Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Gece araması nerelerde yapılmaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Gece araması nerelerde yapılmaz?

Konutta, işyerinde veya diğer kapalı yerlerde gece vaktinde arama yapılamaz. Suçüstü veya gecikmesinde sakınca bulunan haller ile yakalanmış veya gözaltına alınmış olup da firar eden kişi veya tutuklu veya hükümlünün tekrar yakalanması amacıyla yapılan aramalarda, birinci fıkra hükmü uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arslanavukatlikburosu.com

Gece vakti adli arama yapılabilir mi?

Aramanın amacını tehlikeye sokan acil bir durum yoksa adlî arama gündüz yapılır. Konutta, işyerinde veya diğer kapalı yerlerde adlî arama gece yapılamaz. Ayrıca bu yerlerde kolluk âmirinin yazılı emriyle de arama yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: icisleri.gov.tr

Hangi hallerde gece arama yapılır?

CMK'nın 118. maddesinde konutta gece vakti arama yapılamayacağı, 119/1. maddesinde, “Hakim kararı üzerine veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının, Cumhuriyet savcısına ulaşılamadığı hallerde ise kolluk amirinin yazılı emri ile kolluk görevlileri arama yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Polis arama izni olmadan evi arayabilir mi?

Polis, kimi durumlarda ev sahibinin izni alınmadan arama yapılabiliyor. -Polis, kamu güvenliğine yönelik tehdidin giderilebilmesi için suç işlediği yönünde kuvvetli delil bulunan kişinin özgürlüğünü, gözaltına alma işlemlerinden önce hakim kararı olmaksızın geçici olarak kısıtlayabiliyor. Polise 'vur' yetkisi!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Gece başlayan arama gündüz devam eder mi?

Aramanın gündüz yapılmasıyla aramaya gündüz başlanması anlatılmaktadır. Bu halde gündüz başlanan aramanın geceye uzaması mümkündür. Ceza Muhakemesi Kanununun 118. maddesinde; “Konutta, işyerinde veya diğer kapalı yerlerde gece vaktinde arama yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Gece çalışmak hakkında ayet, hadis var mı? / Kerem Önder

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yakalama kararı nerelerde görülür?

Yakalama kararı, adli sicil kaydında görülemez. Çünkü, yakalama kararı yargılama neticesinde kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanmamaktadır. Yakalama kararı, GBT'de görülür. UYAP sistemine işlendiği için kişinin hakkında yakalama kararı olduğunu tüm adli ve kolluk birimleri tarafından görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Polis üzerini arayabilir mi?

Polis veya diğer kolluk görevlileri, tehlikenin veya suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla usûlüne göre verilmiş sulh ceza hâkiminin kararı veya bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde mülki âmirin vereceği yazılı emirle üst araması yapabilir (2559 sayılı PVSK m.9).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Jandarma Evi arayabilir mi?

Kanun maddesinde ev – konut arama kararı için hakim kararı olması gerektiği ancak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise Cumhuriyet savcısı izni ile arama kararı yapılabileceği belirtilmiştir. Uygulamada genellikle gecikmesinde sakınca bulunan hal olduğu belirtilip c.savcısı izni ile arama yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Polis kafasına göre arama yapabilir mi?

Polis, durdurduğu kişinin üzerinde veya aracında kaba üst araması yapmaya yetkilidir. Ancak kaba üst aramasının yapılabilmesi için poliste, suça konu bir eşya veya tehlike oluşturan bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli bir şüphenin oluşması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atayhd.com

Jandarma arama yapabilir mi?

2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda “genel arama” kavramı bulunmayıp, sadece “önleme araması” vardır. Uygulamada polis veya jandarmanın, Kanunda öngörülen usule uygun olmayan ve elde edilen delillerin hukuka aykırı sayılmasına yol açan işlemleri gerçekleştirdiği görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Konutta gece arama yapılır mı?

Her arama kararı, aksine bir hüküm içermiyorsa sadece bir kez arama yapma yetkisi verir. Aramanın amacını tehlikeye sokan acil bir durum yoksa, adlî arama gündüz yapılır. Konutta, işyerinde veya diğer kapalı yerlerde adlî arama gece yapılamaz. Ayrıca bu yerlerde kolluk âmirinin yazılı emriyle de arama yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kimler gece çalışması yapamaz?

Madde 5 — 4857 sayılı İş Kanununun 69 uncu maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan gece dönemine denk düşen 20.00-06.00 saatleri arasındaki işçi postalarında, 18 yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçilerin çalıştırılmaları yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Arama iznini kim verir?

Arama kararı hakim tarafından, arama emri Cumhuriyet Savcısı veya Kolluk Amiri tarafından verilir. İstisna: Konutta, işyerinde ve kamuya açık olmayan kapalı alanlarda sadece Hakim Kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet Savcısı'nın yazılı emri ile yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

Arama kararı yoksa ne olur?

Kanuna uygun bir şekilde “adli arama kararı” alınmadan elde edilen uyuşturucu madde, ikrar bulunsa bile hukuka aykırı yöntemle elde edildiğinden hükme esas alınamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Savcı arama kararı verebilir mi?

Kanunun “Arama kararı” başlıklı 119. maddesinin ilk fıkrasına göre; “Hakim kararı üzerine veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının, Cumhuriyet savcısına ulaşılamadığı hallerde ise kolluk amirinin yazılı emri ile kolluk görevlileri arama yapabilirler”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Arama kararı kaç gün sürer?

Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar” hükümlerini amirdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Arama izni olmadan araç aranır mı?

PVSK m.4/A ve Adli ve Önleme Arama Yönetmeliği m.27 hükümleri ile kolluğa, "umma" derecesinde makul şüphe ile arama kararı veya emri olmaksızın kişi ve araçları durdurma ve kaba üst araması yapma yetkileri tanınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Polis istediği zaman arabayı arayabilir mi?

Polisin Araç Arama Yetkisi

Kolluk güçleri, durdurdukları kişilerin üzerinde veya araçlarında kaba üst araması ve aracın görünen yerlerine bakabilir. Ancak bu amaçla kişinin üzerinde ki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mizgindogan.av.tr

Polis durduk yere kimlik sorabilir mi?

“Kimliği bildirmeme” Kabahatler Kanunu (KK)'nun 40. maddesi hükmüyle bir kabahat olarak tanımlanmıştır. Polis, görevini yerine getirirken, kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, kişilere kimliğini sorabilir. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

Polis durduk yere araç araması yapabilir mi?

"Yönetmelikte hâkim kararı olmaksızın arama yapılmasına imkân tanınmaktadır. Anayasa'nın 20. maddesinin anılan hükmü açık olup gecikmesinde sakınca bulunan bir hâl olmaksızın usulüne uygun verilmiş hâkim kararı dışında başka bir merciin kararıyla arama yapılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t24.com.tr

Polisler torpidoyu arayabilir mi?

Polisin arama yetkisi

Kişinin aracının gözle görülen yerlerinde arama yapılabilir. Araçların görünmeyen yerlerinin ve torpido kısımlarının açılması istenemez ve arama yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Polis askerin üstünü arayabilir mi?

2. Olarak ta polis önleme arama yetkisine göre üst arama ve gbt sorgulama yapmak istemiş. bunun kanuni dayanağı adlı ve önleme arama yönetmeliğidir. Burada kolluk şüphe üzerine önleme araması yapmak istemiş. bahse konu yönetmelikte askeri şahsın üzeri aranmaz gbt si yapılamaz diye bir madde bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Polis polis olduğunu söylemek zorunda mı?

Polise Kimlik Sorma Hakkımız Var Mı? POLİS VAZİFE VE SALȂHİYET KANUNU 4/A maddesi bu konuyu düzenlemiştir. “Polis, görevini yerine getirirken, kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, kişilere kimliğini sorabilir. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Polisin vurma hakkı var mı?

Polisin şiddet kullanması yetkisi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Polisin resmini çekmek suç mu?

Danıştay 10. Dairesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polislerin görüntülerinin alınmasını yasaklayan genelgesine "dur" dedi. Karar oybirliğiyle alındı. Söz konusu genelgenin haberleşme ve basın hürriyetini kısıtladığı vurgulanarak, temel hak ve hürriyetlerin sadece kanunla sınırlandırılabileceği belirtildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT