Pırlanta tektaş yüzük içerisinde yazacağını tarih ya da isim ise tamamen size bağlıdır. Alyanslarda olduğu gibi tektaş yüzük içine evlilik tarihi yazılmaz. Bundan dolayı da yüzük içerisinde sevgililik tarihinizi ya da isminizi yazdırabilirsiniz.
Pırlanta yüzüğün içinde genelde firma logosu ve altın ayarı yazmaktadır. Örneğin SEM Diamond'dan alacağınız 18 ayar montürü olan pırlantalı bir yüzüğün içerisinde SEM 750 yada SEM 18K yazacaktır. Bununla birlikte Pırlanta firmalarının çalışma alışkanlıklarına göre pırlanta yüzüğün içine yazılan bilgiler çeşitlenebilir.
Genellikle iç tarafa karşı tarafın ismi yazılır alyanslarda fakat tektaş yüzüklerde durum biraz daha farklıdır çünkü tektaşı sadece kadın kullanır. Yine de erkek eşin ismi, evlenme teklifi edilen günün tarihi, nikah tarihi veya ilk tanışma tarihi eklenebilir.
Pırlanta baget yüzüğün içerisinde yazan 750, Altının saflık değerini belirtir. 750 milyem 14 ayar altını ifade eder. Baget Yüzük Özel Günlerde Hediye olarak Verilir mi? Pırlanta baget yüzük modellerini evlilik teklifi, kına, doğum günü, anneler günü, evlilik hediyesi gibi özel günlerde rahatlıkla takdim edebilirsiniz.
Çiftler genellikle eşlerinin adını, baş harfini ya da her ikisinin adını yüzüğün iç kısmına yazdırmayı ya da evlilik tarihlerini yazdırmayı tercih edebiliyor.
İlgili 30 soru bulundu
Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
1.Method (Çap Yöntemi)
1) Satın alacağınız yüzüğü takmayı düşündüğünüz parmağa daha önceden takmış olduğunuz bir yüzük varsa onu elinize alın. 2) Milimetre (mm ) ölçüsü olan bir cetvel bulun. 3) Yüzüğü yatay olarak masaya koyup boydan boya yüzüğün iç çapını ölçün.
Normal boyda bir bardak alınır ve içi su ile doldurulur. Pırlanta dikkatli bir şekilde camın içine bırakılır. Değerli taş dibe çökerse, gerçektir. Ortalarda, altında veya suyun yüzeyinde yüzerse sahtedir.
Pırlantada G; Renk (Color), sınıflandırmasının bir diğer değeridir. F color gibi, pırlantanın rengini açıklar. Yalnız F'den daha renklidir. Elbette bu renk farklı çok iyi bir şekilde, profesyonel bir gözle ve aletlerle incelendiğinde farkedilebilir.
Altın yüzük, bilezik gibi takıların iç tarafında genelde ayarını gösteren damgalar bulunur. Altın; 22 ayar ise damga olarak 22, 910, 916, 930, 933 sayılarını görürsünüz. 18 ve 750 sayıları ise 18 ayar altını ifade eder. Her altında bir kod olması gerekir.
Evlilik Teklifi Yüzüğü Kaç Karat Olmalı ? Evlenme teklifi için ideal tektaş boyutu 0.20 CT ile 0.60 CT arasındadır. Kadınlar taşlar arasında en çok bu karatları tercih etmektedir. Tamtur ve beştaş yüzüklerde ise karat ağırlığı, yüzükte bulunan tüm pırlantaların toplam karat ağırlığını ifade etmektedir.
Eğer sevgiliniz farklılıklardan hoşlanıyor ve takılarında zarif modeller tercih ediyorsa, evlilik teklifinde baget yüzük seçebilirsiniz. Ancak tarzı ve takı tercihleri klasiklerden yanaysa, tektaş pırlanta sizin için doğru seçim olacaktır.
Evlilik teklifi yüzüğü olarak genellikle tektaş gibi daha sade fakat şık yüzükler tercih edilse de; safir, yakut, zümrüt, beştaş yüzükler de seçenekler arasındadır.
Pırlanta tektaş yüzüğünüzü iki parmağınızın arasına alıp ağzınızı yaklaştırıp soluğunuzu hızla üzerine verin. Taş üzerinde bir buhar tabakası oluşacaktır. Eğer bu buhar hemen dağılıyorsa pırlanta gerçektir. Buharın kaybolması birkaç saniye sürüyorsa taşın sahte olma olasılığı vardır.
(The Gemological Institute of America,'nın tablosuna göre, Alfabetik sıra ile D'den W'ya kadar olan harfler pırlantanın renk oranını gösterir. En nadir bulunan ve en beyaz olanlar D,E,F ve G'dir. Ama çoğunlukla pırlantalar H ve L arasındadır. M ve Z arasındaki pırlantalarda ise gözle görülür bir sarı tonu vardır.
Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tektaş yüzük verilip sağ el yüzük parmağına takılması, alyansın ise evlilik ile birlikte sağ elin yüzük parmağına takılması artık bir gelenek haline gelmiştir.
H Renk Pırlantalar
Bu pırlantalar ile renksiz pırlantalar arasındaki farkı ancak pırlanta uzmanları anlayabilirler. G renkli pırlantalara göre, H renkli pırlantalar biraz daha ucuzdur. Fakat renksiz pırlantalardan önemli oranda daha ekonomiktir.
FOREVERMARK, DE BEERS'İN PIRLANTA MARKASIDIR...
De Beers, 125 yıllık deneyimiyle dünyanın en büyük pırlanta üreticisi ve birçok madenin sahibidir; kısacası dünyanın pırlanta imparatorudur. De Beers, dünyadaki ilk pırlanta markası Forevermark'ı yarattı. Dünyada Forevermark'tan başka bir pırlanta markası bulunmamaktadır.
Tektaş pırlanta yüzükler çoğunlukla 0.10 karattan başlar. Bunun yanı sıra 2,3 karata kadar devam ettiğini söylemek olanaklıdır. Karat sayısının artması, pırlanta ağırlığının da artması anlamına gelir. 0.20 CT ila 0.41 CT arasındaki yüzükler oldukça idealdir.
Gerçek Pırlanta Karanlıkta Parlar mı? Pırlantanızın gerçek olup olmadığını anlamak için pek çok test yapabilirsiniz. Yapılan testler içerisinde pırlantaların karanlıkta parlayıp parlamadığıdır. Öncelikli olarak bilinmesi gerekir ki pırlantalar kendi ışıklarını üretme yeteneğine sahip olan taşlardan değildir.
Aynı zamanda satın almış olduğunuz pırlanta takıların belirli kısımlarında karat bilgisi bulunmaktadır. Örneğin yüzüklerde halkanın iç kısmında, küpelerde montür kenarlarında, kolyelerde kilit klipslerinde bulunabilirler.
9 Ayar altın daha çok yüzük, küpe, bileklik, kolye ve hızma yapımında kullanılır. Ayarı yüksek ürünlere göre daha uygun fiyatlı olduğu için çok tercih edilir. Alacağınız takı altının tüm avantajlarına sahip olacaktır. Ürününde herhangi bir kararma ya da solma olmayacak, suyla etkileşime girse bile bozulmayacaktır.
Bir takının üzerinde 999 rakamını gördüğünüzde takının 24 ayar altın olduğunu, 916 rakamını gördüğünüzde 22 ayar altın olduğunu, 750 rakamını gördüğünüzde 18 ayar altın olduğunu, 585 rakamını gördüğünüzde ise 14 ayar altın olduğunu anlayabilirsiniz.
Ülkemizdeki ölçümlerde kadınlar için en küçük yüzük ölçüsü 7 numaradır. Bu, çap olarak 15,0 milimetreye denk gelir. Erkekler içinse bu, 8 numaradır. 8 numara 15,3 milimetreye denk gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri