Levotroksin içeren ilaçların GAVISCON® ile birlikte alındığında emilimi bozulduğundan, iki ilacın en az 4 saat ara verilerek alınması gerekmektedir.
Gaviscon şurup kullanım dozu
Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için: Önerilen doz günde 4 defa olmak üzere yemeklerden sonra ve yatarken 10-20 ml'dir (2-4 ölçek).
Tabletler iyice çiğnenmelidir. Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için dozaj; yemeklerden sonra ve yatarken 2-4 tablet (Günde toplam 8 ila 16 tablet).
Hemen uyumak
Bu hem kilo almanın en önemli sebebi hem de sağlık açısından da zararlıdır. Dolu bir mideyle yatağa girmek, mide ekşimesine neden olur. Ayrıca inme riskini de arttırdığı yönünde çalışmalar vardır. Uzmanlar, yemek yedikten en az 2 saat sonra yatmayı öneriyorlar.
bu ilacı kullanırken en çok görülen yan etkiler ishal ve kabızlıktır. gaviscon'un düşük dozlarda kullanımı ishal ve kabızlık gibi yan etkilerin hafif olarak görülmesine neden olur.
İlgili 27 soru bulundu
GAVISCON ADVANCE, reflü özofajite bağlı belirtilere sahip hasalarda veya gebelik sırasında ya da yemeği takiben oluşan mide yanması, asit regürjitasyonu ve hazımsızlık (reflüye bağlı) gibi gastroözofageal reflüye bağlı belirtilerin tedavisinde kullanılır.
GAVISCON DOUBLE ACTION'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması
Yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.
mide gazını anında kesen alkol alınan günlerde mide bulantısına çare olan ilaçtır. etkisini anında gösterir, yoğun şurup yemek borunuzdan aşağı inerken her dokunduğu yerdeki yanmayı keser.
Gereğinden uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır. Diğer antasitlerde olduğu gibi, antasit-aljinat kombinasyonu olan GAVISCON DOUBLE ACTION'ın kullanımı altta yatan daha ciddi tıbbi durumları maskeleyebilir. Gastrik asit seviyesi çok düşük olan hastalarda etkililiğin düşmesi olasılığı bulunmaktadır.
Ancak yemek yedikten hemen sonra uyumak midede bulunan besinlerin yemek borusuna kaçışına sebep olabilir bu da oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu Reflü olarak adlandırılır. Genel olarak yemekten sonra uyunacaksa en az 2 saat beklenmelidir.
Simetidine, Ranitidin, Famodin gibi H 2 reseptör antagonisti denilen ilaçların yanısıra günümüzde Omeprazol, Lansoprazol, Nexium gibi proton pomba inhibitörü denilen ilaçlar kullanılmaktadır. Özellikle PPI (proton pompa inhibitörleri) kullanıldığında sorunların büyük bir kısmının ortadan kalktığı gözlenir.
Söz konusu ilaçlar, içerdiği nitrozaminlerin kanserojen olması ve izin verilen limitin üzerinde bulundurulması nedeniyle piyasadan çekiliyor.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
GASVĠN, ağızdan alınarak kullanılır. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. GASVĠN, yetiĢkinler ve 12 yaĢından büyük çocuklarda günde en fazla dört defa olmak üzere yemeklerden sonra ve yatarken 10-20 ml (2-4 tatlı kaĢığı) kullanılır.
hamilelerin bile kullanmasında sakınca olmayan, mide yanmasına ve fazla aside birebir gelen ilaç.
Ağrı kesiciler: Ağrı kesiciler, mide ağrısını hafifletmek için etkili olabilir. Bu ilaçlar arasında paracetamol ve ibuprofen sayılabilir. Antasidler: Antasidler, mide asidini azaltarak mide ağrısını hafifletir.
Mide üşütmesi belirtileri olarak şunları sayabiliriz: Karın ağrısı Karında kramplar. Mide yanması
Günde en fazla dört defa olmak üzere yemeklerden sonra ve yatmadan önce 10-20 ml (2-4 tatlı kaşığı). Uygulama şekli: Oral yolla kullanıma yöneliktir.
Tüp mide ameliyatı sonrası oluşabilen ağız kokusu için, dişlerin düzenli fırçalanması, mide koruyucu ilacın düzenli olarak her sabah alınması, akşam yatarken Gaviscon şurup 1 ölçek alınması faydalı olabilir. Tüp mide ameliyatı sonrası dişlerin yanında dilin de fırçalanması kokuyu en aza indirecektir.
Tabletler iyice çiğnenmelidir. Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için dozaj; yemeklerden sonra ve yatarken 2-4 tablet (Günde toplam 8 ila 16 tablet). Uygulama yolu ve metodu: Tabletler iyice çiğnenmelidir.
Reflü şikayetlerinde yastığı yükseltmek yerini yatağın başını 30- 45 cm yükseltmek daha uygundur. Yemek sonrası karın basıncını arttıran hareketler yapılmamalıdır. Eğilme ve doğrulmaya neden olacak fiziksel hareketler için bir müddet beklenilmelidir. Beli sıkan giyecekler giyilmemelidir.
Az miktarda sık ve düzenli yemek yiyin. Yiyecekleri yavaş yiyip, iyi çiğneyin. Yemek borusunu irite eden maddelerden kaçının. Alkol, kola, gazoz gibi asitli içecekler, konserve meyve suları, içmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri