Düzenli olarak günde iki-üç fincan yeşil çay içenler, içmeyenlere göre daha hızlı bir metabolizmaya sahip oluyorlar. İştah kesme konusunda çok başarılı olmasa da yeşil çay, yağ yakımını hızlandıran sağlıklı bir içecek. Belinizi inceltmek istiyorsanız yeşil çay içmeyi mutlaka alışkanlık haline getirin.
Uzmanlarla yapılan görüşmelerde yeşil çayın içinde bulundurduğu çeşitli maddeler ile yağ yakımını hızlandırdığı ve kilo vermeye yardımcı olduğu anlaşılmıştır. Çeşitli besinlerle destekleyerek içeceğiniz yeşil çayın düzenli kullanımda bel çevresinde ki yağları 2 – 3 cm kadar incelttiği de gözlenmiştir.
Yapılan araştırmalarda, yeşil çay düzenli olarak tüketildiğinde, kalp hastalıkları ve kanser riskinin azaldığı görülmüştür. 4 Yapılan bu araştırmalarda antioksidanların, kanser başta olmak üzere pek çok kronik hastalığın oluşumuna neden olan oksidatif hasara karşı korunmaya yardımcı olabileceği gözlemlenmiştir.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Gece yatmadan önce içilen yeşil çay açlık hissiyatını yatıştırma konusunda etkilidir. Açlık hissiyatını yatıştırması dışında ise gün boyu vücutta biriken ödemin direkt olarak vücut dışına atılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur.
Yeşil çay diyeti ile birlikte 1 haftada kilo vermek mümkündür. 1 haftada istenilen kilo seviyesine yeşil çay diyeti ile inmek mümkündür.
Yeşil çay zayıflamanızda oldukça büyük bir paya sahip. Metabolizmanızı hızlandıracak kafein ve kateşin adlı maddeleri içeren yeşil çay, zayıflama sürecinde size yardım edecektir.
Diğer taraftan aç karnına içilen yeşil çay iştahımızı azaltacağı için daha az acıkmamızı sağlayacaktır. Sabah aç karnına içilen yeşil çay gece boyu vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına da yardımcı olacaktır. Aç karnına içilen yeşil çayın bu etkileri kilo vermenize yardımcı olacaktır.
En çok tercih edilen bitki çayı türlerinden birisi olan yeşil çay, cildi yumuşatır ve nemini korumasına yardımcı olur. Ayrıca parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Tüm bunların yanı sıra yeşil çayı cilt bakımı sırasında da kullanabilirsiniz.
Bu tarz problemlerle sık sık karşılaşıyorsanız güne başladığınız andan itibaren düzenli aralıklarla su tüketerek kolay yoldan ödem atabilirsiniz. Aynı zamanda su içmeyi alışkanlık haline getirerek bir spor rutini oluşturduğunuzda bel bölgenizdeki fazlalıklardan ve yağ oranından daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Korsenin zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Korse yağ yatırmaz, kilo verdirmez. Korsenin daha kıvrımlı bir görünüme sokması sadece bir illüzyondur ve sık kullanılması sağlığa zararlıdır.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Yeşil çayı gün içinde kahvaltıda, çalışma aralarında ve çay molalarında keyifle içebilirsiniz. Ancak yeşil çayın detoks özelliklerini hissediyorsanız, bir diğer deyişle yeşil çay sizin vücudunuzda da ödem söktürücü bir etki gösteriyorsa günde 4 bardaktan fazla yeşil çay içmemeye özen göstermenizde fayda bulunuyor.
Yeşil çayda polifenoller siyah çaya göre daha fazla bulunduğu için yeşil çayın daha yararlı olduğu üzerinde duruluyor. Kanser riskini düşürmek için herhangi bir sağlık sorununuz yoksa günde 1-2 fincan yeşil çay veya 3-4 fincan siyah çay tüketebilirsiniz.
Fazla içilen yeşil çayın zararları arasında vücudun demir seviyesini bozması da yer alabilmektedir çünkü yeşil çaydaki kafein bu konuda olumsuz etki yaratabilmektedir. Kafein oranı yüksek olan içecekleri sık sık içtiğinizde, demir eksikliği meydana gelir. Demir eksikliğini oluşturan bir içecek de yeşil çaydır.
Özellikle de gece yatmadan yeşil çay tüketmek, yağ yakımını önemli ölçüde hızlandırıyor. Yeşil çay içinde bol miktarda kateşin yer alır. Kateşin de tip iki diyabete, yağ metabolizmasına ve kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
Yeşil çayın yağ yakıcı etkisi:
Yeşil çay, içerdiği Kateşinler ve kafein sayesinde, yağ yakıcı etki gösterir. Bu sayede kilo vermeyi kolaylaştırır ve vücut yağ oranını düşürür. Özellikle, zayıflama sürecinde spor yapanlarda son derece etkilidir.
Yeşil çayın içerisine isteğe bağlı olarak limon ve çubuk tarçın ilave edilebilmektedir. Sağlıklı bir şekilde hazırlanan yeşil çayı, günde 3 bardaktan fazla içmemek gerekir. Yeşil çay genel olarak sıcak olarak tüketiliyor olsa da isteğe bağlı soğuk olarak tüketmek de mümkündür.
Kilo veremeyenlerin sağlıklı besinlerden uzak olduğu bir gerçektir. Vücudunuza sağlıklı besinler aldığınızda, metabolizmanız otomatik olarak hızlanır ve kiloda eksilme yaşanır. Paketli ürünler, işlenmiş gıdalar, şekerli ve asitli içecekler tüketen kişiler kilo vermekte bir hayli zorlanacaktır.
Nasıl yani yeşil çay soğuk içilir mi dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette içilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu içeceğin demlendikten sonra oda ısısına gelmesini bekleyebilirsiniz. Sonrasında ise minimum 3 saat buzdolabında soğutarak ferahlatıcı bir içecek haline getirebilirsiniz.
Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran özelliği bulunan bir bitki çayıdır. Metabolizmaya etkisi nedeniyle yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Mayasız bir içecek olan yeşil çayı yemeklerin sonunda tüketebilirsiniz. 5 fincan yeşil çay 70-80 kalorinin yakılmasını sağlar.
1 Fincan (Normal) Demleme Yeşil Çay 0,00 kaloridir. Demleme Yeşil Çay içeriğinde 0,00 Karbonhidrat(g), 0,15 Protein(g), 0,00 yağ(g), 1,50 Sodyum(mg), 25,50 potasyum(mg), 12,00 Kalsiyum(mg), 0,03 ve Demir barındırır.
buzlu yeşil çay tarifi
Diyetisyenlerin yağ yakmak isteyen kişiler için önerdiği yeşil çay, saf ve şekersiz hali ile içildiği zaman 0 kalori içerir. Vücuttaki yabancı maddelerin dışarı atılmasını sağlayan yeşil çay, içerisindeki yoğun kafein ile yağ yakımını destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri