Bu bakımlar sırasıyla şu şekildedir: Gaz ayarının her 1.000 kilometrede bir yapılması Hava filtresi temizliğinin her 3.000 kilometrede bir kontrol edilmesi. 10.000 kilometrede bir ise LPG valf filtresi temizliği yapılması
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir.
Lpg filtresi her 10.000 km de bir değişmesi gerekir. Lpg sisteminiz yeniyse lpg filtre bakımınızı 10.000 km de bir yapabilirsiniz. Fakat sistem eskidikçe lpg tankında oluşacak tortu ve yabancı maddeler lpg filtresinin ömrünü kısaltacaktır.
LPG'li Araç 100 km'de Kaç Litre Gaz Yakar? Genel olarak, LPG ile çalışan bir araç 100 km yol yaptığında yaklaşık 5-8 litre LPG tüketebilir. Bu rakam, aracın modeline, sürüş tarzına ve diğer faktörlere göre değişebilir.
10000 kilometre de ise LPG valf filtresi temizliği yapılmalıdır. Her 5 bakımda bir kere de LPG beyin parçalarının orijinal yedek parçalar ile değişimi yapılmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Araç motorunda büyük bir işlem ( supap değişimi-komple motor vs)yapılmadığı ve LPG sistemine herhangi bir müdahale olmadığı sürece bozulmaz. Mevcut LPG Ekipmanları sağlam ve stabil kaldığı müddetçe de yeniden ayar yapmaya gerek yoktur. Periyodik Filtre değişimi, aracın periyodik bakımı gibi işlemlerde ayar bozulmaz.
Dizel, benzinli ve LPG'li araçların rutin yağ değişim aralığı farklı olmakla birlikte 5000-15.000 km'de bir yağ değişimi yapılması önerilir.
Günde ortalama 20 kilometre yol yapan 1.6 litre atmosferik lpg'li bir aracın ortalama lpg yakıt tüketimi 10 litre/100KM'dir.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Hortumlarını 5 YIL yada 60.000 KM'de bir değiştirmeyi. ihmal etmeyiniz. 🔧 TÜM OTOGAZ MARKALARI için.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
LPG Ayarı Kötü İse;
Yakıt tüketimi fazla olur. Tekleme olabilir. Boğulma olabilir. Silkeleme olabilir.
Bu ayar bilgisayar üzerinde aracın devir bandına göre yapılıyor. LPG ayarının düzenli bir şekilde yapılması ve kontrolünün sağlanması, yakıtı daha verimli kullanmanıza yardımcı olur. Bu yüzden düzenli olarak LPG ayarı kontrolü yaptırmanız faydalı olacaktır.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var. 42 lt gazla 1.2 78 hp aracımla s.dışı 600 km yol gidiyorum.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
300/27 = 11,111 km gider. Şehir iciyse 27 litre lpg ile 300km normal. Ortalama bir LPG'li otomobil şehiriçi trafiğinde bu kadar yakar.
3-2-1 geçişi çok hızlı oluyor. yani 250 km civarında kırmızıya geçiyor. daha sonrada kırmızıda yaklaşık 100 km daha gidebiliyorum. 10lt/100 km kaba hesap daha sağlıklı. yani 350-360 km götürüyor.
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
Kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yakıt tüketimi, %10 ila %20 oranında artış gösteriyor.
LPG'li araçlar için önerilen motor yağı, viskozite derecesi 0W-20 veya 5W-30'dur.
Benzin ya da LPG ile dizel tüm araçlar için 15 40 motor yağı kullanım imkanı tanımaktadır.
Saglikli motor lpg de yag eksiltmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri