Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümün'nden mezun olanlar, deniz ehliyetlerini aldıktan sonra uzakyol seferi yapan yerli ve yabancı bayraklı gemilerde IV. Mühendis'ten Başmühendis'e kadar olan düzeylerde görev yapabilecektir.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği mezunları iş imkanları nelerdir? Mezun olan kişiler bu bölümde aldıkları eğitim sonrasında tersanelerde, gemilerde, gemicilik ve denizcilik alanında çalışmalar yapan iş yerlerinde kolayca iş bulabilirler. Yurt içinde ve yurt dışında çalışma imkânı elde ederler.
eleman.net verilerine göre, Gemi İnşa Mühendisi 2023 yılında ortalama 36.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi İnşa Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 37.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 29.920 TL maaş alıyordu.
Mühendis 08-12 (günde 2 kez) saatleri arasındadır. Gemi seyir halindeyken bu tanımlı saatler arasında gelir makina dairesinde vardiya tutarsınız. Ama gemi limandaysa ve acil yapılması gereken iş varsa herkes saat 08:00 ile 17:00 arası çalışır.
Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleri gemilerle çalışıyor. Deniz mimarları, gemilerin genel tasarımında uzmanlaşmıştır. Geçtiğimiz yüzyılda, deniz teknolojisi ciddi gelişme gösterdi. Gemiler ve diğer deniz araçları ile birlikte gemi inşa teknolojileri sayesinde büyük ilerlemeler kaydetti.
İlgili 39 soru bulundu
Büyük bir sorumluluk üstlenen gemi kaptanlarının yaptığı işleri gerçekleştirmek sanıldığı kadar da kolay değildir. Gemi kaptanı olabilmek için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunur.
Üniversitelerin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan kişiler gemi inşa mühendisi olarak çalışabilir. Gemi inşa mühendisi tersanelerde gemilerin üretim aşamasında görev alır ve tamir edilmesi gereken gemilerle ilgilenir.
İTÜ Denizcilik Fakültesi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü'ne her yıl 60 öğrenci alınmaktadır.
Gemi makine mühendisi; gemi ve yat tersanelerinde, limanlarda, marinalarda planlama, bakım onarım mühendisliği ve yöneticilik yapabilir. Ayrıca denizcilik ile ilgili kamu kuruluşlarında ve sigorta kuruluşlarında teknik uzman olarak çalışabilir.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Tercih Puanları
Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 364,397 olarak belirlenmiştir.
Kaptan Ne Kadar Maaş Alır? Kaptan olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Kaptan maaşı 2023 verilerine göre ortalama 65.300 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Gemi Kaptanı 2023 yılında ortalama 65.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Kaptanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 65.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 55.440 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, gemilerin ve açık deniz yapılarının tasarım, planlama ve üretiminden sorumlu mühendislik dalı. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, gemilerin makinelerinin işletme ve bakım-onarımlarından sorumlu olan mühendislik dalı. Gemi inşaatı ve deniz mühendisliği. Gemi Mühendisleri Odası
Üçüncü Makinist-Mühendis (Üçüncü Çarkçı)
Hava kompresörleri ile seperatörlerin rutin bakım tutum işleri ile alıştırma işlemlerini (ana makine ve jeneratör enjektörleri, safety ve starting valfları, kompresör valf plate'leri vs.) yapar.
Bu program mezunları, gemi inşaatı, gemi makineleri, denizcilik sektörü, gemi tasarımı ve deniz taşımacılığı gibi konularda uzmanlaşarak, gemi inşa projelerinde, gemi üretiminde, gemi bakımında, gemi tasarımında, gemi mühendisliğinde ve deniz taşımacılığı yönetiminde çalışabilirler.
Öğretim dili %100 İngilizcedir. 2023- 2024 Akademik yılı için öğrenim ücreti 125.000 TL'dir (Bu ücret KDV hariç olup, %5 (yüzdebeş) KDV uygulanacaktır.). Yıllık öğrenim ücreti kayıt zamanı peşin veya Güz ve Bahar dönemlerinde iki eşit ödeme şeklinde yapılabilir.
Gemi İnşaatı bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Mezunlarımız, tersanelerde üretim, tasarım veya planlama mühendisi olarak; dizayn ofislerde tasarımcı olarak; klas kuruluşu adı verilen denetçi kurumlarda denetim mühendisi veya dizayn tetkik mühendisi olarak; kamu kurumlarında denizcilik ile ilgili pozisyonlarda; gemi inşaatı yan sanayi'nde çalışabilmektedirler.
Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.
Gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümünü tercih etmeyi planlayan adaylardan bazı özelliklere sahip olması beklenir. Bunlar; matematik ve fizik konularına ilgi duymaları ve bu alanda başarılı olmalarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri