Gelinlik Provasında Nasıl Bir İç Çamaşır Tercih Etmeliyim? Gelinlik provanızın daha konforlu geçebilmesi için gelinlik randevusuna gelirken straplez kesimde ve ten rengi iç çamaşırı tercih etmenizi öneririz.
Bu anlamda gelinlik provası ortalama 1 saat kadar sürse de bizim sizlere tavsiyemiz eğer özel dikim gelinlik yaptıracaksanız veya gelinliğinizde değişiklik yaptıracaksanız mutlaka 3 ay önceden gelinlik firması ile irtibat halinde olmanız gerekir. Bu sayede aklınızda bir soru işareti olmadan bu süreci atlatabilirsiniz.
Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
Adetliyken Gelinlik Giyilir Mi? Gerekli tedbirleri alırsanız ve hazırlıklı olursanız, regl döneminizde olsanız bile gelinliğinizi hiç kirletmeden gece boyunca rahat edebilir, bu özel günün kendisine odaklanabilirsiniz.
Gelinlik provası evlenmeden önce gelinlik seçen genç kızların ve kadınların önem verdiği anlardan biri olmaktadır. Provalarda seçilen gelinlik modeli giyilerek bedene göre daraltma ve kısaltma işlemleri yapılmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Gelinlik modeline bağlı olarak özel bir iç çamaşırı seçimi yapmak gerektiğinden gelinliğin göğüs veya sırt dekoltesi ile bacak yırtmacı gibi kesim özelliklerine sahip olup olmadığına dikkat edilmeli, tercih edilen iç çamaşırının bu gibi derin kesim noktalarından herhangi bir şekilde gözükmesin iç kısmı sararak ...
Gelin başı provası, en özel güne hazırlanmadan önce farklı modeller denenerek gelinin yüz hatlarına, gelinlik/duvak modeline ve tercihine en uygun modelin seçilip, provasının yapılması işlemidir.
Gelinlik jartiyerinden bahsetmişken, amacına da değinelim. Düğün günü gelinler, uzun saatler ve yorucu bir süreç yaşarlar. Gelinlik ve altına giyilecek külotlu çorap daha çabuk terlemeye ve ilerleyen saatlerde vücutta ve vajina bölgesinde kötü kokular oluşmasına neden olabilir. Bu durumda jartiyerler kurtarıcı olur.
Bridal Buddy gelinliğin altına giyiliyor. Üstelik kullanımı da çok kolay. İnce bir lastik iple gelinliği bir torbaya toplar gibi toplama imkanı sağlıyor. Böylece gelin kimseye ihtiyaç duymadan yalnız başına tuvalete gidebiliyor.
Hayalinizi süsleyen ve büyük bir heyecanla aldığınız gelinliğinizi evinize ister düğünden 1 ay önce getirin isterseniz de düğüne 1 gün kala hiç farketmez, her şekilde gelinliğinizi yukarıda, etekleri yere değmeyecek bir şekilde asmanız gerekir.
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar.
Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır. Ayrıca gelin ve damadın hatta gelinin yanında kuaföre gelen yakın akrabalarının kuaför masrafları da damat tarafı tarafından karşılanır.
Gelinliğe uygun duvak mutlaka olacak diye bir şart günümüzde kalmamıştır.
Bu durum yine geleneklere ve adetlere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak gelinliği damat çıkarır sözü herhalde gelinliğin zor çıkarılan bir kıyafet olacağından ve damadın yardım etmesi gerektiğinden ötürü olabilir.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
Alt kısmının ölçüleri alınırken düğün günü giyeceğiniz ayakkabının da ayağınızda olması gerekir. 2. Provada gelinliğin boyu ile ilgili ölçüler alınacağı için damat adayının da bu provada yer alması işleri kolaylaştırmak açısından önemlidir.
Gelinliğinizin altına yaka ve etek kesimine göre kalıp büstiyer, silikonlu korseler, jartiyer veya bodysuite gibi çamaşır modelleri giyebilirsin. Gelinlik altı çamaşırları genelde beyaz, ekru ve krem rengi tasarımlardan tercih ediliyor.
Kısacası gelinlikle ya da gelinliksiz olsun, gelin ve damadın düğünden önce birbirlerini görmesi uğursuzluk getirmez.
2000'li yıllarda Asurlular'da nikahın resmiyet kazanması için gelinin şahitler huzurunda duvak ile bulunması gerekiyordu. Bu bilgiye dayanarak, gelin duvağının gelinlikten daha derin bir geçmişi olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde ise duvak, gelinliğe gösterişli bir hava kattığı için aksesuar olarak takılır.
Gerdek gecesi gelinliğin altına ne giyilir diyen ve sadelikten yana olan gelin adaylarına, külot ve sütyen takımları, tül ve dantelin bir arada kullanıldığı beyaz renkteki iç çamaşırları tavsiye edilebilir. Mayo tipi tek parça iç çamaşırlar ve jartiyerler giyilebilir.
Genel olarak üst kısmı korseli ve alt kısmı prenses etek şeklinde gelen gelinlik modellerinde yalnızca sütyen ve külot tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizin sırt kısmı açık ise sırt bağları olmayan bir sütyen ya da arkası şeffaf sütyenler kullanmalısınız.
Kınada erkek tarafı ne alır sorusunu yanıtlayarak başlayalım: Geleneklere göre kına gecesi hazırlığında gelinin kına elbisesini, ayakkabı, küpe, iç çamaşırı, takı gibi aksesuarlarını damat tarafı alır.
Gelin saçını eskilerden bu yana süre gelen adetlerden dolayı erkek tarafına ait bir masraftır. Erkek tarafı evlenecek olan gelinin düğün kaç gün ise o süre zarfında kuaför masraflarını öder.
Erkek tarafından kimse gelin ile beraber kuaföre gitmezler. Çünkü ülkemizde genel olarak kabul edilen adet böyledir. Geline eşlik edecek kişini kim olursa olsun, kız tarafından olmalıdır. Bu nedenle gelin arkadaşları, akrabaları ve kardeşleri kuaföre giderler.
Kuaför sonrasında gelini, sağdıç veya damat gelip kuaförden almalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri