Evet. Fakat alınmış olan derslerin başarıyla tamamlanmış olması gerektiğinden, dersten başarısız olunduğu takdirde tekrar alınması gereklidir. İlgili ders başarısız olunduğu için not dökümünden silinemez.
Centipat. 2. dönem kaldığın dersi 1. dönem veremezsin. Seneye aynı şekilde 2. dönem alttan alabilirsin.
Ders alma(Ders seçimi) durumunda olan bir öğrenci dönem içerisinde en fazla kaç ders alabilir? Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir.
Üstten ders almak isteyen öğrencilerin başarısız (alttan veya devamsızlıktan kalmış) dersinin olmaması ve GNO'sunun 3 ve üzeri olması gerekmektedir. Üstten ders almak isteyen öğrenciler sadece bir sınıf üstten ders seçebilirler (Örneğin 1. Sınıf öğrencisi 2. Sınıf derslerinden üstten ders alabilirken, 3 ve 4.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
İlgili 23 soru bulundu
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
(2) Yılsonu başarı puanı, mezuniyet puanının hesaplanmasında esas alınır. MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler. Sınıf tekrarı yapan ve genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında olan BAŞARISIZ öğrencilerden ilgili dönemde BB, BA, AA notu olanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir.
Bir önceki yılda devam zorunluluğu yerine getirilmesine rağmen başarısız olan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Üniversiteyi 3 yılda bitirmek aslında çok basit. Yapmanız gereken tek şey derslerinizde başarılı olmak. Eğer alttan dersiniz yoksa ve ortalamanız 4 üzerinden 2 ya da 3 üzerinden 1.5 ise üstten ders alabilirsiniz. Üstten ders aldığınız zaman üniversiteyi erken bitirme ihtimaliniz oluşuyor.
5. ÜSTTEN DERS ALABİLİR MİYİM? Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplamının 30 ve üzerinde olması durumunda; akademik ortalaması 2.00'ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi, 2.00-2.49 arası olanlar en fazla 36 kredi, 2.50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.
Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri