Son olarak, gerçek deri belirli bir derecede su direncine sahiptir. Deri, doğal yapısı gereği bir miktar suyu engelleyebilir, ancak tamamen su geçirmez değildir. Su geçirmezlik özelliği, deriye uygulanan işlemler ve kaplamalar ile artırılabilir.
Deri, doğal su geçirmezlik özelliklerine sahiptir ve su tutmaz. Bununla birlikte, mumlu jel benzeri bir madde olan deri yağı ile derinin ve birleşim yerlerinin su geçirmezliğini artırabilirsiniz.
%100 hakiki deri kullanılarak imal edilen ayakkabılar hayvan derisinden üretilmektedir. Hayvan derisinin gözenekli yapısı ve nemi emme özelliği sebebiyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların bir miktar su geçirmesi söz konusu olmaktadır.
Nubuk genel olarak büyükbaş hayvanların derisinden olup bir tür deri kumaş türü olmaktadır. Özellikle bot ve ayakkabı gibi ürünleri yapımında kullanılmaktadır. Bu hakiki deri kumaş türü süet türüne göre suya karşı çok daha dayanıklı olmaktadır.
Gerçek deri su geçirgen özelliğe sahip olması ile üzerine damlayan suyu emer, suni deri ise su geçirgen olmaması sebebiyle üzerine damlayan su akıp gitmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Gerçek deri, ateş tutulduğunda yüksek direnç gösterir. Suni deri ürünlere ateş tutulduğunda ise doku değişikliği hemen gözlemlenir. Suni derinin yüzeyinde eğilme, erime ve bozulma görülür. Ancak hakiki deri ürünlere de uzun süre ateş tutulmamalıdır.
Gerçek deri uzun yıllar eskimeden, yıpranmadan rahatça kullanılabilir. Su emme özelliği: Deri bir eşyayı test etmek için su testi yapabilirsiniz. Gerçek deri, suyu emme ve hava alabilme özelliğine sahiptir. Suni deri ise suyu ememez ve havalandırma özelliği yoktur.
Genel olarak temizliği silinerek yapılmaktadır. Yalnızca su ve sabunlu su ile ceketler silinebilir. Bu sırada da pamuk veya mikrofiber bezlerden yardım alınabilir. Bu yöntemden farklı olarak deri ceket temizliğinde kullanmak için hazırlanan mendiller de bulunur.
Gerçek deri ayakkabılar, doğal nefes alma özelliklerine sahip olduğundan, ayağın aşırı terlemesine neden olmazlar. Ancak, ayakkabının iç yapısının ve kaplamalarının kalitesi, ayağın ısı ve nemini yönetmede önemli rol oynar. Bu yüzden kaliteli bir deri ayakkabı seçimi, ayağın konforunu artırabilir.
Çoğu zaman orijinal olmayan ancak deri görünümü kazandırılmış suni deri botlar suya karşı oldukça dayanıksızdır. İçeriğindeki naylon malzemeler su ile etkileşime girdiğinde aşınıp genleşir. Açılan bu aralardan sızan sular da ayağı ıslatıp üşütür.
Cevap: Değerli müşterimiz, koyun derisinden üretilmiştir. 1 adet iç cep bölmesi mevcuttur.
Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
- Çabuk yırtılma ve kopma yapmaz. - Nemi emdiği için ayakta koku oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
Hakiki deri, işlenme yöntemine ve elde edilen canlı kürkünün niteliklerine göre farklı özellikler taşır. Ancak tüm hakiki derilerin yüzeyi, gerçek deri formunda yani dokusaldır.
Gerçek deri ise, hatalı kullanım ve darbelere maruz kalma, düzenli bakım yapılmaması ve doğru saklanmaması durumlarında çatlar ve soyulur. Ancak bu durum da hemen yaşanabilecek bir durum değildir.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Bir diğer önemli özellik, gerçek derinin kokusudur. Hakiki deri, işlenmiş olmasına rağmen, karakteristik ve tanınabilir bir koku barındırır. Bu koku, suni derilerde bulunan kimyasal veya plastik kokulardan farklıdır ve genellikle daha doğal ve hafif bir tona sahiptir.
Deri ayakkabılar, soğuk hava koşullarına karşı koruma sağladığı gibi şıklığı da elden bırakmaz. Kışın deri bot ve çizme giymenin bazı avantajları ve dikkat etmeniz gerekenler: Sıcaklık ve İzolasyon: Deri ayakkabılar, doğal izolasyon sağlar ve ayaklarınızı soğuktan korur.
Hakiki deri ürünlerin yaz-kış giyilebilir olması ve tüm stillerle uyum sağlaması en büyük avantajlardan biri. Gerçek deriden yapılmış erkek yazlık spor ayakkabı modelleri, sahip olduğu gözenekler ve terleme yapmayan yapısı sayesinde yaz mevsiminde ideal kullanım vadeder.
Deri ayakkabılar suya dayanıklı olmadıkları için elde veya çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman bozulmakta, bir daha kullanılamaz hale gelebilmektedir. Yağ, çamur, çimen gibi çok çeşitli sebeplerle kirlenen ayakkabıların kir lekelerinden arınması için ayakkabı temizleme talimatlarına uyulması gerekmektedir.
Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder. Deri ayakkabıyı temizlerken kullanılan ıslak mendilin her seferinde tercih edilmemesi gerekir.
Deri malzemesi su çeken bir yapıya sahip olduğundan dolayı temizleme işlemi için çamaşır makinesi kullanılması önerilmemektedir. Deri ayakkabının zarar görmeden uzun yıllar boyunca kullanılabilmesi için temizleme esnasında fazla su temasından uzak tutulması gerekmektedir.
Ancak genel olarak, sığır derisi en dayanıklı ve sağlam deri türü olarak kabul edilir. Bu nedenle, sığır derisi ayakkabı, çanta, mobilya, kemer ve diğer dayanıklı deri üretiminde kullanılır. Bununla birlikte, diğer hayvanların derileri de dayanıklı ve kullanışlı olabilirler, örnek at deri, keçi deri, kuzu deri gibi.
Suni derinin dayanıklılığı ortam nemine de bağlı olmaktadır. Kaliteli suni deri kumaşlar; leke tutmaz, nem geçirmek ve suya karşı dirençlilerdir. Fakat ne kadar dikkatli ve kaliteli üretilmiş olursa olsunlar suni deriler, gerçek deri kumaşlara kıyasla daha az dayanıklılardır.
Hayvanlardan elde edilen deri çeşitlerinden ayakkabı yapımı için en çok kullanılanları dane ve keçi derisidir. Derinin işlem görmeden önceki işlenmemiş haline göre çeşitlerinden full grain, top grain, yarma ve salpa deridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri