sıklıkla vücudun diğer bölgelerinde derinin incelmesine neden olabilir. FUCİCORT anal bölge ve çevresinde ve genital bölgede oluşacak kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCİDİN deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, yara enfeksiyonları, osteomiyelit, pnömoni, septisemi, yara enfeksiyonları, endokardit, süperenfekte kistik fibrozis gibi duyarlı organizmaların neden olduğu tüm stafilokoksik enfeksiyonların tedavisinde endikedir.
veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür. Gereğinde pansumandan önce RİFOCİN® AMPUL yaraya sürülebilir. Pansuman yapılırken fazla kibar olunmamalı yara yeri kabuk ve eski ilaç kalıntılarından temizlendikten sonra ilaçlar sürülmelidir.
Hamilelikte ağrı kesici jel ve kremler ilaçlara göre daha zararsızmış gibi düşünülse de bu ürünler vücut içerisine emildiği için bebeğe zarar verme ihtimalleri var. Bebeğin iç organlarında hasarlar yaratabildiği için kesinlikle doktorundan habersiz kullanmamalısın.
Antibiyotikli krem kullanımı, tetrasiklin dışında sakıncalı değildir.
Gebelik dönemi
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. STAFİNE CORT'un gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Gerekli olmadıkça gebelerde kullanılmamalıdır.
Parfümlü ve yoğun kimyasal içeren kremler, emziren anneler için önerilmez.
Unutulmamalıdır ki bebeğiniz için en güzel ilaç anne sütüdür. Tekrar belirtmek gerekir ki doktor kontrolü olmadan ve doktorunuz size önermeden kesinlikle antibiyotik veya benzeri türevleri olan ilaçlar kullanmayınız.
Bebeğinizi emzirdikten sonra sütünüzü meme ucundan durulayarak temizlemesiniz. Çünkü maya, insan sütünde hızla büyür daha başka sorunlara neden olabilir. Her emzirmeden sonra göğüs ucunuza ılık kompres uygulayabilirsiniz. Bu yöntem de emzirirken yara olan memeye ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biridir.
Fusidik asit kullanımı ile ilişkili bakteriyel direnç bildirilmiştir. Tüm antibiyotikler ile olduğu gibi, aşırı ve tekrarlı kullanım direnç gelişme riskini artırabilir. Açıldıktan sonra 28 (yirmi sekiz) gün içinde kullanılmalıdır. Herhangi bir bilgi yoktur.
FİTO, epitelin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının topikal tedavisinde kullanılır. Cilt dokusunun yenilenmesi işleminin değişik nedenlere bağlı olarak yavaşladığı ya da değiştiği olgularda (yaşlılık, çeşitli kozmetiklerin oluşturduğu lezyonlar, karın çatlakları ve meme başı çatlakları) endikedir.
Madecassol krem; cildi yenileme özelliği sayesinde sivilce izleri, cilt lekeleri sorunları yok ederken özellikle yaraların üzerindeki etkisi ve ciltte oluşan tahrişi giderici özelliği sayesinde lazer epilasyon ve cilt bakımı sonrası oluşan tahrişlerin tedavisinde oldukça başarılı bir üründür.
Antibiyotik ne zaman etki eder sorusunun cevabı kullandıktan sonraki birkaç saattir. Belirtilerin kaybolması ise genellikle iki ila üç gün sonra başlar. Birkaç günlük tedaviden sonra rahatlama sağlansa da enfeksiyonu tamamen ortadan kaldırmak için antibiyotik rejiminin tamamını bitirmek gerekir.
Hafif olgular için mupirosin [Bactroban], gentamisin, basitrasin/neomisin/polimiksin B [Neosporin] gibi topikal antibiyotiklerle basit bir tedavi yeterli olabilir. Klindamisin veya sefaleksin gibi antibiyotikler de sıklıkla kullanılır; klindamisin, MRSA'nın yaygın olduğu bölgelerde daha etkilidir.
FUCİCORT; perianal ve genital kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır. betametazon valerat tedavisinin 14 günden fazla kullanılmaması bakteriyel direnç gelişim riskini minimuma indirir.
TRAVAZOL nedir ve ne için kullanılır? TRAVAZOL, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır.
FUSİX DERMACORT'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
FUSĠX DERMACORT'un gözler, açık yaralar veya muköz membranlara değmesinden kaçınınız. Hasarlı cilde, ince ve hassas cilt ya da akne üzerine uygulamadan kaçınınız. Rektum ya da cinsel organların çevresinde sadece kısa süreli kullanınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri