Omuz ve sırt ağrıları için Fizik Tedavi bölümünün yanı sıra Dahiliye bölümlerdi yardımcı olmaktadır. Hastalığı belirlenme sürecinden sonra, farklı departmanlara ilgili doktorun yönlendirme yetkisi bulunmaktadır.
Eklemlerde kireçlenme, dolaşımda bozukluk, boyun fıtığı, yumuşak doku hasarı, omuz eklemi sorunları ve sinir sıkışması ve iltihap oluşumu sol omuz ağrısının yaygın nedenleridir. Bununla birlikte sol omuzda aniden hissedilen ağrı bazen kalp krizi belirtisi de olabilmektedir.
Fiziksel bir problem olması ile beraber omuz ve sırt ağrıları söz konusu olduğunda Fizik Tedavi bölümü buna bakar. Karşılıklı yönlendirme ile birlikte ortopedi bölümü üzerinden de gerekli tedavi yöntemleri ele alınır.
Bunun için hastanelerin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (fizik tedavi) bölümüne/doktoruna başvurmanız gerekir.
Bu ağrılar evde de tedavi edilebilir. Ancak bu ağrılar evde tedavi yöntemi ile geçmezse mutlaka bir doktora görünmek gerekmektedir. Omuz ağrıları için Fizik Tıp ve Rehabilitasyon bölümlerine gitmek gerekmektedir. Bu bölümde uygulanan tedaviler neticesinde omuz ağrılarının büyük bir bölümü yok olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Omuz sorunlarında omuzda oluşan ağrı ile birlikte; kol, dirsek, boyun ve sırt gibi diğer bölgelerde de ağrı hissedilebilir.
Bu konuda karara varmak ve hastalığı öğrenmek için ise doktora başvurmak gerekir. Kol ağrısı için fizik tedavi, ortopedi ve nöroloji polikliniğine gitmek gerekir.
Eğer omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığı ani bir travma sonrasında ortaya çıktıysa acil olarak hekime başvurulmalıdır.
Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır. Ayrıca kompres uygulamaları kas yaralanmalarında da oldukça iyi sonuçlar vermektedir.
Omuz MR çekimi ile hem omuz hem de çevre bölgedeki kas, doku, kemik incelemeleri yapılır. Görüntüler uzman hekim tarafından detaylı olarak incelenir. Omuz MR çekimi yaklaşık on dakika süren bir işlemdir. Hastalar, çekim süresince ağrı hissetmez, herhangi bir yan etkiyle karşılaşmaz.
Kürek Kemiği ağrısı için Ortopedi ve Travmatoloji doktoruna gidilmelidir. Ağrının tanısı ve teşhisinden sonra, Fizik Tedavi doktoruna yönlendirilebilir.
Hem omuz ağrısının hem de kol uyuşmasının nedeni aynı olabileceği gibi birbirinden bağımsız birçok farklı nedeni vardır. Fakat bu rahatsızlık üst omurgadaki bir problem olduğu için ortopedi ve nöroloji bölümlerine başvurulmalıdır. Fizik tedavi merkezlerine de başvurarak sorun çözülebilir.
Omuz ağrısının özellikleri, sorunun nedenine bağlı olarak farklılık gösterir ve ağrı farklı biçimlerde hissedilir. Omzunuz sürekli ağrıyabilir veya sadece hareket ettirdiğinizde ağrıyabilir, yani ağrı geçici veya sürekli olabilir, bu durumda tıbbi teşhis konulması ve tedavi edilmesi gerekir.
En çok görülen omuz ağrısı nedeni sıkışma sendromudur. Sıkışma sendromu, kolumuzu kaldırmamızı sağlayan kasların tendonlarının ve bu bölgedeki kesenin omuzu oluşturan kemik yapılar arasında sıkışması sonucunda görülür.
Sıklıkla kas zorlanması ve yanlış hareketler sonrası oluşan omuz ağrıları, kısa sürede kendiliğinden iyileşir. Travmaya bağlı omuz yaralanmalarında ise acil müdahale gerekebilir.
Omuz ağrıları için şu tedavi yöntemleri kullanılabilir
İlaç tedavisi: Ağrı kesiciler,NSAI (enflamasyon giderici romatizmal ilaçlar), kas gevşeticiler .
Omuz sağlığınız için D vitamini alımını ihmal etmeyin
Omuzlarda meydana gelen bu yırtıkların önüne geçmek adına günde 15-20 dakika güneşlenmek gerekir. Omuz tendon yırtıkları boyun ağrıları ile karıştırılabilmektedir.
Yanlış uyku pozisyonları omurgayı nasıl etkiliyor? Omuz, bel ve boyun bölgelerinde ağrı şikayeti olan bireyler için ise yüzüstü uyku pozisyonu önerilmemektedir. Bel fıtığı olanlar için en iyi uyku pozisyonunun, yan yatış pozisyonu olduğu saptanmıştır. Yan yatış pozisyonunda bacaklar arasına yastık yerleştirilmelidir.
Sağ Omuz Ağrısı ile Belirti Verebilen İç Organ Sorunları
Safra taşı, safra kesesi iltihabı, karaciğer hastalıkları, kadınlarda yumurtalık kistinin patlaması, zatürre (akciğer enfeksiyonu) sağ omuz ağrısı yapabilir. Omuz ağrısı ile beraber karın ya da göğüs ağrısı olması yansıyan ağrı ihtimalini akla getirir.
Yapışkan kapsülit ya da adezif kapsülit olarak da bilinen donuk omuz, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile karakterize bir durumdur. Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir.
Psikolojik ağrının herhangi bir ağrıdan farksız olmadığını belirten Erkmen, “Yani en az onun kadar şiddetlidir hatta çok çok daha şiddetli olur. Psikolojik ağrıların tahrip gücü çok yüksektir ve kişinin hayatını perişan ediyor. Bir işi yapıyorsun ve sırtın, başın veya herhangi bir yerin ağrıyor, performansınız düşüyor.
Bölüm Hakkında. Nöroloji; beyin, beyin sapı, omurilik, periferik sinir sistemi ve kasların işleyişi ile ilgili sorunlarla ilgilenen bilim dalıdır.
Bazı durumlarda aşırı stres nedeni ile de kolda ağrı görülebilir. Bu ağrının temelinde yatan neden aslında psikolojik kaynaklıdır. Fakat uyumayı ve hayatı zorlaştıracak düzeye ulaştıysa ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla ağrının hafifletilmesi sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri