Ytong Alçı – El İç mekanlarda gazbeton, tuğla, beton, brüt beton, bims ve diğer mineral esaslı duvar ve tavan yüzeyler için elle uygulanabilen sıva alçısı.
Gaz Beton uygulaması
Bunlar yüksek buhar geçirgenliğine sahip hassas yapı elemanlarıdır. Gaz beton ile örülen duvarlarda daha ince sıva uygulaması yapılabilir. Hassas duvar işi ayrıca sıva kaplaması için ince katmanlı sıvaların kullanılabilmesini sağlar. Bu sıvaların kalınlığı iç mekanlarda yaklaşık olarak 6 mm'dir.
Ytong üzerine sıva yapılmadan, sadece seramik veya fayans yapıştırıcısı sürülerek uygulanabilir.
Ytong duvarlar düzgün yüzeyli olduğundan, üzerine sıva yapılmadan, sadece seramik yapıştırıcısı kullanılarak seramik uygulaması yapılabilir.
Akrilik emülsiyon esaslı, yüksek UV dayanımına sahip, son kat dış cephe boyasıdır. Her türlü beton, ytong, briket, eternit gibi yapı elemanlarının dış yüzeylerinde dekoratif amaçlı olarak güvenle kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
Gaz beton üstüne kara sıva tutar mı? Gaz beton duvarların üzerine kara sıva uygulaması yapılabilir. Kara sıva uygulamasında, diğer tüm duvar malzemelerindeki uygulama kuralları Gaz beton için de geçerlidir.
Yaklaşık 30 yıllık sınırlı bir ömrü var.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Çimento esaslı, pratik gazbeton örgü harcıdır. Su emmesi yüksek olan gazbeton, tuğla, gibi yapı elemanlarının örülmesinde kullanılır. Yüksek yapışma mukavemetine sahiptir.
Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle yüksek ısı yalıtımı sağlayan YTONG ürünleri, hafif, sağlam, kolay işlenen, yanmaz bir yapı malzemesidir. Kuvarsit, çimento, kireç ve su gibi doğal hammaddelerden üretilen YTONG ürünleri, çevre ve insan dostudur.
Ytong - Multipor Cephe Sistemi mineral esaslıdır, küf, nem ve yoğuşmaya neden olmaz.
YTONG literatürde “gazbeton” olarak bilinir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle yüksek ısı yalıtımı sağlayan hafif, kolay işlenen, yanmaz bir yapı malzemesidir.
bence saglıklı olmaz.Ytong sert bir malzeme degil.Üstüne düzgün 2 kat sıva atarsanız idare eder ama şöyle bir Tavsiyede bulunayım.İçi Taşyünü dolu Tuglalarla Duvar örerseniz izolasyonda yapmış olursunuz yada 2 sıra arası mantolama malzemesi koyun tam olsun.
Gazbeton taşıyıcı düşey duvarlar çift sıra çelik hasır donatılı olarak, Maksimum 300 cm yükseklikte, 60 cm eninde ve 15,17.5,20,22.5,25 cm kalınlıklarda üretilirler (Şekil 1).
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Beyaz çimento esaslı, kimyasal katkılarla güçlendirilmiş, son kat kaplama için düzgün yüzey veren, ince agregalı kolay uygulanabilen hazır sıvadır.
Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Gazbeton Tutkalı, Gazbeton blokların birbirine bağlanmasında örgü harcı olarak kullanılmaktadır. Tüketim miktarı yaklaşık olarak 15 kg/m3 olarak hesaplanmaktadır. Piyasaya 25 kg'lık torbalar halinde sunulmaktadır.
2-3 kg/m2 ( Fenix gaz beton harcının 3mm kalınlığında 1 m2 lik yüzeye uygulanması durumundaki sarfiyatıdır. Duvar alanına göre tespit edilecek sarfiyat tuğla ebatları dikkate alınarak hesaplanmalıdır.) Sipariş için iletişime geçiniz.
Kovanın içine biraz su ilave etmeniz gerekmektedir. Üzerine kalekim harcını ekleyin ve ardından bir mala ya da karıştırma makinesiyle karıştırmalısınız. Kıvamı oluşana kadar iyice karıştırın ardından üzerine tekrar kalekim çimento ekleyin. İhtiyaca göre su ilave edebilirsiniz.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Isı yalıtım levhaları için geliştirilmiş çimento esaslı sıva harcıdır.
1963 yılında kurulan Türk Ytong Sanayi A.Ş. Türkiye'nin ilk gazbeton üreticisidir. Türkiye'de Ytong üretimi 1965 yılında İstanbul-Pendik'teki fabrikada başladı.
Tamamen insan sağlığına ve çevreye dost bir üründür. Üretim süreçlerinde tarıma elverişli toprak gibi değerli malzemeleri tüketmediği için çevre üzerinde de olumsuz bir etki oluşturmayan gazbeton, hiçbir tehlikeli atık oluşturmamaktadır.
Yapı malzemeleri birim ağırlıklarına bağlı olarak farklı özellikler gösterirler; • 100 kg/m³ birim ağırlığa kadar olan malzemeler yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip olmalarına karşın taşıma güçleri yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri