Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
1 su bardağı içme suyuna 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve tuzun suda erimesini sağlayın. Tuz eridikten sonra birkaç yudum suyu ağız içine alın. Dairesel hareketler ile bu suyu ağız içinde döndürün ve tüm dişlerinizin suya temas etmesini sağlayın. Birkaç defa kirli suyu tükürüp yenileyin.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Tuz ve su ile gargara: En yaygın olarak bilinen ve yapımı kolay olan gargaradır. Yapılışı: Ilık suya 2 çay kaşığı tuzu ekleyin ve çözününceye kadar karıştırın. Oluşan karışımı gargara yapın. Tarçın ve karanfil ile gargara: Ağızdaki bakterileri temizler ve ağızda hoş bir koku bırakır.
İlgili 18 soru bulundu
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
3. Ağız Gargarası Kullanımı Antiseptik özelliklere sahip ağız gargaralarını düzenli olarak kullanmak, bakteri oluşumunu azaltmaya ve diş eti iltihabını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Klorheksidin glukonat içeren gargara daha düşük renk değişimine neden olmuştur. Hidrojen peroksit içerikli beyazlatma ajanı en yüksek renk açıcı etkiye sahiptir. Bununla birlikte, polisaj patı uygulaması gargara kullanımı sonrası oluşacak diş renklenmelerinde renk açıcı kolay bir yöntem olarak tavsiye edilebilir.
Tuzlu su, bazı bakterileri öldürebilir; ancak hepsini tümüyle yok etmez. Ayrıca tuz çözeltileri, bakterilerin; diş etlerinin, dişlerin ve boğazın yüzeyine yaklaşmasına yardımcı olur ve tuzlu su gargaraları ile tükürme sonucu ağızdan kolayca atılabilir.
Tuzlu ve karbonatlı gargara yapın
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Tuzlu su, burunda ve solunum yollarında biriken mukusun atılmasına yardımcı olur ve kişiyi rahatlatır. Tuzlu su ayrıca iltihabı ve tıkanıklığı azaltarak boğazı rahatlatır.
Diş aralarında, iç yanaklarda, dil üzerinde, damaklarda kalan ve diş fırçasının ulaşmasının çok zor olduğu yerlerde oluşan plakların atılmasını sağlayan ağız bakım suyu gargaralar içeriğinde yer alan antiseptik ile bakterilerin ölmesini ve temiz bir nefes tazeliğini yaşamanızı sağlar.
Hazırlanan sirkeli su yutmadan boğazları temizlemek üzere gargara yapılır ve tükürülür. Bu gargara boğazlardaki enfeksiyonun anında temizlenmesine yardımcı olur. Günde 2-3 defa uygulanması halinde birkaç gün gibi kısa sürede boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük kısa sürede geçer.
Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır. Ağız gargarasını yanlışlıkla yutarsak bunun bir sakıncası yoktur.
Diş fırçasının ulaşamadığı alanların temizliğini sağlamak için ip ve ara yüz fırçası kullanılıyor olsa bile bakterilerin oluşumunu engellemek ve uzun süreli ağız sağlığını korumak için ağız bakım suyunun önemi büyüktür. Gargara yapmanın temelinde nefesi rahatlatmak vardır.
Boğaz iltihabı için tuzlu su ile gargara yapın
Tuzlu su ile gargara yapmak, birçok iltihap ve enfeksiyonun iyileşmesinde etkili olduğu gibi boğaz iltihabının iyileşmesinde de adeta ilaç rolü üstlenir.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Oluşan bu şişlik, en fazla 5 gün sürmelidir. Diş şişmesi yaşandığı takdirde yapılması gereken en etkili çözüm dişleri düzenli ve sık sık fırçalamaktır. Ayrıca her diş fırçalama işleminin ardından, iltihap tamamen geçene kadar uygulanacak olan ağız gargarası, diş eti şişmesini oldukça rahatlatacaktır.
Evet, tuzlu su veya antiseptik bir gargara boğaz ağrısını hafifletebilir. Bu, boğazdaki mikropları öldürmeye ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir.
Tuzlu su ile gargara: Az tuzla hazırlanmış tuzlu su solüsyonu ile gargara yapmak şikayetlerin azaltılmasında faydalı olabilir. Boğazın tahriş edilmesinin önlenmesi: Sigara dumanı gibi boğaz dokularını tahriş edecek etkenlerden uzak durulmalıdır.
Tuzlu su gargarası, boğazdaki bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olur ve boğazdaki ağrıyı hafifletir. Tuzu suya ekleyin ve karıştırın. Gargara yapın ve sonra tükürün. Elma sirkesi, antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz ağrısına iyi gelir.
1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı tuz dökün ve karıştırın. Bu karışımı ile saatte bir, 30 saniyeliğine gargara yapın. Saatte bir sıcak tuzlu su ile gargara ödemi azaltmaya yardımcı olur ve boğaz rahatsızlığını hafifletebilir.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri