Ancak gebelikte lazer uygulamaları ile ilgili bilimsel çalışmalar yeterli değildir. Bu nedenle hamilelik sırasında kendinizi/bebeği riske atmamanız ve ağda, jilet gibi geleneksel temizleme yöntemlerini kullanmanız önerilir. Hamile kadınların hamilelik döneminde tercih ettiği temizlik yöntemlerinden biri de jilettir.
Hamileler için en güvenli tüy alma yöntemlerinin jilet ve ağda olduğu konusunda uzmanlar hemfikir. Ağrı ve acıya bağlı olarak ağdadan da vazgeçilebilir ve özellikle genital bölge için ağda önerilmez ancak kişinin kendi tercihine bağlıdır. Jilet kullanırken de her zaman olduğu gibi hijyene büyük önem verilmelidir.
İstenmeyen tüyleri almak için gebelikte ağda kullanmanın bir sakıncası yoktur. Yüz ve göğüs bölgelerindeki tüylere hamilelikte ağda yapmak için Veet yüz ağda bantlarını, vücut tüyleri içinse bölgelere özel üretilen Veet sir ağda bantları kullanılabilir.
Gebelik sırasında tüylenmeden rahatsız olan anne adaylarının tercih etmesi gereken yöntem jilet, epilatör ya da ağda yöntemi olmalıdır. Bahsedilen şekillerde, anne karnında gelişmekte olan bebek açısından herhangi bir problem oluşturmaz. Ancak tüy dökücü kremler, bu konuda tercih edilmemelidir.
- Sezaryen doğum öncesinde, anne adayları gece yarısından itibaren hiçbir şey yiyip içmemelidir. - Bir hafta öncesinden genital bölge tüyleri alınmamalıdır. Çünkü bu işlem enfeksiyon riskini artırır.
İlgili 15 soru bulundu
Evdeki hazırlık. Sezaryen ameliyattan 1 hafta önce karın ve pubik (genital) bölgenin tıraş ya da ağda gibi yöntemlerle temizlenmesi önerilmektedir.
Yalnızca anne ve baba adaylarının tercihleri doğrultusunda 38. hafta sonrasında doktor ve anne – baba adayının kararlaştırdığı bir günde doğum gerçekleştirilmektedir. Burada sezaryen doğumun seçilmesinin nedeni anne adayının normal doğumdan korkmasıdır.
Gebelikte hormon değişikliğine bağlı olarak karın, bacak, meme ucu ve diğer bölgelerde tüylenmede artış olur. Bu tüylenmelerden tıraşla kurtulmanın herhangi bir sakıncası olmaz.
Bu nedenle hamilelik sırasında kendinizi/bebeği riske atmamanız ve ağda, jilet gibi geleneksel temizleme yöntemlerini kullanmanız önerilir. Hamile kadınların hamilelik döneminde tercih ettiği temizlik yöntemlerinden biri de jilettir.
Ya da hamileyken lazer epilasyon olmak isteyebilir. Kadınlar tarafından hamilelikte lazer konusunun mümkün olup olmadığı merak edilmektedir. Lazer epilasyonun bebeğe bir zararı yoktur.
- Tüy dökücü krem: Bu ürünler cildin derinlerine nüfuz eden aktif bileşenlere sahiptir ve cilt doğal olarak daha hassas olduğu için hamilelikte kullanılmaları önerilmez.
Tüylenmeler, genellikle hamileliğin ilk üç ayı boyunca çıkar ve 6 aydan sonra da dökülmeye başlar. Hamilelik döneminde başlayan bu sorun hormonlardan kaynaklandığı için çoğu kadında hamilelikten sonra kendiliğinden çözülür.
Hamilelik boyunca dökülmeyen saçlar, doğal olan dökülme evresini doğumdan sonra toplu olarak gerçekleştirip kendini yeniler.
Vajina temizliğini önden arkaya doğru yapmalısın. Aksi halde mikroplar genital bölgene bulaşabilir ve hastalıklara yol açabilir. Hamilelikte vajina tüy temizliğinde bölgenin nemli kalmaması da önemli bir detay. Genital bölgenin iyice kuruduğundan emin olmalısın.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Eldivenle tüy aldığınızda tüyler kıl kökleri ile beraber elinize gelecektir. Bu da zamanla kıl köklerinizin zayıflamasına ve tüylerinizin azalmasına sebebiyet verecektir.
Gebelikte tüylenme genellikle hamileliğin ilk trimester'inde başlıyor. İlk 3 ay boyunca tüylenme sorunu devam ediyor. Hormonların fazlaca aktif olduğu bu dönemde fazlalaşan tüylerin artışı, ikinci trimester'de yavaşlamaya ve 6. aydan sonra dökülmeye başlıyor.
Gebelik Döneminde iğneli epilasyon yaptırmak hamilelikten kaynaklı hormonal dengeniz normal olmadığı için normalden uzun sürebilir veya hassas vücuttan kaynaklı az da olsa acılı olabilir. Bu nedenle her ne kadar her hangi bir yan etkisi olmasa da doktorunuza danışmadan yaptırmamanızı öneririz.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Daha az kilo alırlar, daha az terlerler, daha az aş erirler ve daha az hormonel değişiklik yaşarlar. - Erkek bebeğe hamile kadınların uyku kalitesi, kız gebeliğine göre daha iyidir. Uyku sorunları pek yaşanmaz ve anne adayları daha çok, sol tarafına yatarak uyumayı tercih ederler.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Sezeryan sonrası karına neden bastırılır? Karna bastırmanın amacı rahmin toparlandığının anlaşılması içindir.
Sezaryen ameliyatında bebek anne karnından alınmadan önce ilk olarak bağırsaklar çıkartılır. Bebek alındıktan sonra bağırsaklar tekrar yerleştirilir.
Anneler emzirmeyi kısmi olarak bırakırlarsa da adet kanaması yaşayabilirler. Kısmi emziren ya da biberonla da besleme yapan anneler doğumdan 4-6 hafta sonra adet görebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri