Bu hatanın sebebi https://www.erdenbilgisayar.com/Portals/0/gib-detayli- durum-kodlari.pdf adresinden GIB in yayınlamış olduğu kodlardan da bakarak “alıcı firmanız faturayı sistemine aldığını GİB'e bildirmiş ancak zarfı sorunsuzca işleyip işleyemediğine dair olumlu ya da olumsuz bir cevap dönmemiştir.” anlamına ...
GIB sisteminde geçici bir durum olabilir ve ya zarfın dosyasında hata da olabilir. Dosyada hata var ise, yeniden zarflanıp gönderilmesi gerekmektedir. Aksi halde faturalar yeniden gönderilmeli Faturalar yeniden gönderilmeli. (faturanın aynı ETTN ile tekrar gönderimine izin verilir.)
Sorgulama işlemi sonucunda, “İlgili fatura e GİB sisteminden geçmemiş ve/veya alıcıya başarıyla ulaştırılamamıştır” hatası alabilirsiniz. Bu durumda aynı faturayı, e-fatura uygulamasından yararlanma yönteminize göre tekrar göndermeniz gereklidir.
1100 Zarf İşleniyor
Burada zarfın durumu “ZARF İŞLENİYOR” olmaktadır. “1000” ve “1100” statülerinde zarf GİB' e iletilmiştir. Bu aşamalarda Gönderici Birim Merkez'de durum sorgular ve bu iki durum kodundan biri cevap olarak dönerse faturanın ERP statüsü “GİB'e gönderildi” olur.
GİB durum kodları, faturalarınızı Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerinden dönen durum yanıtıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı; e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Bilet gibi e-Dönüşüm uygulamalarını dijital alanda kullanabilme imkanı sunan resmi bir portaldır. GİB Portalı fatura oluşturma, kesme gibi temel işlemler için cevap alabileceğiniz bir uygulamadır.
GİB İnteraktif Vergi Dairesi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan vergi ile ilgili işlemlerin kolaylıkla yapılabilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Burada asıl amaçlanan vatandaşların vergiye gönüllü uyum sağlamasını teşvik edilmesi ve geri bildirimin hızlı bir biçimde yapılabilmesidir.
1163 – Gönderilen zarf sistemde daha önce kayıtlı olan bir faturayı içermektedir. Gönderilen dosyanın sistemde daha önce kayıtlı olan bir dosya olduğu 1163 hata kodu ile bildirilir. Bu durumda fatura yeniden gönderilmemeli ve önceki işlemin sağlaması yapılmalıdır.
Ne yapılmalı: Faturayı yeniden göndermelisiniz. 1200 “ZARF BAŞARIYLA İŞLENDİ”: Gönderilen zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve bir hata alınmamışsa durum kodu 1200 olarak güncellenir. Bu aşamada zarfın durumu sistem yanıtı ile Gönderici Birime gönderilir.
Merhaba, 'Dosya kuyrukta' mesajı gönderdiğiniz raporun GİB'e ulaştığını işlenmek için önceki raporları beklediği anlamına gelmektedir. Rapor başarıyla işlendiği takdirde (rapor içerisinde hata yoksa) sizin tarafınızdan gönderildiği tarih rapor gönderim tarihi olarak kabul edilecektir.
e-Arşiv ve e-fatura gönderildikten sonra sistemden herhangi bir şekilde düzeltilemez ya da değiştirilemez. Ancak teknik olarak e-arşiv faturanın iptal edilmesi mümkündür. İptal etmek istediğiniz faturaya ait bilgileri e-arşiv raporunun iptal bölümüne girmeli ve ilgili raporu GİB'e göndermelisiniz.
Null hatasının tek sebebi bilgisayar saatiniz güncel saate göre ileri veya geri olmasından kaynaklanmaktadır.
e-Arşiv fatura portalı üzerinden, adıma düzenlenen belgeler sekmesine tıklanır. Açılan sayfadan belge tarih aralığı seçilir, sorulama yapılır ve gerek duyulan faturalar seçilir. Ardından “İptal talebi oluştur” seçeneğine tıklanır. Açılan sayfa üzerinden iptal gerekçesi yazılarak belirtilir.
e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
0071245: Beyan ve bildirim süreleri - Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu. Merhaba, E-arşiv faturasını, işlemden sonraki 7 gün içerisinde kesebiliyorum ve kestikten 1 gün sonra da GIB e raporlamam gerekiyor. Yani işlemin gerçekleşme tarihinden en geç 8 gün içerisinde GIB e iletmem gerekiyor.
Zarf Bazında Listeleme Ekranında “GİB Elektronik Fatura Merkezine iletildi.” ya da “GİB Elektronik Fatura Merkezi yanıtı geldi.” mesajları görüldüğünde mükellefler tarafından e- fatura alıcıya başarıyla iletilmiş varsayılarak işlem tesis edildiği gözlenmiştir.
1220“HEDEFTEN SISTEM YANITI GELMEDI” durum kodunda alıcı zarfı sistemine aldığını GİB'e bildirmiş ancak zarfı sorunsuzca işleyip işleyemediğine dair olumlu ya da olumsuz bir cevap dönmemiştir. Bu durumda GİB yanıt dönmeyen mükelleflere otomatik uyarı maili atar.
1300 durum kodundaki faturalar alıcı tarafından sistemine başarıyla alınmış demektir. 1300 durumu, alıcının zarfları sorunsuz bir şekilde sistemine aldığını bildirir. Zarfın durumunun 1300 olması alıcının sisteminden gelen mesaja (sistem yanıtına) göre yapılmaktadır.
Hata Kodu 12 Geçersiz İşlem Ne Demek? Kart hataları arasında kullanıcıların en sık karşılaştığı kod numarası 12'dir. İşlemin tanımlanamaması durumunda bu kod iletilir. İşlem geçersiz sayılır ve gerçekleşmesi için tekrar deneme yapılması gerekir.
1163 “GÖNDERİLEN ZARF SİSTEMDE DAHA ÖNCE KAYITLI OLAN BİR FATURAYI İÇERMEKTEDİR” durumu aynı fatura numarası ya da ETTN numarası ile daha önce gönderim (yükleme) yapıldığı durumlarda oluşur (farkında olmadan aynı fatura veya ETTN numarası ile ikinci kez gönderim yapmaya çalışıyor olabilirsiniz.
1220* - Hedeften sistem yanıtı gelmedi
Zarf Merkez Birim'de işlendikten sonra alıcıya iletimi başarılı olursa bu durum kodunu alır. Ancak bu aşamada 1220 durum kodunun 1230 ya da 1300 durum kodlarından birine dönmesinin beklenmesi ve bu noktada tekrar fatura gönderilmemesi gereklidir.
e-fatura 1210 hata kodu, alıcıya gitme aşamasında oluşur. İletiyi aynı alıcıya 4 kez göndermeyi deneyen GİB, ilkinde başarısız olduğunda 1210 kodu gözükür. Tekrar deneme başarılı olursa 1300, olmazsa 1215 kodu alınır. 1210 cevabından sonra 1215, 1220, 1230 ya da 1300 durumuna geçmesi beklenmelidir.
Bu sayfada yer alan hizmetler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olup, vergilendirme sürecinin başından sonuna kadar hukuka uygun bir şekilde gerçekleşmesini amaçlamaktadır. Devletin en önemli gelir kaynağını oluşturan vergilerin elde edilme sürecinde karşımıza Gelir İdaresi Başkanlığı çıkmaktadır.
P./g.t.i.p.), Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nun kısaltmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri