Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Beslenme ve diyet uzmanları genelde gece yenen yemeklerin kilo aldırdığını söyler. Ancak bazı besinleri gece tüketmek, faydalarından daha fazla yararlanmanıza ve daha kolay bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Hafif ve sağlıklı atıştırmalıklarla gece tok bir şekilde uykuya geçiş sağlayabilirsiniz.
YOĞURT. Yoğurt uykuya geçişi hızlandıran besinlerden birisidir. Gece acıkmalarında sadece baharatlarla lezzetlendirilmiş yoğurt tüketebileceğiniz gibi dilerseniz salatalık eşliğinde de yoğurt tüketebilirsiniz. Bu atıştırmalık hem açlığınızı bastırır hem de ertesi gün yaşayacağınız pişmanlığı ortadan kaldırır.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Prensip olarak imkanı olan akşam yemeklerinin 18.00-19.00 arasında yenmesinde fayda var. Özel durumlar haricinde akşamları yeme içme işini 20.00'den önce tamamlamak şart. Uzmanların başka tavsiyeleri de var: Akşam öğünleri mümkün olduğu kadar hafifletilmeli.
Kabaca evet. insanın yemek yedikten sonra acıkması için beş-altı saatlik bir sindirim döneminin geçmesi gerekir. Bir-iki saat sonra acıkma hissi normal değildir.
Sıfır Kalorili Besinler meyve ve sebze grubuna ait değildir. Kereviz, soğan, lahana, kuşkonmaz, greyfurt, domates kabak, roka, brüksel lahanası, elma gibi birçok sıfır kalorili besin bulunmaktadır.
* Gece uzunsa bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi bir alternatif: Su oranı yüksek ve kalorisi düşük kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir. * Bitki çayları özellikle sıcak veya ılık içtiğinizde midenizde daha uzun süre kalarak tokluk hissinin artmasına yardımcı olur.
Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.
Saat kaçtan sonra yemek yenmemelidir? Ne kadar erken saatte son yemeği yersek o kadar iyi, uzmanlara göre bu saat aralığı akşam 7 ile 7:30 arası, en ideali.
Gece öğününde karbonhidrat kaynağı olarak hazırlanacak bir salata ve içerisine eklenecek mercimek vb. kurubaklagiller iyi karbonhidrat kaynağı olabilir. Ayrıca yulaf ve glisemik indeksi düşük ayva, elma gibi meyveler de tüketilebilir.
Gece açlıkları, gece boyunca veya uyku sırasında meydana gelen kan şekerindeki düşüşe bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum, vücutta açlık hormonu olarak bilinen ghrelin hormonunun salınımının artması ile tetiklenir.
Kilo almak isteyenlere genellikle yatmadan önce yemek yemesi tavsiye ediliyor. O yüzden bu durum kilo aldıran bir durumdur. Gece saatlerinde midenin yatıştığı zamanlarda yemek yemek her zaman fazla kilo alımına neden olacaktır.
Ülkemizdeki bazı bölgelerde gece yatmadan önce yenilen yemeğe “yat geber ekmeği” veya “uykuluk” denildiğini biliyoruz.
Dr Mosley yeme saatiyle ilgili şunları söylüyor: “Saat 8'e kadar yemeyi bırakın ve ondan sonra kalorili hiçbir şey yemeyin. Gece geç saatlere kadar peynir ya da bisküvi yemek cezbedici olabilir. Ve hatta peynirin yararlı olduğu söylense de gece geç saatlerde yüklenen oldukça fazla kalori olacağı açık.”
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri