Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Bazı besinler karın bölgesindeki yağların azalmasında etken. İşte o besinler: Yoğurt, kefir, kinoa, yeşil çay, yaban mersini, yulaf, chia tohumu, yağlı tohumlar, karbonhidratlar ve zeytinyağı.
En kolay karın yağları nasıl eritilir? Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
İlgili 28 soru bulundu
Çok fazla işlenmiş besin tüketiyorsunuz
Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Siyah çay yerine yeşil çay veya hibiskus çayı içmek, göbek eritmenin en iyi yöntemlerinden biridir.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Bir kasenin içine yoğurt, nane, kekik, pul biber ve yarım limon suyunu alıp güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketip üzerine en az 3 barak su için. Bu kürü 15 gün uygulayıp 1 hafta ara verin. Pul biber kürü sayesinde vücudunuzdaki farkı göreceksiniz.
Yapılan hesaplamaya göre kilo verme esnasında yağın % 84'ü karbondioksite dönüşerek akciğerler aracılığıyla, geri kalan % 16'sı da suya dönüşerek idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı veya diğer beden sıvılarıyla vücuttan atılıyor.
Doğru bir program uyguladığınızda haftada 1 kiloya, 8 haftada ise 8 kiloya kadar sağlıklı bir şekilde verebilirsiniz. Sekiz haftada göbeği eritme yollarından faydalanarak hem sağlığınızı hem de görünümünüzü iyileştirebilirsiniz.
Göbek ve bel çevresi yağlarından kurtulmak, vücudun diğer bölgelerine göre daha zordur. Sağlık ve estetik açıdan büyük önem taşıyan bu bölgedeki yağlar, diyabet ve kalp hastalıklarına neden olmaktadır.
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
Karın ve alt karın yağlarının oluşmasında en önemli faktör elbette beslenmedir. İşlenmiş gıdalar, şeker, beyaz un, doymuş yağ ve trans yağ açısından zengin bir beslenme yağ artışına sebep olacaktır. Eğer vücudunuz da karında yağlanmaya meyilliyse yağlar bu bölgede oluşur.
8- Greyfurt: Oldukça sağlıklı bir meyve olan greyfurt, tadının hafif acımtırak olmasından dolayı pek tüketilmese de konu yağ yakımı olduğunda başı çekiyor.
Göbek Eritmek İçin Uygulanan Detoks Kürü
1 kase yoğurt, içerisine 1 adet doğal maden suyu, yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip hepsini karıştırarak tüketmeniz yeterli olacaktır. Hazırlamış olduğunuz kürleri kaseden tüketebileceğiniz gibi bir blender yardımı ile çekerek ayran gibi de tüketebilirsiniz.
Bel ve karın bölgesindeki yağlanmadan yakınanlar dikkat! Hiç ekmek yememek ve öğün atlamak sanılanın aksine zayıflatmıyor; göbeğin büyümesine neden oluyor...
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Kahvenin kilo aldırdığı anlardan biri de Nescafe tüketildiği anlardır. Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur. Ayrıca yoğun krema ve şeker olduğu için göbek bölgesinde hissedilir yağlanma görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri