Gelinliklerde sararmanın önlenebilmesi için kuru yerde saklanması gerekir. Size tavsiyemiz, gelinliklerinizi kuru bir ortamda, doğru şekilde katlanmış şekilde kâğıda sarılı olarak saklamanızdır. Sararan bir gelinliği temizlemek için firmamızın organik kuru temizleme hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Gelinliğin rengi sararmışsa, elbiseyi beyaz bir bezle kaplı bir yüzeye yerleştirin ve üzerine birkaç damla beyaz sirke damlatın. Sirke, rengi sararmış olan noktaların üzerine yerleştirilerek, rengi canlandırmaya yardımcı olabilir.
Gelinliği Evde Saklamak
Dikkat etmeniz gereken durumlardan bir tanesi eteklerin yere değmemesi ve hava alabilen bir elbise kılıfı içerisinde saklanması. İyi bir elbise kılıfı naylon ve benzeri sentetik malzemelerden değil pamuklu kumaştan veya selüloz malzemeden üretilmeli. Gelinliğinizin süslemelerini bastırmamalı.
Gelinlikler Asitsiz Kağıtlara Sarılmalı
Saklama sırasında periyodik olarak havalandırmanız gerekir. Havalandırma sırasında leke oluşumlarını da rahatlıkla takip edebilirsiniz. Gelinliği asarak saklamak şeklinin zamanla bozulmasına neden olur. Bu nedenle sererek saklamak daha dayanıklı olmasını sağlar.
Gelinliğiniz havasız ve nemli bir ortamda muhafaza edilirse rengi sararabilir. Rengini açmak için gelinliğinizi kumaşa zarar vermeyen beyazlatıcı deterjan kullanarak temizleyebilirsiniz. Elde yıkayabileceğiniz gibi çamaşır makinesinde gelinliğinizi ters çevirerek hassas programda yıkayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Genel olarak üst kısmı korseli ve alt kısmı prenses etek şeklinde gelen gelinlik modellerinde yalnızca sütyen ve külot tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizin sırt kısmı açık ise sırt bağları olmayan bir sütyen ya da arkası şeffaf sütyenler kullanmalısınız.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
Sirke, soda veya leke çıkarıcınızı diş fırçası yardımıyla lekeli bölgeye koyarak bastırmadan gelinliğinizi ovalayın. Doğru gelinlik kurutma yöntemini uygulayın.
Gelinlik elbise sünnettir. Ancak damadın da, gelinin de yeni giymesi sünnettir. Rengi beyaz olacak diye bir şey yoktur. Mubah âdetlerde gayrı müslimler gibi giyinmek günah olmaz.
Sade bir gelinliği, işlemeli ve dantel detaylı gelinliklerden daha uygun fiyata diktirebilirsiniz. Hazır gelinliklerde ise dikim süreci geçirmeyeceğiniz için daha uygun fiyatlı olduklarını söyleyebiliriz. Hem gösterişli hem de sade modeller özel dikim gelinliklerden daha uygun fiyatlarla kendini gösteriyor.
Akıllarda takılan tek soru, gelinlik beyaz olmak zorunda mıdır? Elbette hayır. Beyaz renk masumiyetin, saflığın ve temizliğin simgesi olduğu için bu renkte olma geleneği yayılmıştır. Son dönemlerde tercih edilen krem, nude, pembe tonlarında gelinlikler de ön plana çıkmıştır.
Gelinliğinizi çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız gelinliğinize zarar vermeyeceğini onaylayan bir bakım etiketi yoksa, hiçbir koşulda gelinliğinizi çamaşır makinesinde yıkamayın. Eğer tüm gelinliğinizin yıkanması gerekiyorsa, büyük ihtimalle gelinliğinizi elde yıkamak için kendi banyonuzu seçeceksiniz.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Pek çok kültürde beyaz (düğünde giyilsin ya da giyilmesin) saflığın, sadeliğin ve ruhaniliğin rengi olarak tanımlanıyor. Bu özelliği ile beyaz renk okumak, düşünmek, rahatlamak ya da zihni kaygılardan arındırmak için planlanan alanlar için de mükemmel bir seçeneğe dönüşüyor.
Gelinlikler hassas kumaşlardır. Yıkanırken hassaslığının bozulması, yapısında değişikliğin olmaması için ıslak yıkama yerine kuru temizleme yapılabilir.
Temizleme yaptıktan sonra gelinliğinizi size verdiğimiz kılıfta saklamanız gerekiyor. Gelinliğinizi ayrıca altı ayda bir havalandırmalı ve ilk günkü halini koruması için emek vermeniz gerekiyor. Gelinliğinizin sararmaması adına gelinliği koyduğunuz kutuyu güneş ışığına maruz bırakmamanızı tavsiye ederiz.
Gelinlik kuru temizleme, birçok durumda 1-2 gün sürer.
Gelinliğin düğmelerini ve fermuarlarını kapatın ve ters yüz edin. Düşük ısıda, bir buhar ütüsü kullanarak gelinliğin kırışıklıklarını açın. Ütüyü gelinliğin kumaşına çok yakın tutmamaya özen gösterin. Eğer gelinlikte sert kırışıklıklar varsa, buharlama işlemi sırasında hafifçe çekiştirerek açabilirsiniz.
Bu durum yine geleneklere ve adetlere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak gelinliği damat çıkarır sözü herhalde gelinliğin zor çıkarılan bir kıyafet olacağından ve damadın yardım etmesi gerektiğinden ötürü olabilir.
Hayalinizi süsleyen ve büyük bir heyecanla aldığınız gelinliğinizi evinize ister düğünden 1 ay önce getirin isterseniz de düğüne 1 gün kala hiç farketmez, her şekilde gelinliğinizi yukarıda, etekleri yere değmeyecek bir şekilde asmanız gerekir.
Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
Kuru temizleme nedir sorusunu pek çok kişi merak etmektedir. Kuru temizleme kumaşlardaki kir ve lekeleri çıkaran bir işlemdir. Bu yöntemde giysilerdeki lekeleri çıkarmak için kimyasallar, ısı ve basınç kullanılır. Kuru temizleme evde veya ticari tesislerde yapılabilir.
Kiralama süreniz İstanbul içi düğünlerde 5 gün, İstanbul dışı düğünlerde 7 gündür. Şirket daha uzun yapılan kiralamalarda ilave olarak ürün bedelinin yarısını talep etmektedir. Abiye elbiselerde ise kiralama süresi 4 gündür.
Hazır Model Üzerinde Tadilat
Deniyor, beğendiğini alıyorsun. Elbette vücuduna uyarlamak için üzerinde ufak tadilatlar yapmak mümkün. Bu tadilatların süresi bir ayla üç ay arasında değişebiliyor. Gelinliğin düğün gününe kadar aldığın mağazada bekliyor, düğün günü uzman eller tarafından sana giydiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri