İnsan kaynakları elemanı geliştirme ve uyum eğitimi, insan kaynakları alanında çalışan veya çalışmak isteyen kişilere yönelik bir sertifika programıdır. Bu programda, insan kaynakları elemanının görevleri, yetkinlikleri, sorumlulukları ve iş süreçleri hakkında bilgi verilmektedir.
Bu kursun amacı, temel ağ iletişimi kavramlarını ve teknolojilerini tanıtmaktır. Başlangıç seviyesinde ağ yapısını, işleyişini anlatmak ve küçük ağ kurulumunu planlamak ve uygulamak için gerekli bilgi ve becerileri uygulamalarla kazandırmaktır.
Kursun Amacı: İnsan Kaynaklarının; işe alımdan çıkışa kadar olan tüm süreçleri hakkında bilgi sahibi olunması ve yapılacak örnek uygulama çalışmalarıyla pekiştirilmesinin sağlanması.
MEB Onaylı İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifikası, işletmelerin insan kaynakları (İK) departmanında çalışmak isteyen kişilerin önünü açmaktadır. Öte yandan aldığınız eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olduğu için daha güvenilir olmaktadır. Dolayısıyla bu durum, size iş başvurularında artı kazandırmaktadır.
Eğitim ve geliştirme; mevcut işgücünün etkinlik ve verimliliği artırmak için yapılan İnsan Kaynakları faaliyetlerinin en önemlisidir. Çalışanların mevcut durumunu ya da oluşabilecek performans yetersizliklerini ortadan kaldırmak için yapılmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
İnternet ve ağ teknolojileri bölümünden mezun olan kişiler; bankalarda, ağ/sistem destek firmalarında, ,İnternet servis sağlayıcılarında ve firmaların bilgi işlem departmanlarında çalışabilir.
Ağ yöneticisi, bir kuruluşun bilgisayar ağını kurmak, güncel tutmak ve tasarlandığı şekilde işletmekten sorumludur. Birden fazla bilgisayar veya yazılım platformu kullanan şirketler, farklı sistemleri koordine etmek ve birbirine bağlamak için bir ağ yöneticisine ihtiyaç duyar.
Geniş alan ağı (Wide Area Network, WAN), birden fazla cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır. En tanınmış geniş alan ağı İnternettir.
Ağ, temel olarak veri paylaşımı amacıyla çeşitli cihazları birbirine bağlayan teknolojidir. Bunun en güzel örneği ise internettir. Günümüzde sayısı oldukça çoğalan tüm cihazları birbirine bağlayan internet ağı veri paylaşımını, iletişimi sağlıyor.
Bir ağ yöneticisi ortalama olarak 27.500 ile 66.000 TL arasında değişen rakamlarda maaş alabilirler ve bu rakam ağ yönetisinin uzmanlığına göre değişmektedir.
Sistem ve ağ uzmanı nasıl olunur sorusunu cevaplarken bu pozisyon için doğrudan eğitim alınabilecek bir bölüm olmadığı söylenmelidir. Genellikle Bilişim Sistemleri Mühendisliği lisans eğitimi alanlar, sistem ve ağ konusunda staj yaparak tecrübe kazanabilir ve kariyerlerine bu alanda devam edebilirler.
Ağ yöneticileri, bir kuruluşun ağ sistemlerini yönetirken, ağ sistemlerinin işleyişini denetlerler ve bu sistemlerin çalışmasını optimize etmeyi amaçlarlar. Bu meslekte çalışanlar, ağ sistemleriyle ilgili teknik bilgiye sahip olan ve bu sistemleri yönetebilen kişilerdir.
Ağ Teknolojileri Elemanı Nedir? İki veya daha fazla elektronik cihazı kablolu veya kablosuz bir şekilde birbirine bağlanması ile ağ sistemin kurmak, sistemi yönetmek, gelişen teknolojiyi takip edip uygulanması değişiklik yapılması ağ teknololoji uzmanın görevlerindendir.
İnternet ve ağ teknolojileri bölümü, internet hizmeti veren kurumlarda ve devlet kurumlarında, bilişim sektöründe etkin rol üstlenebilecek meslek elemanlarının yetiştirildiği 2 yıllık ön lisans bölümüdür. Bölüm verdiği teknik eğitimin yanı sıra öğrencilerden mezuniyet koşulu olarak zorunlu staj şartı bulundurur.
Bu ders; ağ temelleri, sistem güvenliği ve yedek alma ile ilgili bilgi ve becerilerin verildiği derstir. Bu ders ile öğrenciye ev veya ofis ortamlarında temel ağ ortamları kurabilme ve de sistem üzerinde güvenlik tedbirleri alabilme, sistem yedeğini alabilme il ilgili yeterlikler kazandırılacaktır.
Bu eğitim programı; şirketlerin IT altyapılarının yönetimini, Microsoft servislerini, Cisco ve HP gibi sektör devi firmaların network cihazlarının yönetimini, Microsoft Hyper-V ve VMware gibi sanallaştırma teknolojilerini, Microsoft Exchange Server ve firewall gibi bir çok teknolojiyi kapsamaktadır.
eleman.net verilerine göre, Sistem Uzmanı 2023 yılında ortalama 33.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sistem Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 26.840 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 16.544 TL maaş alıyordu.
En düşük IT Sistem ve Ağ Destek Uzmanı maaşı 17380 TL iken, en yüksek IT Sistem ve Ağ Destek Uzmanı maaşı 38850 TL'dir. Güncel IT Sistem ve Ağ Destek Uzmanı maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
TV Sunucusu maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 14 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama TV Sunucusu maaşları 20320 TL'dir. En düşük TV Sunucusu maaşı 16250 TL iken, en yüksek TV Sunucusu maaşı 34600 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Mühendisi 2023 yılında ortalama 38.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılım Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 31.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 19.272 TL maaş alıyordu.
İnternet ve Ağ Teknolojileri mezunları, telekomünikasyon şirketlerinde, bilişim teknolojileri departmanlarında, internet servis sağlayıcı firmalarda, ağ güvenliği şirketlerinde, bilgi teknolojileri danışmanlık firmalarında ve kamu kurumlarında istihdam edilebilirler.
Ağ cihazları bilgisayar veya benzeri sayısal sistemlerin birbirleriyle karşılıklı çalışmalarını, iletişim kurmalarını sağlayan ara cihazlardır. Bir ağ yapısı bu tür cihazların birbirine bağlanmasıyla oluşur. Küçüklü, büyüklü, ucuz veya pahalı birçok ağ cihazı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri