KOSGEB genç girişimci hibe desteği kapsamında 30 yaşın altında olan gençlere destek sağlar. Bu destek gençlerin işini kurmaları için yeterli miktarda bir para içerir. Genç girişimci hibesi kapsamında gençler, gelir vergisinden muaf tutulur.
Genç girişimci desteği şartları sağlanması durumunda vergi muafiyeti ve bağkur desteği almak mümkündür. İşe başlamanın kanuni süresi içerisinde bildirilmiş olması. Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi. 18 yaşını doldurmuş 29 yaşını doldurmamış olmak.
Muafiyet tutarında her yıl değişiklikler yapılabilir. Genç girişimcilere destek veren yardım paketi aynı zamanda Bağ-Kur sigorta primlerini de kapsar. 2023 senesinde göre genç girişimcilerin 1 yıl boyunca ödemeleri gereken primi ( Toplamda 41,433, 12 TL, aylık 3,452,76 TL) devlet hazinesi karşılar.
KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği kapsamında verilen desteğin miktarı ise belli oranda artıyor. Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin TL'ye kadar ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ise 375 bin TL'ye kadar destekten faydalanılabiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için harekete geçen hükümet, yeni destek paketi hazırladı. Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasına göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde yapmak isteyen afetzedelere, konutları için 500 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek.
Hibe desteği alabilecek olanların, genel olarak esnaflar ve çiftçiler olduğu biliniyor. Devlet destekli hibe için başvuru yapabilecek olan sektörler; hayvancılık ile uğraşanlar, tarım ile uğraşanlar, esnaflar ve yeni girişimcilerdir. Yeni girişimcilerin planlamış olduğu proje ya da projeleri bulunmalıdır.
Genç girişimci desteği almak için kişilerin başvuru yapması gerekir. Genç girişimci başvuruları interaktif vergi dairesi üzerinden yapılmaktadır. Kişiler Gelir İdaresi başkanlığının internet sitesine e-devlet üzerinden ya da kullanıcı kodu ve şifreleri ile direk siteden bağlanabilmektedir.
Genç girişimci desteği başvurusu ilgili kamu kurumlarına ve kuruluşlarına yapılır. Günümüzde dijital platformların yaygın olarak kullanılmasıyla, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden de başvuru yapılabilir. Gerekli şartlar taşındığında, vergi dairesine verilen dilekçenin ardından bir onay belgesi alınır.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda azami 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
Genç girişimci desteği, 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yıllık 75 bin TL'ye kadar elde edecekleri kazanç için vergi muafiyeti sağlar. 2022 yılından itibaren en düşük aylık Bağ-Kur primi 1.601 TL'dir. Bağ-Kur desteği kapsamına giren gençler, toplam 1 yıllık 19.212 TL Bağ-Kur primini devlete ödemezler.
2023 KOSGEB Genç Girişimci Hibe Desteği Ne Kadar? 2023 KOSGEB genç girişimci hibe desteği miktarı 150 bin TL olarak uygulanır. İşletme kuruluş desteği olarak 2000 TL olarak verilir.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Genç girişimciler, beyana tabi başka bir gelirinin olması durumunda sadece ticari, zirai ve mesleki kazançları dolayısıyla istisnayı kullanabiliyor. Vergi teşviki, üç vergilendirme dönemiyle sınırlı tutuluyor. Yeni bir faaliyete başlanılması teşvik süresini uzatmıyor.
Genç Girişimci Desteğinden Kimler Yararlanamaz? 01.06.2018 tarihinden önce işe başlayanlar, Başka bir şirkette ortaklığı bulunan veya daha önce vergi mükellefi olup şirketini kapatmış kişiler, Anonim veya limited şirket kuran kişiler bu teşvikten faydalanılamaz.
Kanun maddesinin ne zaman yürürlükten kalkacağına dair herhangi bir hüküm yok. Dolayısıyla kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra şahıs şirketi açanlar 1 yıl vergi muafiyeti, 3 yılda 75.000 TL'ye kadar olan kazançlarda gelir vergisi muafiyetinden yararlanabilir.
Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.
Zaman zaman kendi işini kurmak isteyenlere, kırsal kalkınma yatırımlarına veya doğal afetlerden etkilenen esnaflara hibe desteği veriliyor. Peki, hibe ne demek? Hibe başka kimlere verilir? Hibe bir kamu kuruluşu, işletme ya da vakıf tarafından bir eğitim kurumu, şirket ya da kişiye verilen karşılıksız paradır.
a)Başvurular e-devlet girişi ile https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/ web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılır. b)Başvurular 1/3/2023 tarihinde başlar, 8/5/2023 tarihi saat 23.59'da sona erer.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
Hibe kelime anlamı olarak bağışlama, karşılıksız verme anlamına gelir. Hibe kredisi ise devlet destekli olarak kamu kuruluşlarına, özel işletmelere ve vakıflara sağlanan karşılıksız finansmandır. Hibeyi alan kişi ve kurumlar aldıkları krediyi geri ödemezler. Hibe karşılıksız olarak verilir.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri