Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır.
(2) (Değişik:RG-12/2/2020-31037)(1) Tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanımlar hariç olmak üzere, yetkili servis istasyonları, garanti süresi içerisinde tüketicilerden nakliye, posta, kargo veya servis elemanlarının ulaşım gideri gibi herhangi bir ücret talep edemez.
Alınan belli ürünlerin mutlaka yetkili servis tarafından açılıp kurulması gerektiği özellikle belirtilir. Bu da ücretsiz verilen bir hizmet.
Garanti kapsamındaki bir cihaz, aynı arızayı iki kez ya da farklı arızaları dört kez peş peşe tekrarlarsa, üretici firma o ürünü ücretsiz değiştirmek zorunda.
Onarılmak üzere yetkili servis istasyonuna gönderilen bir malın azami tamir süresi ne kadardır? Azami tamir süresi otomobiller ve kamyonetler için 45 iş günü, diǧer tüm mallar için ise 20 iş günüdür.
İlgili 29 soru bulundu
Malın tamir süresi en çok 30 işgünüdür. Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi durumunda, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
YEtkili servis tarafından ürün azami tamir süresi içerisinde teslim edilmezse tüketici bu ürünü teslim almaktan kaçınarak kanunda belirtilen diğer seçimlik haklarını kullanabilecektir.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, yeni bir karar ile garantisi biten ürünlerde de değişim yapılabileceğini belirtti. Artık ayıplı ürünlerin garantisi bitmiş olsa da bu ürünler yenisiyle değiştirilebilecek.
Başka bir anlatımla, arızanın giderilmesi için gerekli olan bir yedek parçanın temin edilememesi gibi sebeplerle tüketicinin 45 günlük süreden daha fazla bekletilmesi mümkün değildir. 45 iş günü dolduktan sonra tüketici diğer (bedel iadesi, bedel indirimi veya ayıpsız misli ile değişim) haklarını kullanabilir.
Cihaz garanti süresi dolduktan sonra ağır ayıptan dolayı kullanılamaz hale gelmiş ve zamanaşımı süresi geçmiş olsa bile tüketici, haklarını kullanabilir. Ayıplı malın tanımı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun madde 8/1'de yapılmıştır.
Yetkili servislerimizlerden ürünün kullanım ömrü boyunca ücretli hizmet alabilirsiniz.
Veliler de bu ücreti nasıl geri alabileceğine dair araştırma yapmaya başladı. Okul servis ücretlerini geri almak ise çok kolay. E-Devlet üzerinden yapabileceğiniz başvuru ile servis ücretlerinin tarafınıza iade edilmesini isteyebilirsiniz.
Özel serviste bakım garantiyi bozar mı? Her özel serviste değil sadece TS12047 ve TS13168 belgelerine sahip olan özel servislerde bakım yaptırmanız durumunda aracın garantisi bozulmamış olur.
6502 sayılı tüketici kanunu gereği belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha önce servis hizmeti almış ya da 3+1 ek garanti kaydı yaptırdıysanız ve doğru belgeler yüklendi ise, bu belgeleri saklıyoruz. Bunun dışında ürün üzerindeki üretim tarihi de, size hizmet verilebilmesi için kullanılabilir.
Buna göre, yetkili servis tarafından ithalatçı ve yetkili satıcı olan firmanız adına teslim veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde fatura düzenlenmesi gerekmektedir.
Bir malın arızalanması durumunda, garanti kapsamında tamirde olduğu süre garanti süresine eklenir. Tüketicinin garanti ile ilgili hakları nelerdir? Tüketici arızalanan ürünü için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan seçimlik haklarından birini kullanabilir.
KVK ® 20 iş günü içinde dönüş olmazsa firmanın yeni cihaz göndereceğini söylüyor firma mahkemeye başvurmanız gerekiyor diyor. 1 haftalık telefonun arızalanması ayrı sorun, basit bir telefon arızası halledilemedi ve yasal haklarınızı kullanabilirsiniz diye cevap veriliyor.
İkame araç hizmeti, sigorta poliçesine sahip olan sürücünün aracının servisteki bakım ve onarım süresinin uzaması halinde verilir. İkame araç hizmetinin sağlanması için temel koşul, aracın kullanılamayacak şekilde hasar alması ve sürüş güvenliğinin bozulmasıdır.
Yeni bir otomobil satın aldığınızda üretici firma, satın aldığınız markaya göre değişkenlik gösteren sürelerde ortaya çıkabilecek ve üretim hatalarından kaynakladığı tespit edilen arızaların giderilmesini, parça değişimlerinin gerçekleştirilmesini ve bunlara bağlı işçiliklerin karşılanmasını “Garanti” eder.
Evet, satın alınan malın ayıplı çıkması durumunda malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde tüketicilerin, bedel iadesi, malın ayıpsız misliyle değişimi, ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarımı isteme hakları vardır. Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir.
Akıllı telefon piyasasında yer alan tüm telefon üreticileri ürettikleri tüm cihazlar için belirli bir süre garanti vermektedir. Telefon garanti süresi dolduktan sonra ise cihazlar servis için kapsam dışı kalmaktadır.
Hangi malların garanti belgesiyle satılmak zorunda olduğu da, Garanti Belgesi Yönetmeliği'nde belirlenmiştir. Bu belgenin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcıya aittir. Üretici ve ithalatçı belirli mallar için garanti veren olarak sorumludur.
Vatandaşların kullanımına açılan www.servis.gov.tr adresli internet sitesinin “yetkili servis sorgulama” bölümünde üretici/ithalatçı veya marka bilgileri girilerek ürün bazında servis araması yapılabilmekte, servisler illere ve ilçelere göre aranabilmektedir.
Yetkili servislerce yapılan hizmetler garanti kapsamındadır. Eğitimli ve alanında uzman teknik ekip tarafından cihazda var olan arızalar giderilmekte, bu sebeple can ve mal güvenliği de tehlikeye atılmamaktadır.
Bu değiştirilen diğer malın garanti süresi ne kadardır? Garanti Belgesi Yönetmeliğinin “Değiştirilen malın garanti süresi” başlıklı 10 uncu maddesinde “ Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.” hükmü yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri